dipherelin i endometrioza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Dragadraga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 4:02 pm

Post od Dragadraga »

Operisana sam od endometrioze u decembru 2007. Primala samzoladex 6 meseci, poslednji 09.05.2008. jos nisam dobila ciklus, cak mi nemam nikakav nagovestaj a to me bas brine. Imam 35 god i 6 meseci!!! Jel moguce da necu ni dobiti???? Koliko je optimalno cekanje za sledeci ciklus posle terapije zoladexom?
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od razocarana »

Ne znam kako to funkcionise sa Zoladexom ali imam iskustva sa diferelinom a koliko znam te dve inekcije su slicne.nakon zadnje inekcije diferelina koji sam primala 4 meseca dobila sam menstruaciju nakon 2 meseca i to uz pomoc nekih tabletica mislim da se zovu dobraston ali nisam sigurna sto posto.najbolje je da se obratis svom doci pa ako on misli da je potrebno da ti da nesto za poretanje ciklusa,mada to sto nisi jos dobila ne bi trebalo da te zabrinjava jer sto duze nemas menstruaciju za tebe bolje jer se endometrioza unistava tako mi je objasnio moj doktor.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
ruca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:43 am

Post od ruca »

Ne brini ja sam poslednji dipherelin primila pocetkom oktobra prosle godine a menstruaciju sam dobila tek u januaru, kazu da je to normalno ne brini
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Draga Ruca
Molim te kazi mi jesi li dobila neku terapiju nakon diferelina???
Dragadraga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 4:02 pm

Post od Dragadraga »

Fala devojke na odgovorima............
Razocarana nisam dobila nista da pijem posle zoladexa.
Malo mi je frka jer je meni ostao jedan jajovod koji je skracivan jer je na njemu bio hidrosalpings, a on mi je upravo vezan za levi jajnik na kome je i bila endometrioza...........(desni jajovod nemam jer mi je uklonjen zbog vanmatericne koja je bila u njemu a on vec pun priraslica pa su morali da ga uklone)........znaci zurka, a na sve imam skoro 36 god !?!?!?
ruca
Novi član
Novi član

Post od ruca »

Doktorka koja me je operisala savetovala je da 2 - 3 menstruacije prodju bez ikakve terapije, sada pijem yasmin
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Draga ruca!!!
koliko dugo treba da pijes Yasmin???da li sa njime doktorka drzi endometriozu pod kontrolom jer sam cula da takva terapija pomaze cak i moja doktorka planira da mi da takvu terapiju???
ruca
Novi član
Novi član

Post od ruca »

Yasmin pijem 3 meseca, a doktorka mi je rekla da cemo kontrolu raditi posle 8 meseci do godinu dana i da ona takodje smatra da ce to drzati endometriozu pod kontrolom, jer su sada ciklusi bez ovulacije, pozdrav
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

ruca hvala ti puno na odgovoru
Htimea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2008 9:24 am

Ćao!

Post od Htimea »

Mi se još nepoznajemo, uprava sad sam se registrovala. Pozdrav svima. Nisam baš mnogo upućena u medicinu, pa sam malo uplašena :cry: . Pre dva meseca su utvrdili da imam miom i cistu veličine oko 3x3. Za mesec dana su me operisali klasičnim putem i ispostavilo se da su u pitanju bili endometrična cista i miomi. Sve prošlo ok i kad sam dobila prvu menstruaciju posle operacije 07. jula primila sam prvi dipherelin (terapija će trajati 6 meseci). Sad za dve nedelje opet imam blago krvarenje, izgleda kao ona prva menstruacija pre 100 godina :lol: pa me interesuje da li je to normalno kod onih koji primaju tu inekciju? Zar ne bi trebalo da me ostavi menstruacija ili sad ovo je samo neki hormonski poremećaj?

