ciklo proginova
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
ciklo proginova
Evo mene posle nekog vremena, sa novim skoro nikakvim rezultatima. U medjuvremenu smo radili ponovo spermogram-OK, i sve moguce i nemoguce ostale briseve i to je sve OK. Hormoni 3 dana ciklusa, izvanredni, 4 meseca sa fantasticnim folikulom i odgovarajucim endometrijumom ali opet nista. Medjutim ciklusi su mi cesto vrlo kratki na 24-26 dana retko 28, i doktorka se odlucila za 6 meseci ciklo proginove, kaze mozda naglo padne progesteron posle ovulacije. Sta mislite o tome? Nemam nista protiv samo me brine da nije opet dugo 6 meseci, cekanja
. Ostao je jos samo postcoitalni test!!! Unapred hvala!!!

Ja sam pila ciklo proginovu isto 6 mjeseci.Prvobitno da bih uredovila ciklus,a i zbog trudnoce tako je mislio moj tadasnji dr.A i sama sam cula od dosta zena da su pile ciklo prog.i nakon zavrsene terapije su ostale u drugom stanju.U mom slucaju dok sam ih pila sve je bilo idealno,menstruacija cini mi se u minut svaki put,ali cim sam ih prestala piti opet sve po starom i naravno da do trudnoce nije doslo.Neznam da li ti sta znaci ovo moje iskustvo,ali naglasavam da sam cula u dosta slucajeva da je pomogla ta terapija.Srecno 

Hvala puno na odgovoru! Vec je toliko vremena proslo a niko nista da mi kaze. Svako iskustvo je dragoceno. Moje menstruacije uopste nisu tako neredovne, samo ponekad dodje "malo" ranije. Ali evo vec ovog meseca (taman kada treba da pocnem sa terapijom) ona stize na redovnih 28. Pa to je da poludis. Jedino sto imam neke braon koncice, cisto da isprljam ves vec od 25 dana. I to me prati svakog meseca zadnje 3 godine. U mladosti (ha-ha) toga nije bilo. Bojim se da ovaj lek nije uzaludan
. Ipak hvala vam na svakom savetu!

Ja sam takodje na pocetku lecenja dobila Dabroston sest meseci jer me moj doktor smatrao da zbog kracih ciklusa oko 23 dana, ne ostajem u drugom stanju.
To je bilo totalno gubljenje vremena, sest meseci nije malo, a po prestanku terapije dobila sam 17. dana i bila sam na ivici nervnog sloma.
Ukoliko imas ovulaciju, od dana kada se ona utvrdi folikulometrijom treba da prodje 14 dana, ako dobijes ranije to je znak da je treca faza ciklusa insuficijentna (tako je meni objasnila dr Marta Savic iz ordinacije Sretenovic).
Inace jos jedan lekar mi je rekao da je ciklos 0d 28. dana +,- pet dana potpuno normalan.
To je bilo totalno gubljenje vremena, sest meseci nije malo, a po prestanku terapije dobila sam 17. dana i bila sam na ivici nervnog sloma.
Ukoliko imas ovulaciju, od dana kada se ona utvrdi folikulometrijom treba da prodje 14 dana, ako dobijes ranije to je znak da je treca faza ciklusa insuficijentna (tako je meni objasnila dr Marta Savic iz ordinacije Sretenovic).
Inace jos jedan lekar mi je rekao da je ciklos 0d 28. dana +,- pet dana potpuno normalan.
UF
! Ubi me u pojam!
Salim se sto vise iskustava, to bolje! Sta je tu je! Nego ja se bas slabo razumem oko svega toga, sta je to insuficijencija trece faze ciklusa, i kako se to uopste resava. Shvatam kao da nesto nedostaje ali?
Kamo lepe srece da niko od nas nema potrebe da se bakce sa ovakvim stvarima. ali!!! Jos jedno pitanje da li prvo da uradim postkoitalni test ili da idem na Torlak za asa test. Da li to moze u bilo kojoj laboratoriji posto oni imaju u cenovniku antispermatozoidna antitela. Da li je to isto?

Salim se sto vise iskustava, to bolje! Sta je tu je! Nego ja se bas slabo razumem oko svega toga, sta je to insuficijencija trece faze ciklusa, i kako se to uopste resava. Shvatam kao da nesto nedostaje ali?

