Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao narode...

Eve ga da se javim nakon duzeg vrmena..... :wink:

Pre svega .... nasim forumasicama big hug .... Nina i Tanja.... nema ovde nekih nice 'hugova' ali zamislite onako veliki, virtualni... Zao mi je sto nije uspelo... Mislim na vas...

Lilika - pa vidim sad. .sta je iznanedjenje... :lol: Eto mali je i virtuelni svet ponekad...

Al evo da prijavim i drugo ...

Nasle smo se ja i Lilika... nekako i pored sveg mog trtanja i wobbliranja... i sve stoji... lepa, zgodna, pametnica...Samo jos da batali cigare, pa ce biti savrsena...

Eto ne znam sto sam trtala...al bogme jesam, mora da priznam...
O trtanju cu malo posle... A i Lilika ce da doda njenu stranu price ... Ona onako ima vise dara za dramu od mene... :wink:
pa cu ja da kontriram...

Ljubac svima... :D :D

Moram i ja da procackam Kutak pa da vidim sta se tamo radi....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Nasle smo se ja i Lilika.. i sve stoji... lepa, zgodna, pametnica.
Nasle smo se ja i Lilika..... i sve stoji... lepa, zgodna, pametnica..
. i sve stoji... lepa, zgodna, pametnica.

. i sve stoji... lepa, zgodna, pametnica..

...Samo pokušaj da malo oraspoložim Tanjušku :D .....

:oops: :lol:....

Minika, trač tek pada.....pre mog puta! :wink: :lol: :lol:

Konačno, imam sve lekiće, čak i Utrg. od 200mg, zahvaljujući Kristini 33 i njenom bati :wink: [/b]

Ivana,tebi šaljem veliki pozdrav i mislim na tebe!

Tanja i Nina, pišem drugi put,...... ali počela bih da razmatram, ako mislite da nastavite dalje.....da sam na vašem mestu, prvenstveno zbog novca+mogući drugačiji protokoli....opcije van Srbije..npr. Kaali u Segedinu...Prag..zbog jezika i cene, takođe...Vredi razmišljati....
Čujemo se..... , pre mog puta....idem da mirišem hibiskuse...Da li hibiskus miriše?...nešto ne bih znala baš
:o :roll: :oops: ....ali, znam da lipa predivno miriše...

Svim pravoslavnim vernicima, srećan Uskrs, HRISTOS VASKRESE!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini napisao: Lilika... lepa, zgodna, pametnica...Samo jos da batali cigare, pa ce biti savrsena... ...
A, ne, ne...cigara joj daje poseban sarm...hhihihihihihi :lol: :lol: :lol:

Nadam se da si se lepo okrepila u domacem okruzenju :D
Kako ti je mama?

SRETAN USKRS
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Srećan Uskrs svima!
Nešto mi nije bio komp. u funkciji,pa me nije bilo.Pozdrav svima,posebno Liliki,pa nekom će morati da uspe ,zar ne!!! :D
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

srecan vam uskrs :P :P :P
tanja,nina idemo dalje nemamo kud nazad
kristina veliko si srce sto si liliki obezbedila lekove :wink:
jedno pitanje za ANIBLU ako procita koliko si godina kod radulovica i koliki je tvoj amh ?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Samo malo da podignem moral i temu....

Nadam se da ste sve OK... :D :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...De, de, i vi ste lepe, skoro kao i ja :wink: Ajd, javite se..Il, da gasimo temu?Ovde?

Ja, na odmoru...spavam i to mi najviše trebalo....Lekići obezbeđeni...Prelomila i idem malo na odmor...Iako, finansijski nije pametno, ni malo, u ovim okolnostima, ali...bilo mi je baš to potrebno...posle svega...

Zbog Nablinog poziva, švrćakala i na Kutku malo...

Da upoređujem?Ne, neću...Ili, bar ne sada....
No, nameće mi se pitanje, zbog čega nas te devojke znaju, ali nisu se uključivale u naše debate, duele, ...Nisu sa nama pričale...a, ima ih...
Ipak, bez nas, rekla bih nema teme, slične ovoj..... na drugim forumima..............

Ovo nije rečeno pretenciozno, već je činjenica...obzirom na to kako glasi i šta znači ova tema, tj. šta podrazumeva i šta obuhvata.....

Nini i Tanji, na žalost, nije uspelo..................Ovog puta.

Na Ivanu, nikakao ne zaboravljam...Nadam se da je bolje,makar malo.Iako znam, da joj naiđu dani, kada se ne zna da li joj teže prvih dana, nakon trgedije njene mame, ili kasnije, kako vreme odmiče.I, moram da kažem, da meni mnogo nedostaje, njeno uključivanje na forum.

Ivana, nadam se da ćeš biti tu, kada ja krenem...