Unapred vam zahvaljujem. Puno, puno pozdrava!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Vidim da si i ti iz Subotice kao ja .Koji te je doktor operisao????ne bih da te plasim prosle godine nakon moje prve laparaskopije kada sam primila diferelin u toku menstruacije isto sam nakon dve nedelje dobila pa sam se uplasila i otisla kod mog tadasnjeg lekara i rekao je da to nije normalno ali ako mi ne curi vise nego obicno netreba dirati.primala sam difereli tada 4 meseca i doktor nije uradio ni jednu kontrolu ultra zvukom za to vreme menstruaciju nakon toga nisam imala 5,5 meseci i kada sam otisla na kontrolu rekaoje da imam zariste na levom jajniku i rekao da dodjem za 6 meseci na kontrolu bez ikakve terapije.naravno djavo mi nije dao mira i otisla sam u dispanzer kod doktorke zrnic onako kao na kontrolu i ona je rekla da ja opet imam cistu na jajniku.e tada me uhvatila panika i pocela sam da placem i 0onda me je poslala kod doktora Raulovica.koji me je kontrolisao 2 meseca i tada zakazao operaciju i operisao me 18.04.2008 za vreme operacije je zvao i hirurga jer sam imala priraslicu za levi jajnik i sukrvice u stomaku sto je cista pustala.nakon operacije cim sam dobila prvu menstruaciju primila sam prvi diferelin primila sam ukupno 3 zadnji je bio 9.07. ali pred svaku inekciju sam iosla kod doktora na ultrazvuk i HVALA BOGU SVE JE UREDU treba da mu se javim posle prve manstruacije za dalju terapiju.moj savet ti je da pred SVAKI DIFERELIN ODES NA KONTROLU ULTRAZVUKOM I sada ako si dobila i pored inekcije da se obretis lekaru koji te je operisao!!!!izvini ako te je ovaj post uznemirio ali moje iskustvo je nazalost takvo!!!obavezno mi molim te javi kako si prosla!!!!ako primetis da imas udare toplote znaj da je to od inekcija to su jedine nuspojave ali nestaju cima dobijes prvu menstruaciju nakon zadnje inekcije jer si sada u takozvanom privremenom klimaksu!!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

joj Boze sada vidim koliki mi je predhodni post izvinite ako sam vas ugusila ali sam htela malo da pomognem nadam se da sam uspela iako sam opet ponovila moju pricu
Htimea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2008 9:24 am

Post od Htimea »

Baš mi je drago da si tako brzo odgovorila. Moj doktor Hami (mislim da on je između najboljih u Subotici) je sad na godišnjem. Nazvala sam juče da pitam da li je to normalno, on je rekao da može da se desi da neko ima malo krvarenje, i da ništa ne brinem (njegova izreka). Ali ja sam ipak uznemirana jer jako se bojim da će mi se za jedno vreme opet pojaviti endometrična, i ja ne bih nikom želela takve bolove :cry: (verovatno i ti znaš). A bilo kad god ga pitam ne da konkretan odgovor. Rešenje bi bilo da se zatrudim posle dipherelina, ali ja još nemam uslove za to.
Primetila sam već te toplotne udare, malo je neprijatno, ali mogu da podnesem. Znaš još neke sporedne efekte od Dipherelina? Ne bih želela da budem indiskretna, ali interesuje me ko je tvoj doktor?
Poslušaću te i sad kad se vrati otiću kod njega na ultrazvuk.

Imala bi još 100 pitanja, unapred se izvinjavam ako sam bila dosadna!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Moj doktor je Radulovic jako sam prezadovoljna sa njim a Hami je operisao moju mamu i ima jedva vidljiv oziljak jer kazu da on najbolje usiva rane,on jeste jedan od najboljih ali ima i tarife kao i ostali u nasoj bolnici ali bar nesto pomogne.Od diferelina sam imala samo napade toplote i nocne napade toplote koje me bude nocu pa se ujutro probudim kao da su me tukli celu noc.SLOBODNO PITAJ BILO STA ZATO SAM I NA OVOM FORUMU DA BAR MALO NEKOME POMOGNE SA SVOJIM ISKUSTVIMA!!!!!I NA 100000 PITANJA BIH ODGOVORILA AKO BI TO NEKOME POMOGLO!!!
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Htimea!!!
koliko si dobila diferelina da primis najgore je posle 3 i 4 inekcije sa toplotnim udarma posebno ako se uznemiris ili je neka emotivna reakcija po meni su svi videli kada pocrvenim od toplote kada se iznerviram.
Odgovori