U drugoj rečenici, u mom treatmant planu, za naše dr i mene, stoji: preporučuje se PGD...navodno 400 parova je to radilo kod njih...ja sam samo priupitala tada, a ona to napisala...u onoj aplikaciji za pgd piše: hromozomsko, a ne i gensko ispitivanje....a, kod njih na sajtu stoji i jedno i drugo....Sem toga, pgd bi značio ostanak tamo 2,5 nedelje!!!! I, nigde ne navode u tom contractu za pgd, koja je metoda: fish ili pcr...što nije isto...I, što ne kaže, jel to zbog godina...ili...Tada nam je rekla da nije zagarantovana uspešnost 100% ...pa, sad odluči...ako si normalan...nabla napisao:............Lily-man
Da li si ti ta koja odlucuje o PGD-u?
Ako jesi, batali PGD!
Ako nisi i klinika insistira na PGD-u, sta se ti lomis sa pitanjima,
Oh, kakav kontrolisuci duh!............... hihihihihi
Neću ništa do polaska da ih pitam, ali moraće da mi baš da pojašnjenje, jer to košta, zatim tako dug boravak...Opet, sinoć po prvi put išla na Kolevku, nisam pajala, ali baš tražila sličnu priču, te naišla na post koji je Blonde postavila, na temi "embrionalno ispitivanje"...iskustvo jedne naše iz Montreala...itd.itd...
A Lilo-man

E, sada, sve je podložno preispitivanju...ne sumnjam ja u njihovu lekarsku vičnost i iskustvo, ali globalno gledano, hoću malo da probam da razdvojim tu komercijalnu dimenziju od realnih potreba...
Tamo ima toliko kontrasti, neverovatnih...to je ono što me povremeno baca u sumnje...Skloni su nacionalnoj aroganciji, ajd da tako navedem, međutim, što šta bi se tamo moglo dovesti u pitanje...i to sistemski...
Nije baš moguće razlučiti utiske...klinika...spoljni svet...bili u njihovoj policiji da se prijavimo...nismo znali da to može i u ptt-u...Kakve su to soc-realističke slike ostale u mom mozgu...
Prljavština, javašluk, beda, nigde parketa, laminata, vinasa, već teraco kamen???Ej, u kom gradu? ....koji prosečan turista doživi kao hodanje kroz bajku...dok ne odškrine neka vrata...razumete me...to su momenti koji meni ne daju da ja aminujem baš na svaku njihovu...Možda, na kraju i bude tako, ali ja moram sama da dostignem taj stupanj...
...........danas, prvi put mm mi pričao "situaciju" kada je posle krađe morao da odradi spermogram...prostor - savršen, kaže...od fotelja, svih mogućih parfimisanih maramica, peškira, ogledala, pa čak i DVD-ija...Kaže, rekoh sebi: "Moskva mora pasti"! Vrištala sam...No, i u taj delić sam htela da zavirim...
Jednostavno, istinito, i mnogo dobro si rekla ovo za duh- kontrolišući, bravo! Ali, i ti tragaš...zar nije Ivana rekla : neće oni meni određivati da li će biti 3. ili 5. dan transfer...Ili, čak našla i privatni tel. te dr. ..... insistirala na informaciji...jel, tako?
Naravno, treba znati gde se zaustaviti, a da to nije zato što si pao smrvljen...Smiriću se ja, ali ja isti odnos imam i prema kućnim aparatima...pedantno, pažljivo..Pa, neće valjda da Ava menja astrološke osobenosti? A, ja DEVICA!
Možda bih ih ja i sa strahopoštovanjem respektovala, da nisam videla i drugu stranu medelje...
Ajd, neću više da t...m!