Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Nina, zao mi je zbog rezultata, ali opet 11 i nije tako lose, to bi pilulama moglo lepo da se smanji !! E, sada, tu nema garancije, vidis kako je Jesi sada super bila reakcija a pre jedva 2 celije.

Meni su isto tako stimulacije « izgorele » jajnike i uticale na povecanje fsh. Poslednji (i najgori) pokusaj je dao samo 2 celije od kojih se ni jedna nije oplodila..to je bio katastrofalni rezultat + znak da celije vise nisu dobrog kvaliteta. Tada sam odlucila da prekidam sa mucenjem i da se okrenem donaciji.

Ipak, mislim da bi trebala da pokusas sa kontrac. pilulama (da se smanji fsh) pa onda na stimulaciju. Posle nedlju dana ces vec znati kakva je reakcija. A sta ti kaze doktor?

Svi se mi u nekim periodima zivota osecamao jadnim zbog ovoga ili onoga. Ali velika je stvar to sto za tvoj problem postoji resenje
:wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

LILYYYYYY; javi se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Ja od sledeceg ciklusa i treba da krenem sa kontraceptivima, ne znam da li da javljam ovaj rezultat u jevremovu. Prosli put kad mi je fsh bio 10,8, Vlaisavljevic se nije mnogo potresao. Mislila sam da probam ovog meseca onaj recept sa smokvama i vrkutom pa da izvadim hormone ponovo jer ovog meseca je sigurno i stres odigrao svoje. Drugarica koju sam pominjala je umrla nedugo posle prvog pominjanja, a ja sam to prezivela slicno kao kad sam bebe izgubila. Mozda se zavaravam. Sve je tako jasno, 40 godina, losa reakcija na stimulacije, polako povecavanje fsh-a posle svake vantelesne. pa ne treba mnogo pa da covek shvati da oni samo ubrzavaju ono sto bi mi se desavalo za par godina. moja mama je izgubila ciklus sa 48 god i to je to. ovi narodni lekovi mozda isfingiraju bolji rezultat, ali sigurno ne prave nova jajca.
Koliko si ti Ivana radila vantelesnih pre nego su ti spalili jajnike?
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Gde ste drage devojke, koliko vas je islo na vantelesnu sa ovolikim fsh-om? Videla sam se sa svojom kumom, koja prati sve moje muke ovih godina i pomenula joj u poverenju da razmisljam o donaciji. Dobra dusa mi je odmah ponudila pomoc u vidu svojih jc, nije trepnula. Rasplakala sam se u sred kafica, koliko me je dirnula. Nazalost, moje je godiste pa to valjda i ne moze.
Ne znam da li ima smisla cediti svoje jajnike do krajnjih granica ili se odmah usmeriti na donaciju. Da li primaju ljude na donaciju ako jos imaju bilo kakve rezerve u svojim jajnicima?
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Nina,dok god mozes guraj,na donaciju mozes i posle...vec sam ovde pominjala kako homeopatija ume da pomogne u odlaganju menopauze,poslala sam kontakt nekim curama...
Zao mi je zbog tvoje drugarice...ali kao sto sam vec stavila paralelu izmedju nasih prethodnih veza koje su donele sta vec jesu...i ovaj put sam tu negde...i moja je prijateljica obolela...jako...bojim se da je otislo bas,bas predaleko...tako da te potpuno razumem.Nismo toliko bliske i nismo oduvek,cak je starija od mene...ali smo se nasle,bas,ona je jedna od retkih koja zna za sve ove moje tretmane,navija za moje tackice zivota...a sada joj cutim,nekako mi se ne uklapa moja prica o radjanju novog zivota sa njenim...uh,necu vise o tome...
Razumem te...
Iskoristi SVAKI dan,ne mesec,DAN!
Ivana,da ne dodje do zabune(hm,Holly,u pravu si),ja nisam imala problem sa FSH.Meni je losa prokrvljenost obezbedila dg 'smanjena ovarijalna rezerva"...otuda ja ovde...i ne odoh vise...a i kako bih...
Svima kissic!
Mini,Lily,cas dve se negde interno sastajete...negde u sferi nejavljanja... :wink:
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Hvala ti Jeso. Vec sam potopila smokve u ulje, to bar mogu, mozda i pomogne.
Izgleda da nam se sudbine poklapaju u svim teskim stvarima. Zao mi je tvoje drugarice. Mene je ovaj gubitak bas prodrmao.
Koliko citam, a stalno se vracam unazad da ne pobrkam ljude, ti si odlicno prosla na stimulaciji. nek tako bude i nadalje.
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

