Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pozdrav svima!
Bicu kratka ...
Treba da radim laparaskopiju,imam hidrosalpinx na desnom jajovodu, medjutim u Crnoj Gori to skoro niko ne radi, a i ti koji rade..neka hvala .
Moja dr mi je preporucila dr.Luku Andjelica koji povremeno dolazi iz Vojvodine kod nas u C.G., i imala je samo rijeci hvale za njega.E sad , mene zanima dal da ja idem kod nekog drugog privatnika u Srbiju(imam nacina), ili da cekam dr Andjelica i da to radim ovdje .Svakako cu da platim i ovdje papreno , tako da pare nisu proble(pozajmice se )
Svaki savjet je dobrodosao i bila bih vam do neba zahvalna!
Btw.recemo mi je da ce vjerovatno morati da se mice desni jajovod , a ja jos nisam radjala.Imam 26 godina , i bebu zelim vise od svega na ovom svijetu.Ako neko ima slicna iskustva...please...podijelite ih samnom .
Unaprijed zahvalna....
PS BAs sam bila kratka :):)
Zao mi je sto ti se to dogadja, jer si bas mlada.Ja nemam nekog iskustva,ali sam cula da taj zahvat nije nista strasno...pogledaj po internet stranicama, mozda nadjes neku adekvatnu kliniku,u Srbiji ih ima sigurno proverenih. Ne znam da li znas za sajt www.*.com ili zdravljezene...pa mozda na njima nadjes nekog odgovarajuceg sagovornika.
Srecno
U Srbiji svi hvale dr. Jokica koji radi u klinici u Valjevu, pa se raspitaj za njega preko google.
A ja sam radila u drzavnoj bolnici u BG, ne znam da li ti mozes tamo s obzirom da nisi drzavljanin.
Cula sam za tu kliniku u Valjevu ... raspitacu se jos malo.
A zar niko nista ne zna da mi kaze o ovom doktoru Luki Andjelicu?:(
Ipak mi je mnogo jednostavnije to obaviti sto blize domu .
U svakom slucaju , hvala vam puno zene )
Jeco, ja sam bila pocetkom decembra u Valjevu kod dr Jokica i kao samofinansirajuca platila sam samo 15000 dinara (oko 170 eur). Mislim da nista nije daleko kad je neki doktor dobar i kad je cena takva kakva je
Tanja68, hidrosalpinx mora da se ukloni jer je toksican po embrion.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
meni sad nista nije jasno ja sam mislila da mi je to otklonjeno jer mi je otpusnu listu videlo bar tri lekara posle toga i niko mi to nijt pomenuo. Jajovod imam to sigurno znam. Sludjena sam sad mi nista nije jasno.Jel zna neko da mi protumaci onda ovo. sterilitas sec. hidrosalpinx lat. sin. OP/Laparoscopics facta oct. Salpingoneostomia lat. sin. Lavage et drainag cavi. Douglasi. Sta su mi uopste uradili?
Draga Tanja , pa kako to da nisi pitala doktora koji ti je radio laparaskopiju sta se "tamo dolje" desavalo i dal su ti sta dirali ?
Prosto me uhvati panika kad pomislim da ce mi mozda odstraniti jedan jajovod.A plus ne znam dok ne vide oni ni sta je sa ovim drugim
Ali , necu da prizivam zlo , nadam se najboljem.
Meni je drugi vec odstranjen zbog vanmatericne,ali to je bilo posle laparaskopije tako da znam da ovaj drugi nije odstranjen jer su ga videli prilikom operacije.Pitala sam doktora koji mi je radio laparaskopiju sta je radjeno. Tada je otklonjena samo cista sa jajnika.I rekao je da je sve u redu.
Tanja, znam da se hydrosalpinxi, tj osteceni i prosireni jajovodi ne odstranjuju ako nisu mnogo veliki (do 3 cm), vec se jajovod -zapecka-. Ja ne razumem sta znaci ovo sto je tebi napisano (ipak je latinski), ali mozda su ti to uradili. Ako sam ja u pravu, onda ti imas jajovod, ali je u svakom slucaju on nefunkcionalan, samim tim sto je -zapeckan-.
Meni su rekli na osnovu HSG-a da imam hydrosalpinx na desnom, a onda se na laparaskopiji ustanovilo da je sve u redu i da ga nemam. Dr mi je pre operacije bas tim recima rekao, ako je veliki mora ceo jajovod da se izvadi, a ako nije samo ce da slepi, tj -zapecka jajovod-, bas se tako izrazio.
Na svu srecu, nije trebalo i sad imam oba jajovoda, sto znaci da HSG moze da pokaze laznu sliku.
U svakom slucaju, ako ti je prilikom same laparaskopije utvrdjen hydrosalpinx, pa morali su da urade nesto sa njim. Raspitaj se kod dr-a koji ti je radio laparaskopiju. Ni vto nece skoro niko da radi ako ga imas jer dosta umanjuje procenat uspesnosti.
Jos me nesto zanima...
Da li je moguce da je moj hidrosalpinx bio prije godinu dana (kada su mi ga prvi put ustanovili) bio veci nego sad , posle godinu dana , a nisam nista uzima od terapija i t.sl.(moja doktorica koju sam, Bogu hvala, promjenila na vrijeme je hidrosalpinx meni opisala kao cistu koja ce vremenom da pukne :):) pa zato nista nisam preduzimala godinu dana)
jeca,jas pred 20 dena pravev laparaskopija i iskreno da ti kazam bev isplasena tolku mnogu sto ni mazot mi nemozese da me podnesi doma posto cekav termin za operacijata celi 3 meseci.tolku mnogu mi bese strav sto samo za toa zborav.vervaj me toa ne e nisto i odi kaj bilo koj doktor zosto iskreno operacijata e smeska ne se sekiraj se ke izleze dobro i jas sum edna kako tebe koja edna godina i pol posakuvam da postanam majka opustise gospod nikoj nema zaboraveno i na site mislam deka ni ima zgotveno nesto dobro.ne se sekiraj samo reci si se ke bide vo red i deka ona sto e nase na kraj kraeva ke si dojde samo.so sreka i se najubavo i se nadevam vo ovaa nova godina ke ja slusnes vesta i na testot ke se pojavat 2 crticki se najubavo od zverce makedonia
jeco-pereco,sta si uradila sa tvojom operacijom. ja zivim u baru i moram na operaciju,imam ogromnu cistu, cula sam da doktor Filipovic radi laparaskopiju u KKCG. ma nisam pametna.