Postovani, 4 godine smo u braku i imamo problem sa sterilitetom. Moj suprug ima 34 god, ja 25 godina. Prije 5 mjeseci u toku folikulometrije dr mi je otkrio polip u materici velicine 11x8mm. Znam da to ne mora da mu bude tacna velicina, da se uzv-om ne moze sa sigurnoscu utvrditi njegova velicina. Ovulacija je potvrdjena i desava se 17dc, ciklus mi traje 33 dana. Hormonski nalaz je uredan, kao i brisevi na bakterije, kod supruga je spermogram uredan.
U medjuvremenu sam Jedan ciklus, tacnije od 16dc do 25dc uzimala tablete Orgametril, kako bi izazvale juace krvarenje i eventualno skidanje polipa prirodno. Do toga nije doslo i sad se priremam za histeroskopiju.
Moj ljekar je mislljenja da treba da mi je radi pod lokoalnom anestezijom, iako sam ja prikupila sve potrebne nalaze za totalnu, i svi su uredni.
Mene je strah od lokalne anestezije, odnosno strah me je od bola koji je moguc pri takvoj intervenciji. Cak mi je dr rekao da ce biti malo bolno, jer kako nisam radjala teze je otvoriti grlic.
Molim vas da mi kazete sta da radim? Mislim se da li da odustanem od zahvata, priznajem da sam velika kukavica i da bol ne mogu da trpim. Uzasno me je strah da se ne pomjerim u toku intervencije i da se nesto ne iskomplikuje.
Molim vas da mi kazete kakva su vasa iskustva u obavljanju histeroskopije pod lokalnom anestezijom? Da li je moj strah opravdan?
Unaprijed hvala.
Za doktore, histeroskopija i lokalna anestezija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:51 pm
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Poštovana montenegrina
i ja histeroskopije često radim uz lokalnu anesteziju tipa "paracervikalnog bloka", naravno da pacijentkinje biraju vrstu anestezije.
Ne razumem zašto Vaš Dr insistira baš na lokalnoj anesteziji jer zaista je različiti prag za bol ili jednostavno niste spremne na još jedan stres.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
i ja histeroskopije često radim uz lokalnu anesteziju tipa "paracervikalnog bloka", naravno da pacijentkinje biraju vrstu anestezije.
Ne razumem zašto Vaš Dr insistira baš na lokalnoj anesteziji jer zaista je različiti prag za bol ili jednostavno niste spremne na još jedan stres.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
-
- Novi član
Postovani doktore, ni meni bas nije jasno zasto insistira na lokalnoj, imam prikupljene sve nalaze za opstu anesteziju i sve je u redu. Ali kaze, da ukoliko radim pod opstom onda moram i ostati u bolnici nekoliko dana, ovako je po njemu navodno lakse i za mene i za njega.
Ja samo ne znam na koliku kolicinu bola trebam da budem spremna? Da li vise boli HSg kada se radi?
Ja samo ne znam na koliku kolicinu bola trebam da budem spremna? Da li vise boli HSg kada se radi?
ja sam pre 4 sata uradila hsg i ziva sam i to bez anestezije ne plasi se sve je to u glavi i sto slusamo razne price.Plasila sam se nenormalno i imala sam tremu i bilo je super doktor je sve radio polako pecnulo me za sekundu sasvim malo tj dva puta. i osetila malu mucninu u predelu stomaka dok je ubrizgavao kontrast i bilo je gotovo sa sve snimanjem za dva tri minuta.normalno sam ustala i otisla u kafic,sad imam samo blago krvarenje.Isto je ko na ginekoloskom pregledu.a dva dana nisam spavala od straha kako ce da bude i bilo je ok,drzim palceve nije strasno ko sto se prica samo moras da se opustis
-
- Novi član
Enap, hvala sto si podijelila svoje iskustvo samnom. Drago mi je sto je4 sve tako lijepo prodlo. Mozes li mi reci jos, radi li se kod HSG-a dilatacija grlica, tj. otvaranje, mene je najvise od toga strah jer mi je dr rekao da je valjda to taj dio koji je bolan, a citam po forumima da boli i pored lokalne.
Nadam se da cu se nekako pribrati do operacije i da ce sve dobro proci.
Nadam se da cu se nekako pribrati do operacije i da ce sve dobro proci.

kao kod normalnog ginekoloskog pregleda kad ti radi i kolposkopiju i sve briseve,ali to ne boli mozda je malo neprijatno i onda ti ubaci jednu dugacku iglu tad pecne malo to je valjda kontrast,nisam ni ja bas videla tresla sam se bespotrebno od sraha i to je sve onda ti ubrizga tecnost polako i tad osetis samo pritisak u stomaku kao neka mucnina i vrsi radiolog snimanje.pola min i kraj.onda ti vadi instrumente i tad pecne i nisam mogla da verujem da je kraj smejala sam se jer sam ocekivala nesnosne bolove ali nije ih bilo.samo treba dobar doktor da ti objasni postupak.e danas imam pomalo probadanje u stomaku i jajnicima ali nema vise krvarenja.i dobro je sto sam uradila hsg jer drugacije nebih znala da imam upalu.bices ok veruj mi