Upoznala sam Mini.Ona je na "bezbednoj" udaljenosti, pa i to je bio razlog da se vidimo, ali, naravno, ja sam tako htela i odlučila, ako se za to ukaže prilika..obzirom na okolnosti kod Mini..sa njenom mamom,njenim kratkim boravkom ovde, mojim odlaganjem tretmana, planiranjem puta, naprasno, posle odlaganja...

Idem na Mini..iako bih imala "za dodati"...još....

:roll: :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

hmm...evo, upravo mi stigao mail iz sekretarijata klinike, ..kažu, primili uplatu, i da li potvrđujem tretman plan?Ne vidoh nikakvu izmenu, u odnosu na već poslati od strane dr...te i ne znam šta više pitaju i šta bi više da confirmujem...no, više i ne zentam od svakog njihovog mail-a...Ajd, dosta, više...potvrđujem, po 100. put, te se nadam da iza toga ne sledi opet drama neka...a, vala, što god...Sve sada lakše podnosim jer sam se pošteno ispavala, ovih dana!

U vezi Mini...baš mi je drago da sam je upoznala!E, da nisam čitala između redova, tj. sms-ova...možda se i ne bi videle...A, ja bih sebi prebacivala da je nisam dobro razumela...To su detalji, nisu ni bitni!

Znate, Mini je jedna prava nežnica, umiljata...Jel da, ko bi rekao?Po njenim postovima?Deluje kao džambas biće, švrćnuto načisto....No, to je jedna od razlika virtuelnog i stvarnog...
Takođe, iz njenih postova ne bi mogli zaključiti koliko i u kojoj meri je Minika poprimila British manire( naravno, pod uslovom da ih oni- englezi..britanci imaju) :x Šta ću Mini, od svih Evropskih država njih baš nikakao ne podnosim.....
Hmm, da nisam bila u prilici da posetim Darbyshire..valjda se tako piše...i da mi nisu ostala u trajnom sećanju :wink: slike, ljudi...događaji, čak od pre 20 i više godina...itd...možda bi i moja percepcija bila malo drugačija,možda bih te doživela kao jednog "tipičnog njihovog primerka", uprkos svim komunikacijama ovde na forumu...
No, jedno je sigurno, Mini je zadržala dobru stranu našeg Balkanskog duha, i rekla bih,i našu Balkansku trezvenost....Nemoj, Mini, molim te, da te vreme pregazi tamo i da se utopiš!
No, ja bi Mini te njene ingliš :wink: manire, časkom, za tri dana, ispeglala!
E, sada, pošto mi je dosadilo sms-ovanje...okrenula sam je na tel...Joj, vrisnula bih od smeha...Možete misliti koliko se ona zbunila, koliko se odvikla od te naše neposrednosti/ koja nije uvek na mestu/, i pored činjenice da smo ovde lalalaalala o čemu , mnoge od nas, nisu ni sa svojima najbližima...kada mi je se obratila sa :"Vi"????!!!!!! Ej, bre, sa VI?!!Ona toga nije svesna, verovatno
:wink: Tada sam shvatila da ma kako situacija bila neobična, i koliko god da sam ja "Drvena Marija"u realnom životu, da je na meni da "prevaziđem" taj prvi kontakt...
Mini, bre, nabila si mi tremu veću nego kada sam se viđala sa nekim frajerom!!!
Ali, stvarno!
na stranu okolnost da je Minika zentovala i u smislu bezbednosti...
Bre, Mini, ko će vas engleze da spopada, pa vi ste , bre, prezadužena nacija...Evo, kažu na TV-u, dugujete na kred,karticama 2 hiljade milijardi evra!!!!
Shalu na stranu, ni meni ne bi bilo svejedno da sednem u potpuno tuđ auto, sa nepoznatim ljudima...Kako te mama učila, devojko?Tako, sa nepoznatima?Ha?
Da, čak joj i boja glasa sliči englezima...Znate ono , kada oni u "visokom" tonu akcentuju neke slogove, samoglasnike?Da, da...
E, dalje, kada je raspalila po cigarama, zajedno sa mm...došlo mi je da je spakujem na pogrešni terminal, i pošaljem u Škotsku!YES! :lol: :x

E, da, da se vratim na Minin komentar, prilikom našeg susreta, kako na ff.." ne vole da se priča-piše ništa negativno, kao sve mislimo i osećamo pozitivno..bla-bla.."Ku-ku, šta bi rekli da su nas ovde čitali...Pa, to bejahu pravcate drame!!!
No, Minika, iako nemam magistraturu iz sociologije, da ti ja "svojim rečima" to interpretiram....Oni-tvoji englezi...na taj način, oni zapravo "ulepšavaju stvarnost"!
U tome je razlika između našeg chatovanja ovde, i tamo...Zbog toga, ti i pripadaš ovde!!!
Da dodam još nešto,...Mom izneđanju i mom shoku nije bilo kraja, kada sam saznala jedan lični "detaljčić" o Mini...čudo..čudo...e, to vam neću kasti....Ih, šta ti je sudbina!
Rusi bi rekli-sudba! Englezi - destiny!
Stvarno, ima li slučajnosti u životu, ili je, ipak, sve to posloženo....na "neslučajan" način...
Mini, imaš neku repliku?
Kazah li ga ispravno?
Toliko, za sada. Dovoljno....za čitalice...:)

