U mom slucaju nije mnogo jak, ali iziskuje posebnu paznju, narocito na pocetku odnosa. posle malo popusti, ali opet mora stalno da se pazi. ja sam radila i sve moguce briseve, radila sam skoro i HSG (bolovi su postojali i pre HSG-a), gde je rezultat bio super. dakle, jajovodi su prohodni. ali moj lekar mi svaki put, kada se pozalim na taj bol tokom odnosa, kaze da imam neke priraslice sigurno, i da one zatezu tokom odnosa. ja ne znam od cega bih mogla da imam priraslice, i kakve su to priraslice, ako je HSG prosao super.
moze li neko od lekara da pojasni?
inace, urinokultura mi je dobra i nemam nikakvih problema sa besikom (nemam nikakvo peckanje tokom mokrenja, boja urina je uvek u redu...). kao devojcica sam imala E.coli dosta dugo u mokraci, i jednom su mi je, pre dve godine, pronasli u vaginalnom brisu, ali se posle toga nikad vise nije pojavila ni u mokraci ni na vag/cervikalnim brisevima.
inace, imam 26 godina, udata sam. seksualno sam aktivna od 17. godine zivota. nisam nikad imala ni abortus ni trudnocu. pila sam Logest 9 meseci, do pre 3 meseca. bol je postojao i tokom uzimanja Logesta, i nastavio se na potpuno isti nacin, i posle prekida uzimanja. kod mene bol nije toliko jak da mi cini odnose neprijatnim, sta vise, obicno kad se opustim imam i po nekoliko orgazama jedan za drugim, cak i kad osecam malo boluckanje. mene samo zanima da li je to opasno i sta mogu da uradim da se to dodatno ublazi. ako nije opasno i ako je jedino resenje da odnosi budu nezni i pazljivi, onda je i to sasvim ok.
hvala unapred!