Progesteron (PRIMOLUT NOR) i polip na materici.
Hvala unapred na bilo kakvom odgovoru, posto nigde na internetu nisam nasla iskustvo slicno mome. Ne lecim se preko neta, samo, kao i vecina nas, skupljam iskustva.
Pre godinu i 9 mesici postavljena mi je spirala MIRENA zbog obilnih krvarenja, jer vise ni gvozdje nije moglo da pomogne. Menstruacije su bile redovne, ali obilne. Mirena je super odradila svoje, krvarenje se smanjilo za 70%, ali tacno kad se navrsilo godinu dana pocela su obilnija krvarenja. Redovna menstruacija, pa kratka pauza, pa ponovo krvarenje kao da je nova menstruacija, samo slabija, pa sve tako. Mirena je u ok polozju, jajnici super, grlic super, papa i grupa sek.super. Matrerica mi je inace malo miomatozna, nehomogena oduvek. UZ je bio odlican, nema policisticnih jajnika, nista.
Krvarenja mogu biti od mirene, retko, ali mogu, to pouzdano znam i to samoregulisanje moze da traje i do druge godine od pocetka postavljanja. U medjuvremenu mi je nadjen i mali polip (nije primecen ranije jer je prvi UZ radjen u drugoj polovini ciklusa kad je endometrijum zadebljan, najverovatnije se nije ni video). Polip takodje moze biti uzrok krvarenja, ali da ne bi vadila mirenu, lekarka je prepisala primolut nor upravo zato sto prva menstruacija posle toga treba da bude obilnija i da postoji mogucnost da ce se tako sljustiti i polip. Ako to ne, onda vadjenje mirene, uklanjanje polipa i eksplorativna kiretaza.
Iskustva koja sam nasla na netu u vezi ovog leka su do te mere razlicita da covek ne poveruje, a znajuci sebe i svoje reakcije na vrecinu lekova mogu da ocekujem i krvarenja preko svake mere i munje i gromove tokom pijenja.
IMA LI IKO ISKUSTVO S POLIPOM NA MATERICI KOJI JE UKLONJEN ILI POKUSAJ DA SE UKLONI OBILNIJOM MENSTRUACIJOM OD OVOG LEKA? HVALA
|