Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Ivana cestitam, prelepa beta! Kad ce UZV? :D :P :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Fali ti zatvorena uglata zagrada na samom pocetku tamo gde pise koga citiras :wink:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Nabla,mozgam nesto oko tvog intimnog pitanja...
Mislim da je u osnovi problema nizak progesteron...koji izmedju ostalog sluzi i tome da smanjuje ili ne dozvoljava grcenje materice,npr. u trudnoci.Ako ga ti nemas dovoljno u svojoj lutealnoj fazi(a to je moguce,koliko se secam sklona si LUF-u...ili gresim?)i ako dodje do disbalansa sa kolicinom estrogena koja je odlicna ili veca pa je endometrijum zadebljao,tezak,pun krvi-uz jaci grc=bol.
A?
Sad serija intimnih pitanja:
A da li su ti i menge bolne?Obilne?Koliko traje tvoj ciklus,da li prodje 14 dana od ovulacije do menge?Da li je uzrok spontanim mozda takodje lezao u nedostatku progesterona?Da li se budis rano?Kako uopste spavas?(ako spavas,hi,hi)Da li sebe dozivljavas vise kao smirenu ili uznemirenu u toj polovini ciklusa...sve bi to moglo ukazivati na deficit progesterona i mozda na trag za pronalazenje odgovora na tvoje pitanje...
Eto,malo sam pametovala...mozda pipam u mraku...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

jesa71 napisao: i ako dodje do disbalansa sa kolicinom estrogena .....u nedostatku progesterona?
.....i meni fali i estrogen i progesteron.... :wink: :roll: :o :oops: :oops: :oops:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

UFFFF Ala ste ga intimne ..... Nisam sigurna dal mogu da sudelujem :roll: :lol: 8) :wink:

Ja takve stvari ne razglabam javno... hi, hi
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Cekaj,bre,Mini da Nablic nesto odgovori...tek cu da krenem sa intimom...i meni treba savet,tj. konsultacije sa Nablonjom...nesto oko ugla,koji kurs da pratimo ako nije 1x80 nego 2x20...jel centralna zona ili malo sin...dex...
A ti si se bas navukla na color...pa jos u bojama SRB zastave...ako dobro videh...eh,partizanko...

:lol: :lol: :lol:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Hvala na sâvetima, evo i dr iz Brna mi odgovara da je to malo veci nivo bete nego uobicajeno i da postoji mogucnost da ima vise od 1 ali nije sigurno..videcemo za nedelju dana na UZ sta ima...

Ljudi, ja sam odlucila da necu vise ko neka baba da sebe sprecavam da se radujem (kao da ne bude posle lose), kakve glupe navike!!! Ima da se radujem posle ovolikih godina borbe i sta smo sve prosli. Kaze mi mm veceras da sam ja strasno hrabra i da sam zasluzila orden hrabrosti i da
mi nikada nece zaboraviti to.. bas me je dirnulo.

Slazem se da bi trebale malo bolje da organizujemo ovaj forum ili mozda da se prebacimo na neki novi, pa da otvorimo posebno teme : Donacija, FSH, Iskustvo sa klinikama, itd
Ovako je sve smuckano i tu se samo nas desetak snalazi jer citamo redovno, a ostali :-?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

EEEEEEEEEEE Jesoooooo...

Sto si ga ti pre pa opasna... Sve cutis, pa onda bogme!!!! Mars na Drinu... pa po intimi....

To ga bese pre partizana, ha?

Ivana - dabome.... odmah da se radujes, bre! Nema tu sta da bude pogresno sa tolikom betom... Cestitke i tebi i TM... Kako da njega nazovemo..?

Sa Nablonjom je lako, ali eto, sta da radimo sa tvojom slabijom polovinom?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana70 napisao:
Ljudi, ja sam odlucila da necu vise ko neka baba da sebe sprecavam da se radujem (kao da ne bude posle lose), kakve glupe navike!!!

