Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nabla - bas sam nesto procitala na ff za biohemijske trudnoce. Ukazuje navodno na imune issues...mada je meni STepan rekao prosli put da je most probably u pitanju defektni embrio ie abnormalnosti...
Ivana - pa kako se osecas... Kazi nam malo o tome! Kako tM?
Joooojj ljudi ma kakve trojke, nemojte da me plasite Ja sve mislim da je to normalni rezultat za trecu nedelju, evo vidite tabelu!!!
Ako su 3, moracu na redukciju, ne zelim ni da mislim sada o tome, cekajte da vidimo da li ce ovo da napreduje u sredu kada opet vadim krv...E pa meni ovo sve zvuci neverovatno, kao da pricamo o nekoj drugoj osobi, ne mogu da realizujem jos + puno posla, problemi na projektu, sutra moram da podnesem izvestaj disama + objasnim probleme. dodje mi da se razbolim sutra!!
Lily-an napisao:..........Da, danas je Sv. Petka....zaštitnica žena...kaže se...
Stotinama godina su se prenosile, sa kolena na koleno, narodne umotvorine i izreke, opstale su vredne i istinite...na svim prostorima, odakle su sve devojke sa ove naše teme...
Rekoh ti da tablica ne vazi, gleda se od momenta kad si imala ET ili od datuma poslednje menstruacije. Ne mozes brojku da uklapas u rangove prirodnih single trudnoca.
Tvoja beta jeste povisoka i definitvno je da imas vise od jednog bebirona. A ako je i tri, nemoj odmah da crnjacis s redukcijom. O tome se odlucuje na osnovu izgleda i polozaja embriona, tvoje konstitucije i zdravlja. Na SC-u vec imamo 2 mame s trojkama.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Ivana,
zar nam nisi rekla da si išla na 3,jel tako?Znači, može da ih bude...TRI
Ja ne znam ništa o vrednostima bete...znam samo da si ti defo TRUDNA!
Ali, trojke....ipak, treba voditi računa da se razvijaju ti embrioni...pa tvoje stanje...treba to izneti....ne zameri, ali treba da razmisliš...vrlo racionalno...
Ma, bokica, ja sam htela samo da ostane trudna...a možda sam se upravo izletela sa ovim komentrom o trojkama...Ali, shvatate šta sam htela reći...No, Ivana će to dobro prosuditi i sagledati, kao i uvek!
Sledeća Juicy, ....zatim...Ješa....a približiću se i ja...
Mini je otvorila temu samo za info o donaciji jc. Hajde pre nego sto krenemo da pastiramo informacije s ove teme da se dogovorimo kojim sledom sta prenosimo da ne bude zbrda zdola...
npr. prvo info o klinikama- koje klinike, gde, adresa, kontakt, sajt, docovi koji tamo rade, komentar o uspesnosti.... i tako za svaku kliniku....
...ili kako god je hefe Mini zamislio
Ajde Mini, daj nam instrukcije....
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Mislila sam da kao na ff napravimo info site ukljucujuci klinike, protokole, doktore, misljenja o servisuj itd, tako da ljudi ne moraju da se slome citajuci ove nase maratone ovde... Ako neko ima pitanja a neko od veterana moze da pomogne, jer lako se moze takvo pitanje preskociti... Mislim da je jedan tip imao pitanje u vezi sa prirodnim ivf-0m. Nisam sigurna da li je iko odgovorio, Ja nisam jer sam bila u bedari tad...
Mozda bi isto bilo zgodno da se slicno uradi sa high fsh /preuranjena menopauza... protokoli, klinike, testovi, sta raditi, uspesnosti...
Pa vec smo naboli to sve ranije... Ja rekoh, kad mi se ne desava nista drugo, ono bar da uradim nesto korisno...
Ma slazem se ja, nego jel imamo neki SISTEM slaganja info- to vazi i za temu o povisenom fsh i pokusajima s vlastitim jc?
Sta ide prvo, dal sve prvo o klinikama ili npr. prvo kilnike u Brnu + smestaj, pa onda klinike u Pragu + smestaj i sl.
Mislim, da info budu preglednije ili ja mnogo komplikujem (ne bi mi bilo prvi put )
-ja'75,
-2 rana spontana
Ivana - Evo da te umirim malo oko brojcica... Ovo iskopirah sa FF sita...
Re: Post your beta HcG levels in here...
« Reply #425 on: 2/11/08, 22:44 »
-------------------------------------------------------------------------------- Hi Maria,
my numbers were really high too: 14 or 15 days post transfer = 3550 and 72 hours later 12850. According to all sites I found this was very high even for twins and I was afraid it might be trips (had 3 put back) but ultrasound showed one perfect, healthy baby. I have severe endo too.. wonder if that could have anything to do with it? (saw a post by another girl with similair numbers who also had severe endo..?)
good luck and congratulations. Hugs Maura
Nabla - ti ga zvucis sistematicno...Zvuci dobro... Maybe ...klinike u Ceskoj alphabetski (jel ga preterujem?), Brno, Prag, Olomouc , Zlin - imamo priloge od Ivane, mene, Juicy, Lune i licna iskustva da postiramo...i kako nam izgledaju drs... Ovako jesu zgodni i tako to
Rusija - Ava - izvestaji od LIli
Ima na ff situ i grckih klinika - Serum Athens ima dobar feedback npr.. Ima i na Kipru... Pa ako neko ode moze da postira posle... Mislim da mi U Srbiji imamo razvijenu logistiku za Kipar -ali mozda nije za infertility.... .
...........ma, otići ću sa ovog foruma, .................
jer samo ja nemam red color, i sve mi nešto mulja i komplikuje...htela sličicu juče da ubacim - ne može...., samo one koje skineš direkt sa neta ....ne može u poruku da se ubaci....vi tu šarate bojama...pa, ovo sa citatom...ne prihvata mi ni ostale opcije...
I, stvarno je demode.....zašto se ne osveži, sredi,....da se urgira gde treba.........