Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

nabla napisao:Za sve koje znaju Lunalejn sa SC-a...TRUDNA je 6. nedelja, blizanci, prirodno u 45-oj!!! :D :D :D 8)
Evo bas odoh do SC i procitala sam tu divnu vest, stvarno neverovatna sreca + zena je imala veliku nesrecu da joj umre prvo dete... sta ti je zivot :D :cry: :roll:

MINI RADI TEST!!!!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Hello Chatters!

Evo i mene...

Lily - an - ti si nam mudrica velika, ha? Hvala na analizama... Ima tu istine....
Kako napreduju pripreme ... Jesi li na estrofemu? Osecas li neke promene...

Ivana - Verujem da ti je frka... Ne mogu da verujem da je vec skoro proslo dve nedelje...

'Zene - zene - to je bas bilo smesno'.... Bese iz Zone Zamfirove< ha?

Da mislim da si u pravu i ti ... hvala za insight...

Glorija - ja sam previse veliki trtaros za test... Jeste istina je ... dobro pamtis...

Nabla - gde si bre? Nije valda da opet zeza komp? A i vikend je?

Juicy - gde si?
:wink: :wink:
Nina ? :lol: :D

MM - se ponasa malo cudno, ambiguous...itd... Juce me je zvao na pice posle posla... A danas me zvao da idem s njim da izaberem kompjuter, posto ce da uzme neki honorarni poslic da radi od kuce, pa mu kao treba bolji komp. I onda je trazio da izaberem koji mi se svidja... No, eto pomogla sam mu da izabere lep skrin, a specifikacije me bas nisu zanimale...jer ja nisam neki geek! 8) :roll: :wink:

Otisao je veceras na counselling sa drugarom.. Njih dvojica tako idu da sede na brodu usidreni u luci i piju rakijicu i cute zajedno... SAd je kako cujem stigla neka posiljka iz Srbije sa sljivkom...

Ajd pa se cujemo...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Nasla ovo na ff pa sam se bas slatko ismejala....

IVF Barbie
When Mattel were looking to design their new Barbie, IVF Barbie, they soon realized that there was not one universal Barbie that would accurately portray the spirit of IVF Barbie. So they decided they would come out with a few variations thereof.

Newbie Barbie: Newbie Barbie, also known as BabyDust Barbie is a bright, perky, Barbie, filled with optimism and confidence that IVF Will Work. She is thinner and usually younger than the other IVF Barbies. Her accessories include rose-tinted spectacles, a positive bank balance, healthy insurance coverage and a million questions. Newbie Barbie has lots of other Newbie Barbie friends and they congratulate each other on a job well done. This Barbie only says pleasant, optimistic things and believes that Attitude is Everything. Their motto is Think Positive!!

Pregnant Newbie Barbie: Pregnant Newbie Barbie is the big sister to Newbie Barbie. She is still slim, now with a cute belly. She is proof that IVF Does Work, usually the first time. She also comes with rose-tinted spectacles, a positive bank balance (only very slightly depleted) and total confidence that All Will Be OK. She glows when pregnant and liberally uses baby dust when playing with her sisters, the Newbie Barbies. She comes with Very Cute maternity clothes, a double stroller, and a fully decorated nursery even though she is only just a few weeks pregnant. Her motto is ‘See! Thinking Positive Works!!’. Newbie Barbie and Pregnant Newbie Barbies are great playmates and you can collect them as a set.

Veteran Barbie: Veteran Barbies are not at all related to the Barbies above. Veteran Barbies are the Anti-Barbie. They are a whole lot plumper than the Newbie Barbies, less perky (in boobs and attitude), have grayer hair, a largely negative and over-drawn bank balance, plenty of bruises and marks and a slightly cynical attitude. They are dressed in comfy track pants with elasticated waistbands. Their accessories include a wealth of knowledge of reproductive procedures and protocol, the ability to practically do their own cycle, a snarky attitude, little tolerance for stupidity, a well defined sense of humor, the ability to laugh at themselves, a fondness for wine/beer/crack and a aversion to pineapple, baby dust and Newbie Barbies. This aversion in its more severe form can be allergic and acerbic. Veteran Barbies tend to swear quite a bit (especially when playing in the Barbie House with Newbie Barbies and Pregnant Newbie Barbies) and parental guidance is advised.

