Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

.........ne mogu da verujem....odoh na poštu, kad, ono moja dr. iz Ave se setila da mi se javi....kaže fascinirana slikom ultra zvuka....da se sve odlično vidi...
kako su joj drugi slali? pitam se? Evo, čisto da znate, kome bude trebalo, ja sam to slala preko usb-a ...na e-mail...

Menja mi terapiju...uvodi climara flastere...na uputstvima piše da se nose po 7 dana, a ona je navela na 4 dana...dobro, sigurno je i to ok...

Ali, ostalo ne razumem,

:wink: Mini, treba mi pomoć, da mi prevedeš? :wink: Oćeš da se javiš? :wink: Samo zbog prevoda :wink: :o :roll:

...hmm, komentarisala i fotografije i sve naše želje koje se odnose na donora...konačno se setila...

Ali, zamislite, u nedelju uveče pustila e-mail.. :roll:
Rusi...rusi...
:roll: :o
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Jeso, kakva dobra vest, drzimo pesnice da folikule budu dobrog kvaliteta :P

Mini, nije ti lako, i taj tm me bas nervira. :x Pa ako je takav, mozda i treba da razmislis da li sa takvim covekom imati decu.. danas, sutra bi pokazao svoj kukavicluk i krenuo sa samosazaljevanjem onda kada bi vam najvise trebala njegova pomoc.. Mozda sam malo preterala, ipak ti ga bolje poznajes, ali tako ga nekako dozivljavam kroz sve ono sto si nam pisala..

Lily, samo napred sa terapijom, polako, endometar se uvecava malo po malo, samo treba da se prati :D
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Cure,pa gde ste?Rasule ste se kao biseri sa pokidane ogrlice...Mini,da li vidis koliko ovde znacis?
Ivana,Jucy,javite se,pricajte nam...nece vasa prica izazvati suprotan efekat od onog svog pravog,ostacemo radosne zbog vase radosti,ulivate nadu i dajete snagu...
Lily,kakva suma to tebe vuce...da li su samo baterije malo ispraznjene...nadam se,draga,krenula si na put koji treba izgurati...hajde dodji cesce i pisi oanko kako samo ti znas,dugo,iskreno...pa svaki red u sebi jos tri krije...
Rolnice,nadam se da ce ti se zelja koju si nedavno zamislila gledajuci plamicke na svojoj torti ostvariti...
Ependrofica,statistika moje dr kaze:57% vantelesnih radi se ICSI metodom,dosta razlog striliteta vise od polovine sterilnih parova (ne mogu se tacno setiti procenta ali mislim preko 60)lezi u muskom sterilitetu!Ne znam da li kod tm postoji strah i koliko je opravdan...ali mislim da nase jace polovine generalno gledano pocinju da se suocavaju sa posledicama zivota u 20. veku...ali,poteraj ga,ipak,na vreme...
Gloria,svaka cast za skolu...ne smem ni da kazem glasno-ja se vec duze vreme zanosim sa tim kako cu upisati medicinu...evo,rekoh glasno...
Lisy,hvala za preporuku...samo jos da ga pronadjem...kissic...
Nabla-samo sto nije...stize sa lepim vestima :wink:
Kristina,srecno,javljaj sta ste uradili,znacice to FSHovkama...
Rikikiki,pauza je,je l'...pa kako si?
Kikice,daj malo ozeleni ovde...
Ja...dobismo 9 celija.Zadovoljna sam,naravno,samo sam malo zbunjena cinjenicom da su se za dva dana folikuli malo rastimovali...njih 6 je zaostajalo u rastu...i to oni na desnom,boljem jajniku,bilo ih je manje i bili su sitniji...Ne znam sta da mislim:levi je bio na ivici propasti,on me i doveo na ovu temu,a vidi ga sada...i dr je u zbunu...Toliko o neverovanju u svoje potencijale.
'Ajd' ljubim vas sve i cekam da se javnete...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Nesto vas slabo ima devojke, Nablu nismo culi vec odavno, a ostale ?
Mini, nemoj da nas napustas, svrati barem ponekad da cujemo kako si!!
Lily, odkud sada tolika negativnost? Ako je to sve uslovljeno poslom, mozes li nekako da uzmes duzi odmor pred odlazak u Petrovgrad?

Jeso, nemoj da te cudi to sto su mnoge celije zakazale, ne zaboravi da visok FSH ukazuje i na smanjenje kvaliteta, tako da 9 su super rezultat, hajde samo jos da navijamo da se lepo oplode i da ih sto vise ostane za vracanje !!!

