Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Lily-an napisao: Ja se odjavljujem za par dana, i krećem put "majčice Rusije"!
Sretno!!!!!!!!!! :D
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Lily srecno!!!Odvrcem slavinu...
Rikikiki-drzim fige!

...i samo da dodam-opet cista nakon kontraceptiva!Dr ne moze da veruje,sta da kaze kad sam i sa dipherelinom napravila lep sedamnaestmilimetarski folikul...Kaze da mi treba jaca supresija,krecem za 7 dana sa Diane 35,pa ako ne pukne-punkcija.Necu valjda ponovo na dugu semu nakon toga...
Nego,sad mi nesto nije jasno:ako smo nakon color-doplera konstatovali smanjenu ov.rezervu,ako sa 38 gonala pravim 5 jaja-otkud ova kad im vreme nije?Kako da posmatram tu "svojevoljnost" i "tvrdoglavost" mojih jajnika?Ispade da nit lepo reaguju na supresure nit na stimulanse...hm,mozda je bas to u kontekstu lose prokrvljenosti koju je dopler pokazao...

'Ajd' pozdrav svima! :roll:
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Hm,ne znam sta se dogodilo,nisam htela sve da boldujem...samo vrh za nase dve cure! :D :D
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Kako da posmatram tu "svojevoljnost" i "tvrdoglavost" mojih jajnika?Ispade da nit lepo reaguju na supresure nit na stimulanse...hm,mozda je bas to u kontekstu lose prokrvljenosti koju je dopler pokazao...
Ja već neko vrijeme pijem Aspirin 100 za bolju prokrvljenost, možda da probaš s njima?
Što se tiće supresije, dogovorila sam sa svojim docom da ju više neću koristiti jer se pokazalo da katastrofalno djeluje na moje jajnike. Umru doslovno kad koristim supresiju.
Grrrr, za cistu .... pukni! :evil:
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lily,pustila sam vodu,srecan put i...break a leg... :lol: :P :D
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

LILY-AN
Sretan put ,a za ostalo znaš........ljubim te.

Dobrodošlica novim curama :)
filippa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 12:33 pm

srecno

Post od filippa »

Odvrnula slavinu i zamislila te kao mamu, posto ne mogu da vizuelizujem lice, jer te nisam videla, zamislila sam te s ledja, guras kolica, obucena si u farmerke i ljubicastu majicicu, kasa sakupljena u malu pundjicu, tamno braonkaste boje, a naocari za sunce nosis podignute na glavi. Sasavo, ali sta cu, otkad znam za sebe ja tako vizuelizujem, zazmurim pa na "zadatu temu" sta mi se prvo pojavi pred ocima(ili ispred ociju, kako da pogodim padez?)
Ja danas pojela zadnju tablu cokolade (to mi je do Nove godine) jer treba da smrsam 5kg. Pojela sam "najlepse zelje"' simbolican naziv, a ne Milku ili Nestle, kao uobicajeno sto cinim, nekako mi danas dosla nostalgicna yu secanja. Sve vas pozdravljam.
Vibre za lily:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Lily sretno
Dobrodoslica novim curama.
I ja se necu javljati neko vrijeme idemo za Prag za par dana.
Malo je reci da sam nervozna kao leptir :)
Pozdrav
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lily - srecan put! Ajd drzimo palceve da sve prodje oK.

Juicy - good luck, eh! Samo polako!

Nina - Dobro dosla na forum! Zao mi je zbog svega sto ti se desilo. Mora da je bilo vrlo bolno. Dobra stvar je sto imas podrsku tm u tvojoj borbi za potomstvom.

Jeso - probaj primulat. On sprecava pojavu cista a ne potiskuje. Ako imas smanjenu rezervu onda ne bi trebalo ici na dugi protokol, mada neka istrazivanja pokazuju da je kvalitet jaja bolji. Npr ovde u Londonu Lister cesto stavlja zene na dugi protokol zbog toga, ali cesto se desava da nemaju dobar response at all. Taranisi, s druge strane, ARGC klinika, koja ima najbolje stats nikad ne stavlja nekog ko ima slabiji response na dugi protokol. 5 folikula bi se vec smatralo smanjenom rezervom.

Proveri protokol Kiwichick na googlu. Ona je imala vrlo zanimljive rezultate.

Nabla - gde si nam ti?

Luna - nadam se da si OK i da se oporavljas .... Pazi na sebe...

Kog sam zaboravila? Hmm..

Rikikikki - good luck u novim poduhvatima. Drzim palceve...

