Bolovi za vreme trajanja menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mircheee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 8:08 pm

Bolovi za vreme trajanja menstruacije

Post od mircheee »

Da li neko moze da mi kaze sta da radim,ali pijem protiv menstrualnih bolova...?Stvarno su nepodnosljivi kada dobijem ne mogu dva dana da ustanem iz kreveta..Pila sam sa kafetin menstrual,brufen...i jos gomilu lekova ali nista....Stavljala na stomak rakiju i belo vino(to mi je rekla baka)akli opet nista...Ocajna sam
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Re: Bolovi za vreme trajanja menstruacije

Post od jelenaa1985 »

probajte sa diklofenak cepicima tako sto cete 3 dana pred dobijanje, uvece da ih stavljate.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

kombinacija nekog leka protiv bolova i nekog leka za smirenje. Prvo da ublazi bol a drugo da opusti misice. Znam neke koji to rade po preporuci ginekologa.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Morate naci lek koji vam odgovara. Za nekoga je to rapten K, za nekoga nimulid, diklofen, brufen, ili samo miorelaksansi...
Poprichajte sa svojim lekarom opshte prakse, a onda morate sami da vidite shta to vasem organizmu pomaze, poshto nismo svi isto osetljivi na svaki lek!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mircheee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 8:08 pm

Post od mircheee »

problem je u tome sto ja nikada ne mogu da predvidim kada cu sledeci put dobiti...Menstruacije su neredovne,a stomak me nekad boli 2-3 dana...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

onda prvo utvrdite tachan razlog neredovnih ciklusa i potrazite terapiju ako je potrebno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

mircheee napisao:problem je u tome sto ja nikada ne mogu da predvidim kada cu sledeci put dobiti...Menstruacije su neredovne,a stomak me nekad boli 2-3 dana...
Razlog vise da se obratite ginekologu, da vas pregleda, uradi ultrazvuk, pa da dobijete terapiju i za neuredan ciklus, a i za bolove. "Kljukanjem" brufenima i sl preparatima nista ne dobijate
Veca67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 9:52 pm

Post od Veca67 »

Odgovori