Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
vec nekoliko dana me bole grudi. osjetim ih cijelo vrijeme a vecu bol osjetim kada ih dodirujem.
znam da neke djevojke bole grudi pred menstruaciju ali kod mene to nije slucaj jer imam 22 godine i to mi se do sada nije desavalo.
medjutim oko 20 dana pijem microgynon, to mi je prvi put da uzimam kontracepcijske tablete pa me interesuje da li to ima veze sa bolom.
sto se tice microgynona ostalo mi je jos 5 tableta, onda treba da dobijem. a ako zelim da ih nastavim piti jel onda opet pocinjem da ih pijem peti dan menstruacije i sta ako menstr. traje manje od 5 dana?
molim da mi se sto prije odgovori .
lijep pozdrav
Obzirom da svi kontraceptivi sadrže određenu količinu hormona ovo može biti na hormonskoj bazi.
U svakom slučaju dobro je barem jednom godišnje uraditi pregled grudi
ja imam bolove samo u jednoj dojci i to sredinom ciklusa. bolovi nisu stalni vec vise probadajuci.ove tegobe osecam zadnjih godinu dana. ne uzim nikakve hormonske preparate..sta bi ovo moglo biti? znam da treba da odem na pregled,ali ga odlazem jer nemam osiguranje
ma_ja napisao:ja imam bolove samo u jednoj dojci i to sredinom ciklusa. bolovi nisu stalni vec vise probadajuci.ove tegobe osecam zadnjih godinu dana. ne uzim nikakve hormonske preparate..sta bi ovo moglo biti? znam da treba da odem na pregled,ali ga odlazem jer nemam osiguranje
Nešto slično sam i ja trpela, no posle par meseci je prosto prestalo. Pretpostavljam da jeste vezano za sam ciklus.
Nemam ni ja osiguranje i svaki put kad treba da posetim ginekologa propatim osetno (uopšte nije jeftino odraditi kompletne preglede), ali svejedno, nacrtam se k'o sat, bez izuzetka, svakih 12 meseci.
Ja sam imala slicne simptome sa levom dojkom..cesto me boli u blizini pazuha..a pred menstruaciju cele grudi..sto mi je normalno...jedino ta bol koja je cesta...isla sam na UZ i nista nisu videli..samo imam manju lopticu jer mi je znojna zlezda zapusena...
U svakom slucaju treba otici na UZ...e sad koje sledece analize treba raditi ne znam...i ja bih to volela da znam zbog sebe...
pozdrav
Osjetljivost grudi i/ili bolne grudi su nus pojave svih kontraceptivnih pilula, sto Vam je Vas ljekar trebao objasniti kad Vam je dao recept za iste. Nastavite da pijete redovno svoje pilulice slijedeca 3 mjeseca, i ako vidite da tu osjetljivost/ bol ne mozete da podnesete, otidjite na kontrolu i trazite drugu metodu kontraceptije...flaster rjedje uzrokuje taj simptom, jer zaobilazi jetru nakon apsorpcije kroz kozu....npr...IUCD kao Nova T ili Mirena...NuvaRing...