Ja sam juce bila kod moje « optimisticne » doktorke, kaze sve je za sada u redu, ali ne moze a da ne kaze to « za sada ». Takav je tip, inace ona se bavi samo sterilitetom te je valjda navikla da kao ekspert za probleme samo trazi ono sto ne valja, a ok stvari ni ne pomene.

Uglavnom, oba bica su narasla na 16mm, prilicno su razdvojeni – sto je dobro, mm je video 2 srca kako kucaju i kaze lepo se vidi oblik coveka
Ja od toga svega nista nisam videla na onom crnom ekranu, plus me ova isprepadala da imam malo krvi unutra, pa sam se sva usredsredila da vidim tu krv.. :roll: bas glupo, ali nema veze, vazno je da srca lepo kucaju te sada iscekujem da prodju jos 2 nedelje do sledeceg slikanja..
Ja sam se vec ugojila, a muka mi je od jutra do veceri. Stalno mi se spava, pa cak i posle 10 sati sna !

Zelim i vama da sto pre osetite ove tegobe pa da mozemo jedne drugima da se zalimo
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Bas nikoga nema :roll: :roll:
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Jeso, 9 je odlican broj - tri puta bolji od mog - a vidi me sad "debelu"!!! Uh, svega se secam, pa znam kako ti je, ali jedino sto mozes to je da hiberniras sa sto manje skokova u dusi do transfera... A nije lako... Mada, meni sve to mirise na zeleni talas u povoju!!!
Mini, draga, velika oluja kod tebe... Sve citam, pa kao da ti napisem nesto, pa ne znam sta... Kazu, posle kise ide sunce, nadam se da ce takva "formalnost" ipak biti i kod vas, pa da se budis nasmejana... U jedno sam sigurna - koliko li tek njemu znacis, kad ovu temu ne mozemo da zamislimo bez tebe!? Ne samo zato sto si je ti pokrenula, vec zato sto si ipak jako bitna karika ovde... Eto, valjda sam se dovoljno dobro izrazila, mada milion reci bi svaki put da krene, ali se bojim suvisnih...
Ivana, veliki poljubac za dva mala srca koja su se udobno smestila kod mame! Neka je dr tako ozbiljna, i nek sve ono ozbiljno ostane kod nje na licu - a ti da nam uzivas u trudnoci!!! Tebi zapale mucnine, mene preskocile, zato sad ne spavam nocu vec se okrecem na raznju trazeci polozaj koji bi zadovoljio mog nezadovoljka i moja ledja neprebolna... Nesto mora da boli, srecom pa je to razlog! Daj Boze sto vise "bolnih" od takvih boljki - kandidata ima!
Lily, tvoji postovi su ko mali romani, sa sve ilustracijama... Drzi ti svoj talas, koliko god jako suprotni vetrovi duvali - inercija je cudo!
Ependorfica, lisy, jucy - trudnice, one koje nisam spomenula, sve vas pozdravljam!

Ja skoro u 30. nedelji - valjda se nevernim Tomama oprasta - po nekad me veliki stomak rasvesti da sam trudna... Bebac se okrece, stuca po nekad, mada je miran ko bubica kad odemo na slikanje... Krajem decembra ili pocetkom januara idemo na upoznavanje sa cika doktorom koga ce prvo ugledati kad se rodi - jer definitivno idem na carski tako da cu ga ja videti ko zna kad - a u dusi potajno prizeljkujem prirodni porodjaj - da ga sto pre upoznam... Ali - sve te ovo uci da moras da slusas, da budes strpljiv i da prihvatas sto se mora...
Veliki pozdrav strelicama i strelcima, evo meni je danas rodjendan, 32. po redu, prvi na listi omiljenih! Srecna sam, mirna i zadovoljna! Moja zelja je da svoje naredne rodjendane docekate ili trudne ili kao mame! A slavljeniku se zelja ne odbija!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Ivana,navijam za dva srculenceta...ok je oprez,ali ne brini zvog te krvi,kazu da se materica sama oslobadja viska...
Kikice,srecan rodjendan,strelice moja!!!
Prizvala si zeleni talas za mene...javila se moja dr....sve su se celije oplodile,dinamicnije su nego sto se ocekivalo,idemo na blaste...
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Bravo Jeso,biće tu više njih,kao kod Ivane.Ivana,ako ti se spava i muka ti je ,to je u stvari dobro jer znači da imaš dosta hormona i da se trudnoća baš primila kako treba.Nemoj da te zabrinu i glavobolje,ako ih bude,mada ne verujem.Samo napred,izveštavaj nas.
Čula sam da je sad super period za device da ostanu trudne,mislim na znak u horoskopu.Pozdrav svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

