Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E ja cu da nam malo pokvarim prosek...ja sam pocela da sedim po malo od sredine svojih 20-tih godina i sad u 33. moram da se farbam
Al sta cu, tak'e gene pokupih...i mama i tata su u svojim ranim 30-tim bili dobrano prosarani. Nadam se da preostali deo hardwera deluje ocuvanije- hihihihihihihi.

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Lily, lako je tebi da se zezas ali ja napisah roman BMW u pp, ako je nije dobila, ubicu se
!
I ja sam do pre dve godine prolazila kao klinka (valjda me zato kardiolozi nikad nisu ozbiljno shvatili);sada sam se malo ugojila od crne cokolade za skidanje holesterola(umesto dve kockice ja smazem pola cokolade dnevno
) ali jos uvek prolazim kao par godina mladja
! Eto,toliko o "naucnim" radovima na tu temu!
A sto se tice statistike da je VTO kod zena u menopauzi (mrzim tu rec
) uspesnija, verovatno je tacna-i Radulovic i Garalejicka su mi to rekli. Valjda je to zato sto se kod njih lakse "namontiraju" hormoni, pomocu lekova.
BMW, ocekujem pozitivan odgovor, u protivnom...

I ja sam do pre dve godine prolazila kao klinka (valjda me zato kardiolozi nikad nisu ozbiljno shvatili);sada sam se malo ugojila od crne cokolade za skidanje holesterola(umesto dve kockice ja smazem pola cokolade dnevno

A sto se tice statistike da je VTO kod zena u menopauzi (mrzim tu rec

BMW, ocekujem pozitivan odgovor, u protivnom...
-
- Aktivan član
Kristinče nasa, kako si danas?
Jesi napravila lepe planove za NG?
Ja vas napustam 28.12., al samo na kratko
Odlucili smo se za Antaliju, mada sam ja sebi dala oduska da planiram Sejsele, Mauricijus i Maldive...ovaj moj me pustio da se uzivim u planove i onda me tresnuo po glavi
Jesi napravila lepe planove za NG?
Ja vas napustam 28.12., al samo na kratko

Odlucili smo se za Antaliju, mada sam ja sebi dala oduska da planiram Sejsele, Mauricijus i Maldive...ovaj moj me pustio da se uzivim u planove i onda me tresnuo po glavi

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Kristina, jako mi je zao zbog losih vesti.
Nema se vremena za tugovanje,idemo dalje...sticicemo do cilja, neko pre,a neko kasnije.Takav je zivot.
Anibla, na zalost ne procitah tvoj roman
Sanduce prazno.Probaj ponovo, amo iskopiraj to sto si vec pisala u novu poruku i sibni.
Ah, sede, pa ja sam rekorderka.Prva seda u 17-toj.Genetika!!
Farbam se vec 15 godina,prvo sam htela da promenim boju kose....i dalje se trazim u pravoj boji, sad sam brineta. I ne zezam se kad kazem da izgledam mnogo mladje, znas kad ti zene to kazu, onda moras da poverujes.
Ali ja sam sportski tip,oduvek sam nesto trenirala, pa i sada se rekreativno bavim sportom, a i kod kuce imam malu teretanu.Ne zbog izgleda, nego zato sto je to moj nacin zivota, ali ne mogu da kazem da mi je nebitno kako izgledam.Naprotiv, vrlo vodim racuna sta jedem, koje kreme koristim....Necu da kazem da je to kompenzacija za zivot bez bebe, jer bih i tada o sebi vodila racuna, ne mogu da zamislim zasto zene misle da tada nije bitno kako izgledaju.Visak kilograma, neoprana kosa, nenasminkane...izvinjavam se svim lepim i urednim mamama.
Mi treba da shvatimo da zivot nisu samo deca, jesu njegov najbitniji segment, ali u zivotu treba uzivati i nastojati da ga ucinimo sto lepsim, da budemo zadovoljne drugim segmentima nasih zivota, zdravljem, jer se samo tako mozemo i dalje boriti da jednog dana postanemo zadovoljne i zdrave mame ( cuvajmo zivce za decu, koja ce poceti da ih kidaju od momenta rodjenja )
Srecan put Nabla, lepo se provedi i odmori.
Pozdrav i svim ostalima koje su se malo otudjile.
Nema se vremena za tugovanje,idemo dalje...sticicemo do cilja, neko pre,a neko kasnije.Takav je zivot.
Anibla, na zalost ne procitah tvoj roman

Ah, sede, pa ja sam rekorderka.Prva seda u 17-toj.Genetika!!
Farbam se vec 15 godina,prvo sam htela da promenim boju kose....i dalje se trazim u pravoj boji, sad sam brineta. I ne zezam se kad kazem da izgledam mnogo mladje, znas kad ti zene to kazu, onda moras da poverujes.