MM se vratio sinoc od Nadice. Doneo ajvar, kajmak, proju i suseno meso... i rakijicu naravno... Sumadija production... :lol: :lol: :D
E pa sad, to je OK! Al' ja sam nesto flat.

Ovde bas stislo sa ovim kreditima. Mi nemamo love sem ako ne idemo na kredit za dalje tretmane, a vec imamo dugova do guse, a ja sam sve starija... Ali eto uopste ne znam sta ce biti s nama, niti sa tretmanima ako ih uopste bude. Ne znam da li ce ih biti jer se sa mojim hubbijem o tome ne moze normalno da razgovara.... :roll: :roll: :roll:
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Hvala za dobrodoslicu.
Vidim da su mnoge devojke u procedurama. Svaku vam srecu zelim, u Pragu, Rusiji, gde god da radite...
Vidim da se dosta pominje dugi i spori protokol. Mene su oba puta stavljali na dugi(tako rade u Jevremovoj), i reakcija prilicno jadna.
Ako je 5 folikula losa reakcija, ni mojih 7 nije bog zna sta. Samo ne znam kako da ih nateram da rade neki kraci protokol.
Drago mi je da je Mini ponovo tu, ona mi je posebno prirasla za srce. Pored svih muka, kad ni muz ne saradjuje, to je muka ziva. Imala sam to iskustvo u prvom braku, dok nije potpuno pobrljavio. Bojim se da tu nema promene, njima je ponekad sujeta toliko jaka da ne mogu normalno sve to da prihvate. Volela bih da ti je sve to drugacije.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Jucy,SRECNO i tebi!
Mini,draga,ne secas se,verovatno da sam proletos imala istu pricu...pa PrimolutNor...pa duga sema-33 Dipherelina(i sa njim cista) pa 38 Gonala...Sada smo planirali kratki protokol,moguce da cu bolje odreagovati bez supresije...
Primolut je sada iskljucen-pokazalo se da nije dobar za endometrijum pred planirani IVF jer je sintetski progestagen!!!

Stigao pozdrav iz Sumadije,a?Da pocnete vi sa rakijicom vece pa kud puklo...ko zna,mozda se otvore novi horizonti...

Nina,kad sam pomenula SC,mislila sam na tvoju pricu o trudnoci...nista drugo...Razumljivo je,negde,da ljudi nerado pricaju o dramama druge vrste,na primer onoj koju smo ti i ja pomenule...i u pravu si,mnogo su cesce nego sto se misli...
Sto se izbora protokola tice,ne znam kako je sa tvojim dr. ali znam da mnogi nemaju nameru da sa pacijentom o bilo cemu polemisu.Ja sam se "drznula" da mojoj dr pokazem da nisam bas totalni 'duduk',da razmisljam,ucim,citam,povezujem,osluskujem se...pa mogu,iako nisam lekar i pozivajuci se na iskustvo i samospoznaju-predlozim ili pitam...bilo sta...Naravno da je njena poslednja,ali sam svesna svojih prava i obilato ih koristim!
Na kraju,svi znamo da i oni sami uce o nama kroz postupak,da cesto i sami "pipaju u mraku"...pa sto se ne bi malo umesali
:D ,s merom,naravno...
Rikikiki,Lily-srecno,jos jednom!
Filippa,Lisy,Draga,Ivana,Luna,Gloria... :D :D
Nablic?
Kikice?
Vago?

:P
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Lily - good luck! Ne kaze se za dzaba Majka Rusija. Sve ce biti OK,samo cvrsto veruj.cmok.

Juicy - good luck U2! Obradujte nas lepim vestima.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Prijateljice moje, drage, ..........gde god da ste,

...nešto ne mogu da zaspim...Sada bih dobila ćušku od Nable :wink:

još danas jedan kontrolni Uz, i mogu da krenem sa pakovanjem...Htela da idem mirna, da znam da nema polipa, cisti itd.Mada, dr reče, da ne bi trebalo...tek po izlasku iz ordinacije, shvatila da je mislio, da je tamo unutra sve preparirano i sasušeno...U tom slučaju, moji jajnici i ja smo u grdnoj disproporciji!!!!!!

