Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

dr bokica napisao:Ipak sam malo pazljivije procitala, gde se spominje kolicina rec je o bakteriji u urinu.
Dakle kad prodje m idem u Paster da vidim ima li tih podstanara jos uvek pa cu da se bacim na vitamin C i taj Acedofilus.
I ja ću da ponovim nalaz, pred put, a baš me zanima hoće dr. da prokomentariše različitost njegovog nalaza"stanja",/ uredna II grupa, bez epitela,/ i i gljivica u velikom broju...+ Mirabili :evil:

Kristina, hvala, ja na umu imala nešto drugo..........................................malo se Z! :-?
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Lily evo odgovora na tvoja dva pitanja. :D
Lily-an napisao:Iz posta BMW:
Ukratko rec je o docentu Svetlani Vujovic sa KC Srbija, dr.Subotica br 13-Institut za endokrinologiju.Do nje se na klinici tesko dolazi,ceka se po nekoliko meseci,ali radi privatno u Polimediku, Cvijiceva br 24,tel 011 2084 123

http://www.sharedjourney.com/define/fsh.html

( ovo je link gde je jednostavno, pitko, sažeto dato o reprod.hormonima, a i dan kada se radi inhibin B, i još po nešto...)
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily, sta ce ti Vuja i inhibin B? Sta si sad smislila? :lol:

Inace, HappyGirl sa Kutka nam je otvorila podforum "povisen fsh" i tamo mozemo da skupljamo i prenesemo sve info o klinikama, POF-u, iskustvima.....
Nema vajde od Doktora, a ova nasa tema je postala nepregledna

Evogac link http://kutak.forumotion.com/povisen-fsh-f51/
Ja cu veceras da prebacim podatke sa SC-a, posto su nam nedavno temu o fsh obrisali, pa posle kuknjave vratili ali nepotpunu (gomila info je otisla u nepovrat) i da polako prebacujem info sa "donacije-logistika".

Nadam se da se slazete s predlogom pa cu nedemokratski bez cekanja konsenzusa da pocnem sa prebacivanjem (prvo text sa SC-a). Ipak bih volela vase odobrenje za podatke sa Doktora
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Jel ovo novi forum altogether?

Dobra ideja DA SE rascepkaju teme jer ovde imamo svastaru i mislim da je dobro da ljudi imaju razlicite teme de da nadju info...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nabla,
što god proceniš da vredi,samo transportuj dalje...valjda je to svrha internet komunikacije...
...................danas se osećam čudnjikavo..Za 5 meseci terapije, ovo mi je najbolniji ciklus.Baš.Pitam se, znači li to što god?Poslednji, pre transfera...Ušuškavam se čitav dan...ne prija mi zubato sunce, više mi odgovara leškarnje, čitanje, svratim ovde...Možda treba više kretanja, ali ja radim ono što moj organizam od mene očekuje...Pokušala i da spavam, ne znam, kao da dobih neku iznenadnu temperaturu...Hvatam sebe i da mi "visoko umne, filosofske misli" proleću kroz glavu...pa, brzo ih batalim...jer, i to me umara...A, ima ih raznih.Nema strepnje, nikakve!To je to.Kada je spontani zaključak, a ne silovanje, po principu:misli pozitivno, misli, misli, misli...Ne, to sada izgleda ovako, kako sam vam opisala.
................U vezi "selidbe"...Obećavamda ću sve poznate info i svoje iskustvo ostaviti na Kutku, o Avi itd.!Ne mogu da obećamkada ću to uraditi.Na jednoj strani manjak vremena, na drugoj, nisam u stanju, sada, pred neposredni polazak da se "prilagođavam".Samo to.Njuškala sam ja i ranije, po drugim forumima/ samo čitala/, ali , ovde sam la-la-la :lol: :lol: :lol:
Tačno je.Doktor je postao glomazan.Prepušten svojim korisnicima.Ljudi ne koriste opciju-traži, itd,itd...Ali, ima i dalje dragocenih postova, koncepcijski, očito da je bio zamišljen izuzetno vrednim forumom, ali, ...NE ODRŽAVA SE!
No, ja nisam na Doktoru zbog inih razloga, već samo zbog vasMislite da vam se udvaram?Ne!Nisam od takvih, ali jesam talentovani teatralac.I još mnogo toga!
Pogledajte i same,...da li je neko došao "u naše dvorište" sa negacijom nekom?Ili, sa pridikom?A, vidim, ovih dana dok cunjkam malo...ima svega...A, sada mini eksperiment:znaju to sve koje idu na ff...Desno, u uglu stoji pregled o broju pregleda-čitanja strane, postova...Nije mi palo na pamet da obratim pažnju na Doktoru, na našu temu, i ako odete na profil, pa, pogledajte...Mini bi rekla :ČUDO,čudo!Počinjem da se pitam, za motiv tolike posećenosti?
Priznajem, i ja sam čitala skoro 2 meseca, pre registracije!Malo mi to ugrožava stranu privatnosti, mada smo svi pristali na to, uključivanjem u diskusiju, zar ne?
No, da se vratim ja na naš"domaći kapacitet", baš sa ove teme!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

