Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Mini,samo cu kratko-nekako mi se namece da tm jasno pokazuje da zapravo zeli zivot sa tobom,cak i bez dece...ali da vise ne zeli zivot sa borbom za decu koji je lisen vas...i spava u vreci iz koje porucuje-tu sam ali ogradjen od zahteva koji moj zivot svode na 'vrecu'...u kojoj sam sam,ucauren u svoja uverenja i strukturu koja ne moze da podnese tvoj let...
Da mm je za liniju manjeg otpora... Ubedjen sada da je propustio sve u zivotu i da je sa nepunih 46 suvise star, da ga niko nece zaposliti ako izgubi posao i da treba da plati za svoje greske... Rece kako sam ja previse liberalna a on covek ipak konzerva - to ga pokri ovaj deo sa uverenjima i strukturom....

Kako si ti? Lepo ga ovo zakukuljis sa recima... Kojom se to 'umetnoscu' bavis? Da li si ti u postupku sad? I kako to pa rezim kriv ? Hmmm....

Lily - an - kad ti ides nazad?

Ja malo down, too :cry: . Onako delusionally uradim test jutros i naravno big fat negative... Mislim da cu da sutra kupim test za menopauzu.... more likely!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

jesa71 napisao:Psenica je inace eliksir za plodnost,
Hajd' prijatno,:D
Pšenica će do večeras biti skuhana...sa žutim šećerom...ne smem med....i biće je stalno u frižideru! I ovas uzimam sa džogurtom :wink:

a, sada, miriše prebranac! mahunarka...sa šargarepicom i crvenim- crnim lukcem, pa sve u zemljanom sudu, pa ćuš u rernuuuu....mljac...
....a meni nekako toplo u grudima, ispod srca...ova lepa vest, pa ovo naše torokanje...malo u kuhinji, pa zvir na komp, pa mi sve dođe lepo, setno, pa nada za mene...Sve me ovo drži, snažno, iako me čeka neizvesna nedelja, osećam da nemam strah od mogućih dešavanja, nekako dobiješ krila, iznutra nešto te greje...da li me razumete, o čemu govorim?

Za cigare...uvek bila koncentrisana na kobajagi neke kure i pokušaje odvikavanja...a, onda nailazila na sajtovima više čeških klinika kako je potrebno prekinuti pušenje 2-3 meseca pre transfera, i onda ja tako BEZOBRAZNO I TRVDOGLAVO nastavljam dalje...sve pod izgovorom stresa i ima vremena....
Ne znam na koga misliš u V. Dobrnjca...??? Mm išao na sve moguće sportove rekreatvno, ranije...pitaću ga zna li ....ili misliš na konkretnog lika? Nikada nisam razmatrala jogu...ni sama ne znam zašto....uvek se vrtela oko tih idiotskih cigara...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:

Ja malo down,
MINI, hajde, podigni se!!!

Možeš malo da izbugaraš Berluskonija, biće ti lakše kada se isvađaš sa TV-om, ............vidi šta je izjavio za ovog tvog amera :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Baš me nervira što ne možemo da izmenimo post :x

Kako ja da idem na meditacijui i sl. kada me mesto ne drži... :lol: :roll: Mozak mi grozničavo mulja i mulja...oduvek...Kažeš oaza...da li toga ima? Javi.
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

CESTITAM IVANI!!! :D :D :D :P :P :P PREDIVNA VIJEST! SRETNO!!!

Meni je Prof.Mardusic rekao da radim test 13-tog..ne znam zasto toliko dugo da cekam jer sam imala isti dan transfer kad i Ivana, ali eto sacekacu ...kad sam cekala toliko godina sta je to jos par dana :-?
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

IVANA------------------- :lol: :lol: :lol: :lol:
Uzivaj i sad definitivno imas pokrice,a napokon i mi imamo slavlje na forumu.

MINI zao mi je zbog svega sto ti se desava ,samo nedaj da te obuzme osjecaj krivice .Nema krivca , to je nekako nas put kojim moramo ici i da nije taj ko zna zbog kakvih drugih stvari bi patile.

NABLA,znam da sve detalje oko laparo.poznajes pa mogu ti samo iz svog iskustva reci da je na mene djelovalo pozitivno jer se nesto otkrilo i otklonilo i prvi put sam bila sretna da nije bilo uzalud.Moram ti priznati da nije tako ni bezbolno,ali brzo se oporaviš.

