Ultrazvukom abdomena utvrdjena mi je gusta cista u desnom jajniku, velicine 48x45mm.
Imam 29 godina, nemam nikakve tegobe, menstruacije su mi redovne, mikrobioloskim pregledom nisu nadjene nikakve bakterije niti gljivice, ultrazvuk je radjen iz drugog razloga (povecani jetreni enzimi).
Usled cega je doslo do pojave ciste (pre 6 meseci, na poslednjem ginekoloskom pregledu, nije ustanovljena ista)?
Koji su sledeci koraci? Da li ovakva cista moze spontano nestati? Je li nuzno hirursko odstranjivanje i da li se u tom slucaju odstranjuje samo cista ili se mora ukloniti i jajnik? Koje su moguce posledice ovog zahvata?
(Moze li u pitanju biti hormonski poremecaj, s obzirom da mi se i apetit znatno povecao?)
Unapred sam vam zahvalna na odgovorima.
cista u jajniku
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ciste na jajniku zahtevaju ozbiljan pristup u pracenju i lecenju. Znaci mora se kod ginekologa otici i on ce vec odrediti dopunske analize radi blize identifikacije ciste. Velicina ciste je na granici za operativno resavanje , a intraoperativno se odredjuje radikalnost zahvata,po izgledu a postoji mogucnost i brzog odredjivanja vrste ciste histopataoloskim pregledom.