( inspiraciju mi je prekinuo ulazak mm)... :wink: U prostor!Mentalni i emotivni!

Poenta "demokratske"odluke :roll: da ću biti tamo gde komunikaciju ostvaruju osobe, čije postove čitam na stranicama ove teme...jer, držim do vašeg mišljenja, do vašeg off mišljenja,humora, vrcavosti,...forumske solidarnosti...ne, neću da nabrajam,niti ću da imenujem bilo koga, sem jedne od vas, slučajno, i vi znate da je slučajno.
Evo, vratite se na Ninino obraćanje, prilikom registracije, i prijavljivanja kod nas...
Nina, ne treba ohrabrenje tebi od mene, pred sami postupak, to ćeš naći u sebi, pre svega, sm, i već znaš sama gde i kako...
Ali, reče žena, u par rečenica....Sve o nama, ovde.Tada.
Inače, iz tvojih postova, u poslednje vreme, vidi se sveži, novi duh, bila si baš u mračnoj fazi....kuc-kuc
8)

Snaga i kvalitet svake se ogleda u svojim osobenostima: kod nekog dosledan,temeljan i utaban stav i pristup, kod drugih, podizanje, i to maestralno, ....niste same možda svesne demonstracije snage i dominacije, koja proizilazi i kada ste/ sam nja-nja-nja...
dabome, da je potpuno ljudski biti i slab, ranjiv, ma, moliću, ko nije?Ali, samo oni koji shvate da život pripada borcima i hrabrima....imaju šansu, a one postoje da ih grabimo...
Treći faktor...Sreća!Sa velikim S!To već nije do nas...Ali, u zajedničkoj komunikaciji možemo je prizivati!
U Srpskim narodnim izrekama stoji: bolje imati sreće, nego pameti!Zbog toga, ni jedna ne treba da pada ni u kakav bedak, ni sada, a ni u nekom budućem planiranju i odvijanju stvari u ličnom životu!
Znam da sam preterala,ali, to sam ja!
zaključak,gde god da ste, tu sam i ja...samo, malecko razumevanja, ako može, za staru naviku, sada pred put!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Liliiiiiiiiiiiiiiiiiika - pa ti si poeta pravi....

Olalllllllllllllllllllll sto bi rekli Spanci...? Kako ste svi danas.... Ovde glorious sunshine.... #

Ajd bok, sad moram da radim domaci za sutra.... :(
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

au, al nas Lily nahvali :lol:
Osecam se posebno, al stvarno... i to kroz vas!