Ostalim curama pozdrav i svako dobro :D
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

ivana i od mene sve cestitke od srca
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

TOOOOOOOOOOOOO....BRAVO :D 8) ,

Sinoc sam mantrala sebi u bradu (bolje nego na temi da ne ispadnem smesna) u nameri da, ako postoji neki maler koji se sunja oko tebe, da bar zaobidje stomak i usmeri se, recimo, na nogu :lol: :lol: :lol:

Od podneva Jesa trubadurka obznanjuje tvoju srecnu vest, tako da mi je sms jos ranije odsvirao prelepi refren- u njenom maniru :D .

Uffffff, prva stepenica prevaljena...nastavljam da mantram dalje...za betu...za prvi UZ...za prvo tromesecje....hehehe, za PORODJAJ :lol: 8)
Ovo je prvi korak, ipak sam malo obazriva sa radovanjem, jer znam da jos nista nije sigurno
Hihihihihi, jel to bese Pregnant Veteran Barbi progovara? :lol: :lol: :lol:

Jeso, da se nastavi u slavljenickom raspolozenju :wink: :D 8) :P

Lily, o kakvim cigarama pricas? :roll: :D

Jel' ste probale kuvano zito (nesamleveno) pomesano s rendanom jabukom i malo cimeta. Mmmmmmmmmm. To nisam jela, pa jedno 20 godina! Dobro nas Jesa podseti na razne varijacije.
[/b]
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:Ne znam na koga misliš u V. Dobrnjca...???...
Zove se Dragan Loncar, zgrada na uglu 29. novembra i Vojvode Dobrnjca, poslednji sprat-potkrovlje, jako prijatan covek i dobar instruktor.
Ja sam na jogu prvi put isla sa 14 god. sa mamom kod jedne lepe Vesne (ne secam se vise prezimena) koja je casove drzala sa Jasminom Puljom. Tada (davne '84) je to bilo potpuno nepoznato i nepopularno, te nije puno kostalo i nije bilo guzve. I danas ponekad idem na joga-strecing i to me fenomenalno opusta + daje novu snagu. Verujte da upraznjavajuci ove vezbe ostajete neverovatno gipki i elasticni u telu + naucite kako da sebe regenerisete i osetite iznutra. Meni je barem tako, neko ne voli ili ne moze da se opusti :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

[quote="nabla]Hihihihihi, jel to bese Pregnant Veteran Barbi progovara? :lol: :lol: :lol: [/quote]

Nabla, bas me nasmeja, upravo tako :D

Hvala puno svima, hvala sto mislite na mene i sto me kurazite :P :P

Nablica nam evo zivnula, i volela bih da izadjes iz tog loseg talasa i nastavis na onom zelenom, upravo tamo gde si stala, samo ubaci brzinu vise, vazi ?

Mini, zao mi je sto je tako ispalo, a zaista sam verovala da je bilo nesto :cry: Ma videsec da ce tvoj sledeci pokusaj biti ok, mora da bude!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao: Jel' ste probale kuvano zito (nesamleveno) pomesano s rendanom jabukom i malo cimeta. Mmmmmmmmmm. To nisam jela, pa jedno 20 godina! Dobro nas Jesa podseti na razne varijacije.
[/b]
Ma sve to lepo zvuci i zdravo ali meni nema nista bolje od zita sa slagom kod Petrovica ili u poslasticarnici Zlata (Srpskih Vladara)...hhhmmmm, ima pravo de odem tamo kad dodjem u Beograd :lol: :P
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Vratila sam se...
Secate se da sam pre 15 dana punktirala cistu i nasatavila sa Diane 35?

Sad imam dve!Na svakom jajniku po jedsnu,22 i 23 mm...za 14 dana...
Ne reagujem na kontraceptiv...
Dobila sam veceras prvi dipherelin i bicu na njemu dok bestije ne usahnu...
Dr kaze da je to verovatno stvar metabolizma,da mozda jetra suvise brzo obradi supresore i da ni ne stignu tamo gde treba...sad mi lepo dodje da dokrajcim onu flajku od danas...malo me sastavilo...hajde da je jedna,ali bre dve...A od primoluta nista-ne valja za endo pred IVF...

Mini,nasmeja me ti...Nije covek 'konzerva' nego se sakrio u vrecu iz koje vice da zeli da zivi zivot sa tobom ali ako moze bez te borbe za potomstvo u kojoj se i sam pogubio...
A rezim i sterilitet?Pa imam osnovanu sumnju da su mm j... ostala na kanabetu u ulici Marsala Tita(onda se tako zvala)... :wink:
Inace,muzika je moja umetnost...i spas...

Nabla,gde ti planiras laparoskopiju?Zar nije pametno da se tom prilikom uradi i histero-kad vec burgijas?Ti znas da sam ja to radila svojevremeno kao 2 u 1 i da u NS tako rade...a kosta oko 200eura bez uputa...Meni je na klinici "Ivanovic" dato zeleno svetlo za transvaginalnu laparoskopiju sa histeroskopijom,a ako su meni rekli da je taj nalaz za njih legitiman-zasto i ti to ne uradis.Sve za nekoliko sati...Da zamolimo moju dr da te ubaci preko reda...Kad se vec maltretiras i cekas,cekas...da to prodje sto bezbolnije i lakse...i najvaznije-ne tako invazivno...