AMEN!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini, Mini... :wink: :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Sve nesto hocu da vam pricam o tome kako se osecam a ne znam sta drugo da kazem osim srecno a uplaseno za dalje, zadovoljna sto nam se posle 8 godina pokusavanja desilo da uspe.
Istovremeno mi sve zvuci kao da je to neka brojka na papiru koja se ne tice mene jer meni je sve isto kao i pre. Nemam nikakvih dodatnih simptoma osim uvecanih i bolnih grudi, ali tako mi je bilo i svaki drugi put kada nije uspevalo.. :roll:
U stvari ja jos nista e verujem dok ne vidim svojim ocima :wink:

Mm mi samo sprema, kuva, seta psa samo on, vozi me i dovozi sa posla, ma predivan. Do duse u nasoj maloj porodici je uvek on bio taj koji kuva a ja samo ponekad (mnogo dobro zna da kuva, ne mozes mu nista podvaliti :D ). Ne mogu se nista pozalliti :D

Hajde devojke, idemo dalje na nove podvige, da i vama slavimo buduce rezultate!!!
Juicy, Lily, Jesa, Nable, Gloria, Mini , Kristina, Riki, i sve ostale!!!!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Po pitanju intime, ja sam vec mesec i po dana bez ikakve podrske (ni mm ni sopstvena). Pre neki dan mi dosli sve neki seksi snovi da mi nije uopste bilo lako da iskuliram...ali nekako se suzdrzah, samo sam se setila onih saveta sa foruma (nikako orgazam, kontrakcije materice, bla, bla) ... ne znam, ali moracu da nadjem neko resenje :oops: :roll: :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:UFFFF Ala ste ga intimne ..... Nisam sigurna dal mogu da sudelujem :roll: :lol: 8) :wink:

Ja takve stvari ne razglabam javno... hi, hi
Ma, nemoj :wink:
........ovo ti je za ono što se vidi samo ako se citira...što si napisala.....dodala..

Ko je pominjao nekakvu konzervu??? :roll: :wink: :lol:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ivana, ma raduj se ...Naravno, da budeš sa nama, please...i nadalje...pa da slavimo...sve redom...od bete...pa do babina....Vidiš, vratila se ovde...i eto ti :P :D :D

ma, i kada bi Minika poslala nm na moje ćufte...časkom bi se odobrovoljio za dalje tretmane.......pa, pitate se kako se slažemo... Ma,devojke oooodoododoh ja na kulinarske forume... :x klopam ...samo tako....a nešto nisam ni malo opterećena...bar za sada.. :wink: već nekako blentavo vesela...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lily-an napisao:
Mini napisao:
........ovo ti je za ono što se vidi samo ako se citira...

il, selektuje.... :wink:

Ku, noć!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ccccccccccc, mnogo ste bre neozbiljne :lol: :lol: :lol: :lol:
ja vam dala ozbiljnu temu za razglabanje, a vidi na sta ste je izokrenule (hihihihihihihi)

Zene........, pih :lol: :lol: :lol:
jesa71 napisao:...i meni treba savet, tj. konsultacije sa Nablonjom...nesto oko ugla...
No, no Jeso...nisam bas sigurna da je Nablonja bio svestan sta radi...pre ce to biti pocetnicka sreca....hihihihihihihihiihih

Ivana, nesto sam s Hermanom sa SC-a kopala po starim temama..."Tama" sa SC-a je imala trojke. 10 dan od ET beta joj je bila oko 400, sto znaci da bi joj 14. dan od ET bilo oko 1200. E sad, njoj su transferirali trodnevne embrione, a tebi blaste. Posto se blasta ranije implantira onda su mozda s tvojom betom jos uvek moguce dvojke!

No, za kraj, pred pocinak.....jedno priznanje........digle ste me, sve od reda, k'o da nikad nisam bila u crnjaku!

Cok, :P

ps. jeste da je sareno da ubija kako bode oci, al nesto mi lepo i tesko se danas odvajam od boje :wink:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Odgovori