cista na jajniku

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aloivana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 21, 2005 10:33 pm

cista na jajniku

Post od aloivana »

Imam 24 godine. Na ultrazvuku pre mesec i po dana mi je ustanovljena cista na desnom jajniku velicine 32x32mm. Sada velicina ciste iznosi 87x77mm.
Rezultat testa CA 125 je 18.7.
Predlozena mi je operacija stim sto bi najverovatnije bio uklonjen veci deo jajnika, a mozda i ceo. Da li postoji neka druga mogucnost i koje bi bile kasnije posledice?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Cista je zaista po velicini za operaciju, mada zbog Ca 125, koji je o.k., mozda se moze sacekati da prodje jos jedna menstruacija, pa tada se odluciti za operativni zahvat ( pretpostavljam da je bistrog sadrzaja). Predlazem da se uradi laparoskopskim putem, jer je postoperativni tok brzi i srasline su manje.
aloivana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 21, 2005 10:33 pm

Post od aloivana »

Hvala na odgovru. Zbog veoma jakog bola i povracanja tokom cele noci Ivana je morala da bude hitno operisana u ponedeljak. Sada
Jaki bolovi su bili posledica trostrukog uvijanja ciste oko ose. Izvadjen je ceo jajnik. Materica drugi jajnik i jajovod je u redu.
Odgovori