Ali ja sam sportski tip,oduvek sam nesto trenirala, pa i sada se rekreativno bavim sportom, a i kod kuce imam malu teretanu.Ne zbog izgleda, nego zato sto je to moj nacin zivota, ali ne mogu da kazem da mi je nebitno kako izgledam.Naprotiv, vrlo vodim racuna sta jedem, koje kreme koristim....Necu da kazem da je to kompenzacija za zivot bez bebe, jer bih i tada o sebi vodila racuna, ne mogu da zamislim zasto zene misle da tada nije bitno kako izgledaju.Visak kilograma, neoprana kosa, nenasminkane...izvinjavam se svim lepim i urednim mamama.
Mi treba da shvatimo da zivot nisu samo deca, jesu njegov najbitniji segment, ali u zivotu treba uzivati i nastojati da ga ucinimo sto lepsim, da budemo zadovoljne drugim segmentima nasih zivota, zdravljem, jer se samo tako mozemo i dalje boriti da jednog dana postanemo zadovoljne i zdrave mame ( cuvajmo zivce za decu, koja ce poceti da ih kidaju od momenta rodjenja )

Srecan put Nabla, lepo se provedi i odmori.
Pozdrav i svim ostalima koje su se malo otudjile.
Cao, ne ljutite se sto se ovako retko javljam, prosto ne smem ni da se javim jer znam da nemam pravo na zaljenje, aa opet da vam kazem kako mi je super, bilo bi lazno.
Ja sam nekako sva ni na nebu ni na zemlji, tesko mi padaju ove celodnevne mucnine i povracanje. Opet, kazem sebi, ma nije to nista, ali tako nekako nemam energije niti volje, mrzi me cak i knjigu da citam, samo se vucem ovde po kuci, gledam tv i spavam. Kad sam gldna muka mi je, kada pojedem nesto opet muka. Uvece i ujutro me hvataju napadi povracanja i to mi je ogavno i umara me.
Odoh sada napolje prvi put nakon izlaska iz bolnice.
Izvinite sto ne ucestvujem uvasoj diskusiji, ali evo sledece javljanje ce biti veselije - obecavam!
Ja sam nekako sva ni na nebu ni na zemlji, tesko mi padaju ove celodnevne mucnine i povracanje. Opet, kazem sebi, ma nije to nista, ali tako nekako nemam energije niti volje, mrzi me cak i knjigu da citam, samo se vucem ovde po kuci, gledam tv i spavam. Kad sam gldna muka mi je, kada pojedem nesto opet muka. Uvece i ujutro me hvataju napadi povracanja i to mi je ogavno i umara me.
Odoh sada napolje prvi put nakon izlaska iz bolnice.
Izvinite sto ne ucestvujem uvasoj diskusiji, ali evo sledece javljanje ce biti veselije - obecavam!
-
- Aktivan član
Jeeeeeeeeeeeeee, Ivana je ziva i zdrava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isprepadala si nas, nismo htele na forumu da nesto ne izmalerisemo nego sve preko pp smo komunicirale i mozgale kako da dodjemo do tebe. Uf, sto rece jednom Lilika ili Mini...ako ti se ne pise, ti bar ostavi trag sape na prozivci.....
Inace, samo se ti nama zali
, bar da znamo sta nas ocekuje
Znas i sama da ce mucnine potrajati jos malo, kad zadjes u drugo tromesecje sve ce biti drugacije! Mozda neka od mama mogu da te posavetuju kako da doskocis toj muci!
Jedan big kissssssssssss vama petoro (zaboravih kako ti se pas zove)

Isprepadala si nas, nismo htele na forumu da nesto ne izmalerisemo nego sve preko pp smo komunicirale i mozgale kako da dodjemo do tebe. Uf, sto rece jednom Lilika ili Mini...ako ti se ne pise, ti bar ostavi trag sape na prozivci.....

Inace, samo se ti nama zali

Znas i sama da ce mucnine potrajati jos malo, kad zadjes u drugo tromesecje sve ce biti drugacije! Mozda neka od mama mogu da te posavetuju kako da doskocis toj muci!
Jedan big kissssssssssss vama petoro (zaboravih kako ti se pas zove)