- Jucy, budi hrabra!
- Luna, nadam se da će stići mail iz Pronatala!
- Mini,sve starimo, ali još možeš probati! Da pokušaš sa tm, možda onu jeftiniju opciju u Fertimedu, možda to lakše proguta?Za 2 500e?
-Lisy, nadam se da uživaš i dalje u lepim stvarima koje si navela da ti se događaju!
-Nabla, pa, kako misliš ti da se izvučeš?Nema te...
-Nina,glava gore, život pripada borcima i hrabrima!!! imaš pp,predlog za dr!
-Glorija, znam da ćeš misliti na mene!
-Ješo,vala, reci tim dr!Sigurna sam da tebe dr "čuju"!
-Rikikiki,neka ovog puta taj femare post. uradi svoje!Drži se danas!
-Filippa, hmmm, one farmerkice,...moraju da budu 3/4 :wink:
-Draga, sorry, lagala sam!!!!!hmm, "ne kaže se džaba majčica Rusija"...videćemo!
-Ivana, hajde, gde god da si , što god radiš ovih dana, stegni i srce i zube, i idi u tu Repromedu i završi posao , ovoga puta!!!

Neću se više uključivati, ovaj mm već je sav grrrr kada se približim kompu...izgleda njega više hvata neka nervozica...a kao on misli o "važnim stvarima"...ima još nekih novih momenata, ali ostavljam to za povratak...i sanjala sam ...

Kako da se ugasi tema? Nemojte da me sekirate!

...a put, sa presedanjima u Moskvi,...izađe na skoro 12 sati...onaj čovek ne ide sa nama...istim letom...

Svima pozdrav, krajem sledeče nedelje, svi detalji!

Laka vam noć,dobre duše!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Lily, sve moguce cake protiv uroka su ukljucene na "ON" :lol: , samo da nam uhvatis taj zeleni talas

Jusy, da nam se vratis obebljena :lol: surfujuci na zelenom talasu :D 8)

Riki, dobila sam jutros sms, al ne mogu da ti posaljem poruku. Drzim cvrsto, najcvrstije :D fige za 4 super embriona....evo i 8) u tradiciji ove teme.....za protiv kojekakvih ometajucih faktora :lol:

Jeso, tvoji jajnici obaraju zvanicnu medicinu. :o Nadam se da ce magicnom brzinom da nestane 8)

Nina-Oljan :) , drago mi je sto si ponovo ustala. Sve smo se sa SC vise puta pitale sta je s tobom. Tvojih 7 jc na supresiji uopste nije tako los odgovor. Kod Vlaisavljevica i ne moze kratki protokol upravo zbog toga jer se ciklus steluje za njegov dolazak. Ako si jednom uspela da ostanes trudna, ostaces i drugi put- to je dokaz da ne postoje drugi problemi koji bi ometali implantaciju. Nazalost, s tvojom proslom trudnocom sudbina se malo okrutno poigrala. Ja nesto verujem da se takva sudbina samo jednom prikazuje. Zeli ti svu srecu ovog sveta :D

Sve vas ljubim do sledece ugrabljenog trenutka za "pisanija"
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Nedostajete mi jako, iako se slabije javljam...
Nova, nina, dobrodosle i sto pre postale mame!
Lily-an, sve slavine su odvrnute, i modre mi prsti od stiskanja ruke o ruku, sapucem divnu zelju jednom Velikom Ciki gore - da se desi! A evo mene - stojim u redu i cekam da prva kupim knjigu "Zeleni talas" - koju je zapocela jedna zena - borac a zavrsice je kao mama!
Luna, draga, glavu gore - istrosice se negativni pokusaji, prosto mora tako...
Mini, uzivaj u plodovima Sumadije - onima koji se jedu i onim drugim - drzim palceve da se rasplete taj cvor... Sta kaze Nadica na sve ovo, jel upucena?
Riki, jedva cekam da se radujemo tvom plusu!
Ivana, Filipa, lisy, nabla, Jeso, gloria, jucy, ... Ne zamerite ako neku izostavim - mislim na sve vas i nadam se lepim vestima, da zabruji ova tema , da se ovo nemo kuckanje pretvori u slavlje koje ce se cuti nadaleko...!!!

Mene malo net zezao, pa sam onda krenula da ucim za neki ispit :x bljak!!!, zato me nema.... Inace bebac je mali akrobata - pitam se sta li to radi u tako malom prostoru - kad odemo na UZ on je miran ko bubica - samo skriva oci i usi rukama, a kad ostanemo sami - zurka krece! Vec sam "osvojila" citava 3 kg, a inace sam pregurala polovinu - vec sam 22. nedelja... Uh - kad god ovo kazem ili prodjem pored ogledala gde vidim svoj stomak - ja moram da se zahvalim Bogu - ne zamerite sto ovo "kazem" ali jednostavno mi je jos uvek neverovatno... Daj Boze da sto pre osetite takvu nevericu!
Oduzih ja, samo da ponovim - znajte da jedan tim navija za vas iz sve snage - ja drzim palceve a Jovan skakuce i ocekuje drugare sa ovog foruma!!!!!!!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Odgovori