Pregnant Veteran Barbie: Very similar to Veteran Barbie, only now with an added dose of neuroses and paranoia. Continuously and obsessively over-analyses every twinge, convinced that the end is nigh. Only buys stroller and decorates nursery when in eighth month. Accessories include disbelief and a sense of not quite belonging, and 10 home pregnancy tests just in case the first one was faulty or the clinic made a mistake with her beta. Pregnant Veteran Barbies have been known to pee on the sticks up until the day before giving birth just to see the two lines.

Celebrity IVF Barbie: Celeb Barbie comes in two versions: Denial Celeb Barbie and Out the Closet IVF Barbie. Denial Celeb Barbie does not play with the other Barbies and pretends not to be an IVF Barbie at all. She drops the IVF part of her name and thinks 'Donor Eggs' is a swear word. She pretends that her twins at age 49 are Natural and she did it all On Her Own. She also claims her boobs are her own and that she has never had a face life, hence her credibility is not at an all time high. Out the Closet IVF Barbie is the preferred Barbie. We like her.

IVF Ken: Ken is a wanker. Sorry to sound so harsh, but besides being a wanker there is very little that Ken does in IVF land. Sometimes Ken administers shots, hands out tissues and occasionally accompanies the Barbies to their Dr’s visits (normally during the first few cycles only), but mostly he is just a wanker. If you choose an IVF Ken, then try and get one that also cooks or does DIY. Otherwise just sit him down in front of your Barbie TV and let him know when it is time for him to do his, um, contribution. Mostly the Barbies love their Kens, unless Ken is being particularly insensitive or obnoxious, then he becomes a wanker in all senses of the word. Some IVF Barbies don’t even have a Ken and they do just fine. If you do find a good Ken, hang on to him, don’t swap him with your other friends.

RE Ken : RE Ken (RE = Reproductive Endocrinologist) is the all knowing, all seeing Ken. He might be a wanker, or not, but here we are talking about being a wanker in the figurative sense. He could also be very nice. He may call you by your first name but you may only call him Doctor. His accessories are many and wonderful. He comes with a zooty new car (normally very expensive), a smart house, a very healthy bank balance and a holiday home or two. RE Ken knows every thing and is considered second only to God. Some RE Kens are kind, some are not. They are all rich. Ken’s office is filled with fun toys like ultra sound machines, dildo like probes, waiting rooms filled with the different types of Barbies (some annoyingly come with miniature Barbies or Kens en tow), medicines, procedures rooms etc. RE Ken also comes with a free Nurse (Ratchet) Barbie, who will not return your calls, will hand out annoying platitudes and generally add to your frustration levels. When purchasing RE Ken you will get Ultrasound Ken and BloodDrawer Ken. Unfortunately they come as a package deal and you are not able to get RE Ken without them, they aren’t as much fun. However, you will need a RE Ken if you are going to play the IVF Barbie game.

Mattel foresee a big demand for these Barbies and say that for extra fun and lively interaction, collect the full set of IVF Barbies, put them in the Barbie house together and see the sparks fly.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Ha, ha, ovo sa Barbie tipovima je odlicno, pronadjoh sebe od prve do pretposlednje, tacno tako :)
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao:.. Njih dvojica tako idu da sede na brodu usidreni u luci i piju rakijicu i cute zajedno... SAd je kako cujem stigla neka posiljka iz Srbije sa sljivkom...
Ovo me je bas nasmejalo :D tm definitivno voli melanholiju, kao pravi dobri Sloven - Srbin :wink: :D
Dobra je komunikacija, nemoj samo da mu pominjes tretmane, ^moze samo da pokvari ... za sada :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

nabla napisao:Za sve koje znaju Lunalejn sa SC-a...TRUDNA je 6. nedelja, blizanci, prirodno u 45-oj!!! :D :D :D 8)
DA SE UMNOŽI!!!!!!!! :D :P :D ........I OVDE.......... :P :P

....VEĆ SUTRA :P 8) !!!!!!!!!!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Ima li jos koga veceras?
Nista, ja se iskljucujem na neko vreme. Ako ima nesto dobro, javicu vam, u suprotnom :( , idemo dalje :wink: .