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
Anibla dobro nam dosla!
Ivana, tako je lepo kad se javis, odmah se razvedri nebo! Samo ti daj sebi oduska, iskuliraj malo, i cutanje nekad jako prija - da dodje covek sebi - a mi, - mi ovde puno mislimo na tebe i cekamo te da se javnes, kad mozes!
Lily, ma nema problema, bicu sta hoces tvojoj knjizi, makar i "samo" kuma... (hihihi) Ne daj se, nisu tvoji postovi "pali", ja ne osecam to, osecam samo da se u kuhinjici "nesto lepo kuva"!
Inace, dobra ti je ideja za ispitivanje "nas" sa manjkom hormona mladosti - treba utvrditi cime li ga to nadoknadjujemo, do skora su me pitali ima li nekog starijeg kuci...
Nablice, pa i Antalija je super... masta je masta, ali pusti ti nju, ide kriza, Antalija je dobra i za dzep i za dobar ishod... Eno, meni uspelo i Palicko jezero letos...
Kristina, ljubim te i ovde... bice bolje! Znas onu: "... I sekogas po dozdot ide sonce!"
Kod mene nista novo - nista posebno... ali evo malo trudnickih detalja: U nedelju bih trebala NAJZAD na upoznavanje sa doktorom koji bi trebalo da me porodi... Bebac ojacao, sad cesto udara,a kad udari - ostanem bez teksta, ali i ovo je bolje od onog perioda kad sam se stalno pitala da li sam trudna, jer nema stomaka, nema pozdrava iz unutrasnjosti... Kosti su mi razglavljene, mm se cudi kad cuje koliko pucketam dok se okrenem u krevetu, mozda se plasi da ce ujutru trebati da me sastavlja ko puzzle...
Ajde, budite mi dobro, sve vas pozdravljam!
Ivana, tako je lepo kad se javis, odmah se razvedri nebo! Samo ti daj sebi oduska, iskuliraj malo, i cutanje nekad jako prija - da dodje covek sebi - a mi, - mi ovde puno mislimo na tebe i cekamo te da se javnes, kad mozes!
Lily, ma nema problema, bicu sta hoces tvojoj knjizi, makar i "samo" kuma... (hihihi) Ne daj se, nisu tvoji postovi "pali", ja ne osecam to, osecam samo da se u kuhinjici "nesto lepo kuva"!
Inace, dobra ti je ideja za ispitivanje "nas" sa manjkom hormona mladosti - treba utvrditi cime li ga to nadoknadjujemo, do skora su me pitali ima li nekog starijeg kuci...
Nablice, pa i Antalija je super... masta je masta, ali pusti ti nju, ide kriza, Antalija je dobra i za dzep i za dobar ishod... Eno, meni uspelo i Palicko jezero letos...
Kristina, ljubim te i ovde... bice bolje! Znas onu: "... I sekogas po dozdot ide sonce!"
Kod mene nista novo - nista posebno... ali evo malo trudnickih detalja: U nedelju bih trebala NAJZAD na upoznavanje sa doktorom koji bi trebalo da me porodi... Bebac ojacao, sad cesto udara,a kad udari - ostanem bez teksta, ali i ovo je bolje od onog perioda kad sam se stalno pitala da li sam trudna, jer nema stomaka, nema pozdrava iz unutrasnjosti... Kosti su mi razglavljene, mm se cudi kad cuje koliko pucketam dok se okrenem u krevetu, mozda se plasi da ce ujutru trebati da me sastavlja ko puzzle...
Ajde, budite mi dobro, sve vas pozdravljam!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Hvala Kikice, bolje Vas nasla! Nova sam ovde ali se vec osecam ugodno i opusteno zahvaljujuci SVIM DIVNIM DEVOJCICAMA sa ove teme! Jos samo da savladam slanje pp
(BMW,da li me cujes?)!
Nisam jos uspela sve da vas "pohvatam" ali polako...
Kikice uzivaj u svojoj trudnoci a sto se tice bolova, ipak su to "slatki bolovi"!

Nisam jos uspela sve da vas "pohvatam" ali polako...
Kikice uzivaj u svojoj trudnoci a sto se tice bolova, ipak su to "slatki bolovi"!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Lisy, kada sam pod th (cikloproginova 2x2mg) FSH je oko 20.Bez th je oko 100 pa i preko (to je zato sto sam jako dugo bez prirodnog ciklusa).Medjutim,meni ove vrednosti nista ne znace jer sam se,nazalost,davno oprostila od svojih jc. Kod tebe je problem visok FSH,zar ne? Ne znam da li si u mogucnosti da se lecis u BGD-u,ako jesi,ja bih ti preporucila jednu kliniku (oni ne rade donacije pa je to razlog sto nisam njihov pacijent): Ginekoloska ordinacija "Sretenovic", Branicevska 6,Bgd;tel.011/334-06-14;334-12-64;456-133; dr Marta Savic. Meni su preporucili prijatelji, doktorka je magistar/mozda je u medjuvremenu i doktorirala/ i kazu da je veliki strucnjak,narocito kad su u pitanju problemi sa hormonima.Ja sam bila kod nje,nadajuci se da mozda rade donorske IVF ali,nazalost,ne rade a ja drugu alternativu nemam.Ako imas jos uvek sanse sa svojim jc, ja ti toplo preporucujem ovu kliniku.
.......uh,uh,uh, MORAM da raadiiiimmmm...već sam otišlaaaa......
ALI,
hoću sam da vam kažem da vas sve, sve, SVE ČUDO voooliiiimmmm
(što bi rekla ona naša Europejska švrćkalica, koja kuva punjene paprike, hmm, zar ne idu u rernu)???
Ivana,
sve ti je Nabla rekla!!!
A, za tebe Nablička, daću sve od sebe, da pre 28.12.08. da postiram temu:
Antalija - Donacija...priču....moju...
Jer je želim sa vama podeliti!
Pozdravljam Nablonjinu odluku!!!

ALI,
hoću sam da vam kažem da vas sve, sve, SVE ČUDO voooliiiimmmm

Ivana,
sve ti je Nabla rekla!!!
A, za tebe Nablička, daću sve od sebe, da pre 28.12.08. da postiram temu:
Antalija - Donacija...priču....moju...