:wink: :roll: :lol: :D

...sada, odoh na lagano pakovanje i pripremanje....
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

hihihihihihihihhihiihihihihih :lol: :lol: :lol:

Lilika, mnogo ste lepo na pisali ovaj post, ali nije u redu da tako otvoreno pricate o engleskom karakteru (i njihovoj prezaduzenost)! hihihihihihihihihihihihihi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mini, mIni, :D :P, ne obaziri se ti na ovo- moramo da imamo nekog u drustvu ko je lepo vaspitan 8) :lol: :lol: :lol:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

HAHAHA drago mi je sto ste sa nama, potrudicemo se da se ugledamo na Vas Mini. :wink:
Mishesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 8:53 pm

Post od Mishesa »

BMW sta se desavalo u drugom pokusaju kod Vujovicke? Cisto da znam sta da ocekujem :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Izvinjavam se što ne učestvujem aktivno u "diskusijama".guzva na poslu,guzva privatno.

Mishesa,ja sam vec treći put u kao nekom postupku kod Vujovićke.Drugog puta pojavio se folikul,ali opet nije porastao,ovog puta su mi je pocetni fsh bio dosta lošiji od prethodna dva puta (oko 20_), a u prethodna dva slučaja (8 i 10!).Danas idem na uz,pa cu videti,ali mislim da ni ovog puta nema ništa,pošto je meni ovo treći put,a ako ideš privatno kod nje, znaš koliko to košta,razmislići za sledeći put.Volele bih da sa nama podeliš svoje prvo iskustvo.

Sve vas čitam i pozdravljam,

Velika podrška Tanji i Nini,nema odustajanja.

Lily,pa ti si zaista neka majka hrabrost (ne Brehtova,ova naša forumska) kad si skupila hrabrost da vidis MINI!!!!

Ljubac svima.
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

samo da javim, ni ovog puta nista od folikula,ali se bar endo lepo razvija pa ako odlucim za vantelesnu bar znam da ce me Vujovićka dobro pripremiti.

Toliko od mene,nadam se da ce nas neko uskoro obradovati.VEC JE VREME DA CUJEMO LEPE VESTI OVDE !!!!!!!
Mishesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 8:53 pm

Post od Mishesa »

BMW, prvi put sam prosla slicno kao ti, rastao jedan folikul do 12.dc, a onda poceo da se smanjuje. Potrosila sam samo dve ampule estradiola i bila na cikloproginovi, kao i ti. Pa me zanima da li ti je ista menjala u drugom i trecem pokusaju u terapiji ili isto injekcija 2. pa 6.dc, eventualno i 10.dc? Tj da li je ovo samo lak nacin za zaradu i naravno da mi umirimo savest da smo i to pokusale pre donacije? Sta ti ona kaze, ima li svrhe pokusavati i dalje?
ANIBLA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 2:28 pm

Post od ANIBLA »

Pozdrav svima!
Stigli rezultati iz Konzilijuma pa da vas obavestim :lol: ! AMH=0 (u to ime ziveli;proglasavam se za Mrs. AMH-čik da čujem ko ima manji :D ).Inhibin B=3,71;FSH=79,8;LH=26,9;E2<20;Prog=0,252.Ostale analize odlicne (ostali hormoni, biohemija, imunologija). Uzrok POF-a je,najverovatnije, genetske prirode. Sad me Vujovicka gnjavi sa osteodenzitometrijom. Moram i to da uradim, plus holter posto imam hipertenziju. Cikloproginova hoće da podigne pritisak a kod mene se početak menopauze "poklopio" sa početkom hipertenzije. To je vrlo kompleksna tematika-proceniti da li je veća korist ili šteta od HST-a i utvrditi da li je uzrok hipertenzije sintetički estradiol ili nešto drugo npr.genetska predispozicija. Mislim da je kod mene ovo drugo ali je problem što je to teško dokazivo. Začarani krug. Inače,totalno sam sluđena jer bi već trebalo da pozovem Višegradsku u vezi one Molbe Etičkom komitetu a Vujovićka mi kaže da moram prvo kod nje sve da završim da bi dala konačno mišljenje!
BMW, žao mi je što nisi uspela sa svojim jć, a znam i koliko je Vujovićka skupa!
Vreme, poslala sam ti pp.
Odgovori