Puno vas sve pozdravljam do neke sledece price, CAOOOOOO 8) 8) 8) 8)

Ivana
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Hej Lily, pa ti su tu zar ne ?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

......A, meni nije jasno kako smo previdele da Mini nije dobila čak od 22.9.............I, šta sada mi da mislimo???? :wink: :wink: Ništa ne razumem...hmm, počinjem da sumnjam u priču da nm spava u vreći :wink: :o :roll: :oops: :oops: :oops:
Mini, bre, radi i ti test......................ili hormone...

Da, da, evo nakačih se i ja...da zvirnem...šta ću moram da kontrolišem ovu našu Mini....zbunjuje me skroz :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana70 napisao:Ima li jos koga veceras?
Nista, ja se iskljucujem na neko vreme. Ako ima nesto dobro, javicu vam, u suprotnom :( , idemo dalje :wink: .

Puno vas sve pozdravljam do neke sledece price, CAOOOOOO 8) 8) 8) 8)

Ivana
ma, gde ćeš, čekaj dok "povatam" postove.....kako si, kako izgleda veče pre testa? :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

..e, oda naša Ivi...ne vidim te kao registrovanog korisnika...Ajde, spavaj, odmaraj, laka ti noć, usni neki lepi san :P Čekamo te sutra!!!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Estrofen? Svi kažu da je zakon...ali, ja ga ne koristim :(
Osećam se dobro...nakon prvih dana muljanja po stomaku...još par tabletica, pa zamislite treba da dobijem....nisam od 2001.!!!!!
Užas!

Mini, gledah onaj tvoj postovani suplement za endo, gro hrane već unosim, od ranije...danas kupih baš B1, a pravila pauzu sa selenom, sada ponovo to aktivirala...plus uzimamo oboje Zeolit - Recovery formulu...sa zeleim čajem.To je antioksidans...Zapravo, pre obroka+ tokom obroka pijem/o po šaku vitamina, minerala..m.mleč....beli luk u perlicama, aspirin...Hmm, u Srbiji ne postoji doza od 50mg...Omega3...folna..E, D3,kalcijum...jedno se žvaće, drugo siše, pre jela, posle...pa sve puta 2-3 u toku dana..

Zanima me šta znaš o ovim Climara flasterima?
Po nedelju dana držim jedan na telu, kao mogu da se kupam...hmm, kako će to da izgleda...A istovremeno treba da utrljavam divigil gel?
Dr. kaže 6 meseci, ali ja provalih da to može biti 4 meseca ukupno, jer za toliko imam lekića...Do 19. decembra na cykloprogynovi, posle+ Proginova....ali, ništa još ne znam kako ću koristiti ove mazalice i flastere...estradiol koža treba da apsorbuje kao...Hm, još malo pa prođe prvi mesec priprema...Ja sve nešto mislim da ću ja krajem februara...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A, gde se izgubiše one devojke? Bojanna ... Danijela9...evo, sve o endometrijumu iskopasmo...
Nevana ?
Jucy :roll: 8) :P
Ne znam stvarno kako je vama dvema...A, ne usuđujem se da kažem...niš, niš,... 8) 8)
Laka noć, svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Ivana, 8) 8) 8) 8) 8)

Lily, secam se da sam na FF vidjala da devojke koriste estrogen flastere. Prosvrljaj malo...

Tu sam Mini, nego sam u down-u... sad sam u fazonu da nikad necu biti vise trudna cak ni sa doniranom! I umorna sam od neizvesnosti. Ovaj ciklus mozda idem na laparoskopiju, a posle...opet mrak.

E, secas se... Lunalejn je ona koja je sa 44 pravila 20 folikula :o i kojoj smo planirale da ukrademo jedan jajnik :lol: i kojoj su u Gentu radili IVF bez kontrole brisa a ono niko zivot dole :o
Dobro jeste joj fsh 5, ali nadam se da ce joj bebe biti ovaj put dobro.

