Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

..... :D :roll: :wink: 8) .......

Mini, pustila ti sms..ali nema izveštaja o isporuci...nadam se da si dobro...ajd, nemoj da se ja trudna brinem , sada za tebe! :wink:

Filippa, primaila email...Draga moja, uvek će biti kako treba i , na kraju,i onako kako mora...Samo hrabro!!! :D ...hihi...eto, kao ja..npr.... :wink:

BMW...nemoj više da misliš na nas..."dok se kupaš, plivaš ..." :wink:
Anibla, pa i tebi dosta tog O2 :wink: ....
Lisy, pa gde si ti nestala???? :o

Ako vas interesuje :wink: hihi...još malo, već sam u 12.nedelji....sada će 4.mesec....ej, bre!!!!!!!!!!!!!!!
Iduće nedelje prvi prenatal screening....
Prošle godine u ovo vreme bili spremni rezultati za slanje trima Češkim klinikama...kad ono....gde sam sada...........
Sada samo uveče imam mučnine, valjda će sve krenuti na bolje.....kada budem javila da sam se isfenirala :wink: znaćete da sam ok, skroz! :D :wink:
..hmm..i juče palo neko sređivanje....da baš ne detaljišem....odmah se osećam bolje....

..sada se još malo informišem o trudnoći.....i tako......guram nekako.............
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

..da, poruke iz sandučeta ne odlaze.....i kod mene....Ivani upućena poruka i dalje stoji..... :(
Masha UK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 10:03 pm

Post od Masha UK »

Mini - i ja sam ti juce poslala sms...sta se desava...sad nas stvarno brines...nadam se da je sve ok.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Jesa je danas postala MAMA!!!!!!!!!!!!!!!
Drustvo nam se uvecalo za malu princezu Taru :P :P :P :D :D :D

dobro nam dosla
Slika
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Post od orline »

Dobro dosla Tarice!!!
Cestitam :D :D :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Slika

Nek je živa i zdrava, JEŠO, SA SREĆOM!

Sve najbolje! :D :D :D :P :P :P :P
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Post od Lily-an »

I JOŠ JEDNA ČESTITKA, ZA IVANU I NJENE BLIZANCE!!!!!!!!!!!!!!!!!:P :P :P :P 8) :D :D :D :D

Ivana se porodila u junu!

NEKA SU ŽIVI I ZDRAVI, SA SREĆOM, SVE NAJBOLJE!!!

Č E S T I T A M O :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Oh, konačno :wink: !!!!!

vidite li što i ja???

Minka, ajd, svrati....
I za tebe ćemo ovako jednog dana!
pazi, šta sam ti skazal! :lol: :D :P 8) :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

I ja se pridruzujem cestitkama novim mamama.

Neka im je srecno i da neguju zdrave bebe koje ce izrasti u kvalitetne ljude jednog dana :lol: :P :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Novim mamama i njihovim bebacima sve najlepse i neka nas bude jos vise. :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

tanja68 napisao: i neka nas bude jos vise. :wink:
Kikica...Ješa...Ivana....ja, ...naravno da će nas biti i više!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

tanja68 napisao: i neka nas bude jos vise. :wink:
Kikica...Ješa...Ivana....ja, ...naravno da će nas biti i više! :D
aksa67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 11:59 pm

Post od aksa67 »

Drage devojke,
citam vec dugo vasa iskustva i razmisljam sta je meni ciniti. Skoro 15 godina sam u prici steriliteta, sada mi je 42. Primarni problem je bila endometrioza na jajnicima (operisana 2x, prvi put 2000-te, Narodni front - laparoskopija, drugi put Visegradska 2004- klasicna operacija). Sada endometrioze nema ali je zato tu visok FSH (najvisi izmereni 24, obicno varira od 9 do 13). Probala vantelesnu nekoliko puta (verujte da sam izgubila evidenciju, ali cini mi se bar 5-6), a bilo samo 2 ebriotransfera (po 2 embriona, kao zadovoljavajuceg kvaliteta) i naravno rezultat negativan. Rezultat ostalih pokusaja su bili ili prazni folikuli ili su embrioni prestajali da se dele pa do transfera nije dolazilo. Svi pokusaji u Visegradskoj osim jednog u Befesu kod Dr Tulica. Doktorom sam veoma zadovoljna, on je i resio endometriozu drugom operacijom, veoma fin, ljubazan, uporan, ali je problem ocigledno u meni i mojim jajnim celijama. Mozda vam zvuci mazohisticki, ali bih ja probala jos jedanput sa svojim celijama negde u inostranstvu, pre konacne odluke o donaciji (za koju sam se prijavila jos pre godinu i po u Pronatal-u). Razmisljam o Ceskoj, konkretno o Brnu a motiv su pre svega povoljne cene, posto moram da budem finansijski sprema i za eventualnu donaciju. Sta mi predlazete - Reprofit ili Repromedu? I da li bi me uopste primili sa ovako visokim Fsh? Molim vas za misljenje i predloge. Od kraja septembra do polovine februara 2010 cu biti poslovno uglavnom u inostranstvu pa zelim da taj period iskoristim za novi pokusaj. Nalazi muza su uvek bili ok. Hvala unapred na svim sugestijama!
Aksa
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Za sopstvena jaja - Stepan i jeftino je... Sa 42 god i tim fsh mislim da bi donacija imala vise smisla... Moj najvisi fsh je bio 10.9 i 16 posle stimulacije a sa mojim celijama je odavno zavrseno...

Sto se donacije tice ima 'nova' klinika popularna na FF sajtu u Zlinu gde su mnogo manje liste cekanja 2-3 meseca... Reprofit je oko 1 god, a Repromeda je skuplja za oko 1, 000 evra od Reprofita...oko 2-3 meseca cekanja. Dobiju nesto vise jaja nego u Reprofitu.... oko 10. Reprofit oko 7 obicno za 3900. Mozda nije lose da se stavis na listu tako da ako ne upali pronatal probas drugu varijantu...

Sve naj sta god da odlucis....

Cao svima ostalima... Ponovo se druzim sa kompom...:)
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Tek sad sad ukapirala da mi je danas dvogodisnjica otkad ja zapoceh ovaj thread.... Eto....
Odgovori