Ljubim vas sve i laka noc :P
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

LILY,
ja evo i priznajem da ne samo da sm nasla puno toga na ovom forumu,nego ga dozivljavam kao nesto svoje gdje sam takva kakva sam sa svim svojim slabostima , a svoju jakost cu trenutno smjestiti negdje..........ali onda kad ispliva na povrsinu........... :lol:
Tako ,draga moja Lilika vec sam ti to pisala i vjerujem da to prepoznajes kod mene da najiskrenije zelim da ostvaris svoj cilj ovaj put i napokon prestane ova utrka za tebe,kao sto to zelim i svima nama.Eto ,hvala ti sto si takva .........a takvi kao ti zasluzuju sve najbolje.Velika pusa od mene :lol:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Devojke,al ste se raspisale...nema me par dana,pa ne mogu da pohvatam konce.

Lily, tebe treba procitati nekoliko puta,jer svaki put spoznam neso novo iz istog posta.Svaka cast. Trenutno nisam u nekoj literarnoj fazi, tako da cu samo kratko,kod mene neka ludnica...posao,upravo se spremam da se isfeniram pa da uradim neki domaci :evil:

Rekoh ti da je dosta opterecivanja,moja kugla mi rece da ti to kazem i da ce sve biti dobro...uskoro ces se ti nama javiti kao nasa nova mama.

To naravno zelim i svima nama ostalima,a sto se tice prebacivanja na druge forume, ja, kao rak u horoskopu, nekako sam se skucila ovde,vi mi dodjete kao velika,velika porodica (ona italijanska ili spanska)

Ciao
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

black magic woman napisao:vi mi dodjete kao velika,velika porodica (ona italijanska ili spanska)
:P :P :P :P :P

Lily, jel uminuo bol?

Mini, nikako da te upitam za ono stipkanje guze...s kakvim ti to klincima radis? :o Deluju ko delikventi :D ! Ne mogu da zamislim da su decaci u nase vreme to radili svojim profesorkama.

Nina, mozes i andol da uzimas (kardiopirin ili baby aspirin- ako ga nadjes). Dobro je za prokrvljenost endometrijuma.

ps. znacite mi puno
-ja'75,
-2 rana spontana
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Devojke samo da vas sve pozdravim i da se javim da sam ziva. U ponedeljak bi trebalo da idem kod dr pa cu tada znati na cemu sam za ovaj ciklus. Vidim da je o ovde a i tamo lepo drustvo pa cu vas na obe strane posecivati.Nego kad vec pominjete bebi aspirin recite mi jel to isto kao aspirin100 posto su meni tako rekli u apoteci? Pozdrav za sve od mene. :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

koliko sam ja shvatila beby verzija je od 80 mg ili manje. Al ja krkam onaj od 100 :lol: (bila prvo na Plivinom aspirinu, a sad sam kardiopirinu (prema Jesinim uputstvima) :P
-ja'75,
-2 rana spontana
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Devojčice :D ......samo na brzu brzinu....

od 22,oktob. uzimam aspirin od 50mg!Pauza sedam dana, u toku svakog dosadašnjeg ciklusa!

Eh, kako su me gledali u apoteci, za dozu od 50mg...Nije registorvana doza u Srbiji..nikad bila :x
Dok sam imala, pila Russian :wink: , sada rekla dr "hlaf"...Tanjuška, pola od 100 :wink: :wink:

Inače, nosim nalaze transiminaze jetre, a po savetu našeg dr jednog, " za svaki slučaj" radim i:
APPT i INR...jer, aspirin "razvodnjava" krv....
Što je važno , za slučaj neke hiruške intervencije...bla, bla...Taj dr. smatra da je to dug period uzimanja, a ovo razvodnjavanje je od uticaja samo u ovom slučaju....
Pa,eto...kud sve, nek uzmu sutra i mlao moje slatke krvi i za to

:-? :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

"hlaf".
ju, brzo, brzo, dok se tičersi :wink: ne pojave...half :wink: :P :roll: :wink:
Odgovori