MINI, jel vidis da kad tebe nema, ovde nastupi mrtvo more. Prosto si nam neophodna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Znam da ti je tesko..nemas ni emotivnu podrsku, a i gubis, koliko god to ruzno zvucalo, poznatog, bliskog donatora. Evo, priznajem da sam ja nekad bila u situaciji da mi nekad zbog nekih bubica padne napamet kako bih se razvela, a onda onaj crvic u glavi prozbori...hej, cekaj dok ne zatrudnis, gde ces sad naci kandidata. Naravno, mog Nablonju uglavnom ne gledam ko rasplodnog bika, ali nekad mi se zacrveni pred ocima, sta cu!
Sta god da odlucis imas nasu podrsku. Ako mislis da vasa veza nema kvalitet dovoljan za zivot bez dece, nemoj da se gusis. Odmori glavu od fertlity kombinacija i probaj da rascistis koji je tvoj put: s muzem bez dece ili solo s potencijalom i za novu vezu i za dete.
Ponekad, da bi otvorila nova vrata, moras da zatvoris stara...sta god to znacilo u tvom slucaju.
Tu smo za tebe! Ne ostavljaj nas dugo same!

Jeso, koko nosiljo, bila si nam vredna :lol: Verujem da si lepo vaspitala decu i da ce sve poslusno da narastu :lol:

Kikice, zamisli, sledeci rodjendan ces da juris Jovana po kuci :lol:

Ja se vratih s LPSC.

Pa niko mi nije rekao da to booooooooolllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Mislim, ne bole rane, vec cela utroba, ko da mi je tenk prosao preko stomaka, a bole i kljucne kosti i vrat. Vrat od zabacene glave tokom intubacije, a sve ostalo od onog gasa! Uzas. A ja planirala vec sutra na posao da idem :o
Elem, doca rekao "dzaba smo otvarali", sve je idealno...nema endometrioze, jajnici propusni vec pri 5 cc, ocuvane fimbrije, jajnici sa znakovima ovulacija (ne deluju mu kao da mi je odzvonilo).
I jbg, sve kao stima, a ja rastimana!

Ljubim vas sve, ovaj put specijalna coka nasoj MINI!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Kikice, pa ti si bas napredovala, 30-ta nedelja, wow!!

Jeso, carice, bice ovde blastica za vise bebica :D

Nabla, fantasticna vest sto su dzaba otvarali, znaci kod tebe je sve ok, ja ne razumem vise gde je problem…. Bolje receno, ti ga ni nemas!! a kakvi su rezultati Nablonje ?
Aj sad mi reci da je i kod njega sve ok, pa odmah lepo da trcite na ubrzane prirodne radove, sta drugo ? 8) Ne, ozbljno, ja mislim da je kod vas u pitanju neka sitnica koju treba otkloniti pa da sve lepo krene kako treba.

Sta nam je sa Lily, bas se dugo ne javlja, malo me brine :roll:

Mini je odstutna iz razumljivih razloga, i ja joj zelim da poslusa svoje srce ali i svoj razum kako bi sto pre izasla iz te mucne situacije.
Nije to pitanje donatora i dece, nego da li zeli – moze da nastavi zivot sa svojim dragim - to je po meni pitanje ima li ljubavi ili ne.
Kada se dvoje vole i disu jedno za drugo, onda oni mogu i na kraj sveta, za njih nema vise prepreka, ali kada toga nema, onda sve postaje osrednje, mlako, prazno (sa ili bez dece) i tesko bilo ko tu nadje energiju koja nam je svima neophodna da bi isli dalje i ostvarivali neke velike ciljeve.

Gloria, hvala ti na podrsci. Znam da sada glupo zvuci kao ja se nesto zalim na mucninu, a toliko godina sam je prizeljkivala, verovatno sam malo razmazena, ali bas mi je muka od kako oci otvorim pa dok ne legnem na spavanje... proci ce i to, izdrzala sam ja mnogo gore :wink:
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Nabla
ja te nisam htjela plašiti..........oprosti, a ima cura koje su pisale kao nije to ništa(na Rodi).Drago mi je da je sve ok.Sad samo naprijed.........