Kamo lepe srece da niko od nas nema potrebe da se bakce sa ovakvim stvarima. ali!!! Jos jedno pitanje da li prvo da uradim postkoitalni test ili da idem na Torlak za asa test. Da li to moze u bilo kojoj laboratoriji posto oni imaju u cenovniku antispermatozoidna antitela. Da li je to isto?
Taman posla,
Nisam htela da te ubijem u pojam.
Insuficijentna znaci da je potrebno jos progesterona.
Ako su ti hormoni ok, UZ pregledom utvrdjena ovulacija nema razloga da je to u pitanju.
Ja sam jedanput imala progesteron 21. dana 1,7 sama donja granica, pa nista strasno sledeci put je bilo ok.
Samo mislim da bez pravog razloga ne vidim svrhu uzimanja tih lekova sest meseci. Nije to malo.
Umesto sto sam pila progesteron bolje da mi je neko uradio briseve, a ne da do toga dodjem nakon dve godine lecenja. Ja sam sa tom potpuno izgubila vreme.
Sto se tih testova tice ASA itd, ja se u to ne razumem, ali ako je sve ostalo ok treba to da uradis.
Da li si radila HSG?
Pozdrav
Nisam htela da te ubijem u pojam.
Insuficijentna znaci da je potrebno jos progesterona.
Ako su ti hormoni ok, UZ pregledom utvrdjena ovulacija nema razloga da je to u pitanju.
Ja sam jedanput imala progesteron 21. dana 1,7 sama donja granica, pa nista strasno sledeci put je bilo ok.
Samo mislim da bez pravog razloga ne vidim svrhu uzimanja tih lekova sest meseci. Nije to malo.
Umesto sto sam pila progesteron bolje da mi je neko uradio briseve, a ne da do toga dodjem nakon dve godine lecenja. Ja sam sa tom potpuno izgubila vreme.
Sto se tih testova tice ASA itd, ja se u to ne razumem, ali ako je sve ostalo ok treba to da uradis.
Da li si radila HSG?
Pozdrav
Ja sam ti sestro slatka radila sve zivo!
Hsg obostrano prohodni, hormoni ok, brisevi nekoliko puta ok, na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu negativna - nekoliko puta. Ne znam zbog cega su trazili sve po nekoliko puta, imam brdo papira. A lekarka je rekla sada da mozda padne naglo nivo progesterona, pa kao eto da probamo. Medjutim uradicu ja uporedo i asa i postkoitalni. I onda vise nema sta! Hvala jos jednom.
Hsg obostrano prohodni, hormoni ok, brisevi nekoliko puta ok, na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu negativna - nekoliko puta. Ne znam zbog cega su trazili sve po nekoliko puta, imam brdo papira. A lekarka je rekla sada da mozda padne naglo nivo progesterona, pa kao eto da probamo. Medjutim uradicu ja uporedo i asa i postkoitalni. I onda vise nema sta! Hvala jos jednom.
- Bomini
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: ciklo proginova
nevena50 napisao:Evo mene posle nekog vremena, sa novim skoro nikakvim rezultatima. U medjuvremenu smo radili ponovo spermogram-OK, i sve moguce i nemoguce ostale briseve i to je sve OK. Hormoni 3 dana ciklusa, izvanredni, 4 meseca sa fantasticnim folikulom i odgovarajucim endometrijumom ali opet nista. Medjutim ciklusi su mi cesto vrlo kratki na 24-26 dana retko 28, i doktorka se odlucila za 6 meseci ciklo proginove, kaze mozda naglo padne progesteron posle ovulacije. Sta mislite o tome? Nemam nista protiv samo me brine da nije opet dugo 6 meseci, cekanja. Ostao je jos samo postcoitalni test!!! Unapred hvala!!!
Ja samo da dodam da ciklusi od 24-26 dana nisu neredovni. Ja sam isto imala takve cikluse, pa nekad i kraće i naravno sada sam trudna. A Ciklo proginovu sam pila 3 meseca posle Diana35. Zatrudnela sam 8 meseci po završetku terapije.
Nemam ama bas nikakvih promena, ali ovo je tek prvi mesec i tek 3 dana pijem onaj drugi deo sa progesteronom. Mislila sam da ce PMS malo olabaviti od ovog leka ali ni na tom polju nista. Grudi me odvaljuju od 13 dc, odmah posle ovulacije, da to ne moze da se izdrzi. Da to nije i dosad tako bilo ponadala bih se mozda
ali ovako mrka kapa. Bar mi je dobro za sad pa videcemo, javljam vam!

Hej devojke ajde pomozite. Danas sam stigla do kraja sa ciklom, medjutim zadnja 3 dana kako se terapija priblizavala kraju tako me je stomak sve jace boleo. Danas me tek boli. Nije bas neizdrzivo ali boli. Zanima me vase iskustvo sa tim a i kad mogu da ocekujem da dobijem. Ranije me od progesterona nikad nista nije bolelo?
Inace menstruacija mi jeste bolna, uzas, ali samo prvi dan kad dodje.