drage moje, evo i rezultata spemograma

ANALIZA REZULTAT JEDINICE REF. VRED.
Duzina apstinencije 4 dana

SPERMOGRAM
Smt - Zapremina ejakulata (V) 2.3 ml 2 - 7
Likvefakcija 35 MINUTA
Konzistencija NORMALNA
Spr - Broj sprematozoida 63.0 10*9/L 20 - 250
Spr - Broj spermatozoida 144.9 10*6/V > 50
Spr - Progresivno pokretni spr.a) 0.28 1 > 0,25
b) 0.19 > 0,10
Pokretni c) 0.16
Nepokretni d) 0.37
Spr - Leukociti 0.27 10*9/L < 1
Spr - Vitalnost 0.71 1 > 0,5
SPERMOCITOGRAM
Spr - Normalne forme 0.48 1 > 0,6
Spr - Abnormalne forme 0.52 < 0,4
GLAVA 0.19 < 0,3
VRAT 0.24 < 0,2
REP 0.09 < 0,2
Napomena: *AGLUTINACIJA POZ./+1/

a uskoro ce i spermokultura.
Kako vam se cini sve ovo?
Jel ova aglutinacija od 1+ znaci da su bas slepljeni ili ...?
Nemam vremena sad da pisem, posto mm ne odobrava bas stavljanje rezultata na net..
Javljam se sutra, a vi molim vas bacite oko na ovo!!
Big kiss za sve!
E
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Spermogram vam je odlican, jedino ne znam sta je AGLUTINACIJA to na spermogramu mm ne postoji.
Broj normalnih formi jeste malo manji od granicne vrednosti, ali s'obzirom na broj ukupnih spermatozoida mislim da je ok. Tako je nesto bilo i kod mm i receno nam je da je spermogram odlican.
Zapremina je blizu donje granice ali to moze znaciti da nije bas sve uhvatio u bocicu ili ne pije dovoljno vode, bar 2l na dan.
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Radila sam uzv u petak,nazalost srce je prestalo da kuca i plod da se razvija, mnogo nas je to pogodilo kao sto mozete i zamisliti.Nemam rijeci da bilo sta vise kazem zasada.
Djevojkama sretno, nada je neunistiva
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Jucyfruit,
mnogo, mnogo mi je zao. Ne znam sta da kazem, sve je suvisno..
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Uh... :(
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Jucy,mnogo mi je zao...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Draga Jusy, prozivljavam tvoj bol kao da je moj licni. Taj se ponor ne da recima opisati. Znaj da ce sledeci dani polako, vrlo polako uciniti da malo manje boli. Znam da si prosla ogroman put i da sve to nije fer, ali zivot je sve samo ne fer. Reci sebi, uspelo je sad, uspece ponovo i ne daj se.
kristina33
Stalni član
Stalni  član

Post od kristina33 »

Jucy jako mi je zao........ :cry:
kristina33
Stalni član
Stalni  član

Post od kristina33 »

Meni je danas bio transfer 3 embrioncica, bilo je ukupno 6 oocita, kavog su bile kvaliteta i kakvi su embrioni nemam pojma jer mi nista nije receno. Ako zelite sve da znate, ne idite kod Goce Ivanovic. :D
Ja zelim sve da znam, ali sam ipak izabrala nju i pokusavam da se pomirim sa svojim neznanjem jer sam sigurna u njeno znanje, strucnost i posvecenost :wink:
2dc FSH je bio 13.1, E2=27, od 3dc sam krenula sa po 5 Menopura i tako sve do 11 dc (ukupno 45 Menopura), 6dc E2 je bio 197 posle toga ga vise nisam radila, od 9-11dc ubacen je i Cetrotide (3 kom.)
12dc Ovetrille, 13dc aspiracija i danas 15dc transfer.
Za 14 dana beta. :P
Odgovori