Dobra fora s IVF barbikama :lol: ....odlicna karakterizacija 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Partizanke,a?Pa prikljucujem se...na neki nacin...mislim da nikad nisam pomenula da smo se mm i ja bas tako i sreli-vodili smo demonstracije 8),bili su to poceci otpora rezimu 90tih...a onda sam se ja vesto sakrila u svetu svoje umetnosti i nastavila da zivim koliko-toliko normalno,a mm je morao da promeni profesiju, pod pritiskom, da ne kazem nesto drugo...srecom snasao se dobro u biznisu,mada i ona prva opcija ne bi bila losa,verovatno bih vam se javljala sa drugog mesta na svake 4 godine...ili mozda ne bih ni egzistirala u svetu steriliteta...ko zna...ali kada se pitam gde su nam deca-opet mi je rezim kriv!Ipak se radujem sto nemam za muza politicara,meni se,zapravo,revolucionar i dopao...Eno mene i danas po nekim politickim forumima,jos uvek ne mogu da se pomirim sa tim srpskim otporom prema menjanju,odrastanju...kao da je evojucija stala u vecini srpskih mozgova...i samo propustamo sanse i unistavamo sve sto je vredno-da se ne zapati,valjda...
Izvinjavam se na oftopikovanju...htela sam samo da se malo nadovezem.

Mini,samo cu kratko-nekako mi se namece da tm jasno pokazuje da zapravo zeli zivot sa tobom,cak i bez dece...ali da vise ne zeli zivot sa borbom za decu koji je lisen vas...i spava u vreci iz koje porucuje-tu sam ali ogradjen od zahteva koji moj zivot svode na 'vrecu'...u kojoj sam sam,ucauren u svoja uverenja i strukturu koja ne moze da podnese tvoj let...

Nabla,draga moja,ti i zvucis iscrpljeno,u svakom smislu!U poslednje vreme,cak i kada si se redje javljala,osecala sam da se u tebe uvlaci oblak...Nemoj to dozvoliti!!!Neka laparo bude tacka na istrazivanje i kopanje po sebi!Dosta je teoretisanja,reci Goci kako se osecas...uh,jeste temeljna,ali sta to vredi kad ti u medjuvremenu puknes?Ja malo ne kapiram to njeno razvlacenje,nekad i po godinu-dve...Kapiram da je to mozda bioloski bolja opcija nego iscrpljivati rezerve-ali onda zavrsis na psihoterapiji...i dok sve to prodje-eto penzije!Ja sigurno ne bih izdrzala,zao mi je ako ne zvucim kao podrska ali bih svakako potrazila drugo misljenje...ako nista drugo,bar zbog privida da nesto [/i]radim...

Lily,taj estrofem je cudo...ja sam u prirodnjaku dobila endo-gnezdo!Jos u kombinaciji sa sojom i kuvanom psenicom...estrogen kakav samo pozeleti mozes...za hitne slucajeve preporucujem homeopatiju-provereno uspesno,imam 2 zene oko sebe koje su ciklus tako vratile,biljcice su cudo!

Cekalicama drzim fige i cekam lepe vesti!!!
Svima :D u ovo nedeljno jutro!

ps.Da,ja...veceras imam UZ...pa ko zna,mozda za neki dan krenem sa bockanjem... :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

jesa71 napisao:
Lily,taj estrofem je cudo...ja sam u prirodnjaku dobila endo-gnezdo!Jos u kombinaciji sa sojom i kuvanom psenicom...estrogen kakav samo pozeleti mozes...za hitne slucajeve preporucujem homeopatiju-provereno uspesno,imam 2 zene oko sebe koje su ciklus tako vratile,bilj [/i]
Ali, nisu mi dali estrofen!!! Zašto? Ne znam...Ne smem ništa samoinicijativno...Evo, odmah ću da se preduzemem nešto sa pšenicom...već danas...

Kažeš danas UZ, pa krećeš sa bockanjem....odlično...odlično...
HOĆU DA U 2009. UĐEMO SA LEPIM DEŠAVANJIMA U NAŠIM ŽIVOTIMA!!!Vreme je....

Nabla, svesna dubine svojih reči? Umorna od neizvesnosti...fizički iscrpljena, mentalno potrošena...pa, ne možeš tako dalje....pregrupiši se...teško je to, ali ti očigledno neophodno!!!

Ajd, odoh, sada, ali tu sam....
Za čekalice:

:P :roll: :P :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Čekalicama namenjeno:

:P 8) :P 8)
Odgovori