Ivana...joj,bas si nam ulepsala dan...

Svima pozdrav,i dalje drzim fige za buducu trudnicu...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

jesa71 napisao:Vratila sam se...
Secate se da sam pre 15 dana punktirala cistu i nasatavila sa Diane 35?

Sad imam dve!Na svakom jajniku po jedsnu,22 i 23 mm...za 14 dana...
Ne reagujem na kontraceptiv...
Nesto razmisljam, izgleda da to nije neuobicajeno. Secam se da je Vujovicka rekla da je moguce da mi se pod kontarceptivom izdvoje folikuli i ako se to desi da s tim izdvojenim folikulama idem na prirodni ICSI. Pa sam to prenele dr Milici u Jevremovoj koja mi je pratila ciklus pod kontraceptivima i koja je rekla da su male sanse jer kao to se desava valjda onim koje imaju bolju rezervu. Tad mi je bila cudna Vujina izjava, ali cini mi se da nisi jedina kojoj jajnici ferceraju i pod kontraceptivima :o Ajd, valjda ce diferelin da ih malo ucutka :roll:

Idem u sredu kod Goce pa cu da predlozim i histero (mada sam histero vec odradila u novembru prosle godine). Mozda da uzmu isecak endo za definisanje da li kod mene postoji defekt lutealne faze i eventualno ako mogu da izboksam neku imuno analizu na isecku. Nego znas da ona salje u Valjevo...tako da nemam da biram gde cu!
Mada, sad nesto prebirem po secanju....PedjaDj mi je svojevremeno rekao da on bas ne voli 2 u 1....kao nije to bas dobro za organizam :roll:

Mini, znam kako je tesko kad s partnerom nisi na istim talasnim duzinama...probaj jedno vreme da radite na vama dvoma...ono, zivite zivot...nije lose taj poziv na pice posle posla...deluje kao da se ponovo upoznajete i muvate....mozda vam je bas to sad potrebno!

Lisy, kako je laparo na tebe delovala pozitivno...mislim, sta se otkrilo i otklonilo? Za bol me bas briga, sve cu da istrpim :) , jedino mi je fuj brijanje na "brazilku" :lol: Ipak sam ja malo konzerva :lol:

Jusy drzi tenziju pa kad dodje klimaks :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
Pronatal ince daje duzi period do analize bete, cini mi se nekih 18 dana od ET.

Možeš malo da izbugaraš Berluskonija
Lily, ne diraj nam Berluskonija :D . Nablonja samo sto ne drzi njegov portret u spavacoj sobi (hihihihihihi). Milano nam je bio destinacija samo zbog njega (hihihihihi).
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Ma ja sam i sa dipherelinom napravila folikul... :evil:
Sto se transvaginalne tice,doticni Pedja je okarakterisao kao orijentacionu i ambulantnu a sa opasnoscu od povrede kada se troakarom prolazi kroz zadnji zid vagine-kako se inace radi i aspiracija koju eto svi prezivesmo vise puta,pa ne znam iza cega od ta dva stoji???,a Obgyn kao beskorisnu jer se kao manje vidi nego skod abdominalne...a izgleda da niko nije pricao o pravoj stvari....ne slazu se nikako ta dva pogleda...Ovi moji u NS umrli od smeha kad sam im pricala...Kako god,ima nas par stotina koje to prodjosmo,bez rezova,bolova-a sa dijagnozom.
Kako god zelis ili moras-razumem te...samo mi je zao da se mucis i razvlacis...A vezano za ono danas-cekam! :wink:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jeso, mozes ti tu cistu i prirodno da ispuntkiras. Secas se kako je Nablonja to majstorski odradio prolse godine polse histero kad mi je cista bila 80 mm? :lol:

Samo malo cesce i dinamicnije (hihihihihi) :lol:
BTW, inace to je stari metod koji je i Stankovic spomenuo kad sam dosla na punkciju a njemu ostao sipak da ispunktira :lol:

Imam jedno VAZNO intimno pitanje za sve vas!

Posle orgazma u II fazi ciklusa da li imate menstrualnu bol? Meni se to redovno desava pred kraj ciklusa...nekad toliko boli da imam potrebu da popijem neki antireumatik. Ne znam da li je to normalno, mozda to govori o nekom problemu koji niko jos nije otkrio kod mene :-?
-ja'75,
-2 rana spontana
Odgovori