Mini i njena situcija,hmm i ja ne želim da se skriva od nas,ona je sve ovo napravila i dovela nas tu gdje jesmo,koliko toliko znamo da ima neko ko nas razumije i podržava ,hrabri i žali kad treba,diše uz ovaj forum........zato veliko hvala Mini.

Ja bila kod gin. na uz.situacija :evil: jajnici mali bez znakova folikulogeneze,endometrij 10mm ,a nisam se boljem ni nadala.Moji jajnici su ispustili duh i to je definitivno.Zato ne vidim smisao da i vadim hormone.
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Jeso, TOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!! I necu nista vise da kazem...Htela sam da se uzdrzim i od ovoga, ali ne mogu bas...

Nabla, pa to je ipak dobra vest... Jel to bese u Valjevu? Zao mi je sto te boli, ali valjda ce brzo proci pa da krenes u akciju - sa muzicem ili s Gocom - svejedno, meni je bar nakon nekog vremena bilo svejedno ko ce da mi napravi dete - ON ili ONA...

Lisy, sta je sledeci korak?Sigurna sam da vec imas plan uglavi...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

nabla napisao: Pa niko mi nije rekao da to booooooooolllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiii!!!!
E sad cu da krenem sa rafalom po svima koji su uticali na tvoju odluku da ne ides na TVL!AAAAAAAAAAAAAAAAA!
Pogotovo mi je krivo kad su u pitanju devojke kod kojih je u pitanju samo dijagnostika,pa se ispostavi da su dzaba 'otvarali'...a reziltat isti!Samo nas bre muce,muce,muce...neki pametnjakovici...
Od sad ima da me slusas! :evil:
izvinjavam se za napad ludila...
Sve vas jubim! :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Nabla, zao mi je sto je tako bolelo :( Ja sam isla 2000 (ne kod nas) i nije me toliko bolelo, samo prvo vece nakon operacije, ali drzali su me pod lekovima te nije bilo strasno.
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Nije me bilo neko vreme, pisala sam kratku poruku da mi je bliska drugarica jako bolesna, a onda sam se pokajala posto je bas bio los momenat. Ovde su se svi opravdano radovali novim trudnicama, a ja ga bedacim. Evo sad cu opet da bedacim, ali poradi sebe. Doslo je vreme da izvadim hormone treci dan i stanje se pogorsalo. plasila sam se da ce tako biti, ali i nadala da nece jer su se posle prekida trudnoce cikusi uredno vretili na 28 dana, sto kaze mm, tacna je kao smrt. Znakove ovulacije sam primecivala, jedino bol u grudima u drugom delu ciklusa izostaje, ali to je vec manjak progesterona.
Elem rezultati
FSH 11,42 ref vr 3,03 do 8,08
LH 7,05 2,39 do 6,60
PRL 263
TSH 1,72
Ova dva zadnja su ok, ali FSH, uf, pa da li ce uopste hteti da mi rade stimulaciju, do kojih vrednosti rade?
Pre prve vantelesne FSH 6,8, posle nje skace na 10,8, pa se vraca na 7,9 i evo sad...ima tendenciju porasta, tj. svaka nova vantelesna pokupi i ono malo sto je ostalo...
Da li je vreme za dr Vujovic, ako mislite da jeste posaljite mi na pp njen telefon, molm vas.
Da li bi bilo pametnije da sam na kontraceptivima da sacuvam bar ovo sto je ostalo, ako uopste ima normalnih jajaca.
Toliko sam razocarana sto i to polako vrisnjava da mi dodje da odmah idem na donaciju, briga me za genetiku, muka mi je od mojih hormona i prokletih godina.
Na konsultacijama Vlaisavljevic je bio u zurbi pa nije mnogo ni obracao paznju, preporucio je pocetnu stimulaciju sa 4 menopura, a na prosloj su mi davali prvo po 5, a onda po 6, sta ce da postigne sa 4, pa nista...
Sva sam jadna iako sebi govorim sve sto treba. I da to nije sve, i da vredi ziveti zbog drugih stvari, opet sam jadna.
Puno pozdrava svima, hrabrim trudnicama i drugim borcima. Poseban pozdrav za Mini. Jasno mi je da joj je svega dosta, pored svih muka jos i raspad sa partnerom, pa to je previse. Toliko bih volela da je ohrabrim, a ne mogu ni sebe...
Odgovori