Postovani,
trenutno se nalazim u tropima, gde stvarno ne mogu posetiti giekologa. S toga, jedina opcija je da pokusam uz vasu pomoc sama da resim problem.
Godinama imam aterom na malim usminama. Kada se pojavio bio je kao bubuljica, tad sam mazala Flogocid mast, sadrzaj je sazreo i izraslina je nestala. Medjutim, kasnije se pojavilo zadebljanje, kvrzica, velicine graska i tako je stajala godinama sve do sad kad se upalila. Nisam ga operisala ranije, jer mi je ginekolog rekao da je nepotrebno... Sada je velicine velikog lesnika, oteceno, boli, tvrdo, sa belim sadrzajem vidljivim u centru.
Sasvim sigurno bih otrcala do ginekologa da sam u mogucnosti, ali ovde je to nemoguce. Da li mi mozete pomoci savetom sta da radim? Da li je uoste pameto mazati nekom kremom nalik flogocidu? Da li da pijem antibiotik? Da li da pokusam sama iglom da izbusim taj beli deo u centru?
Hvala unapred, poprilicno sam uplasena, nadam se da postoji neko resenje.
aterom na malim usminama
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: aterom na malim usminama
Флогоцид или Ихтиол-камфор.
Re: aterom na malim usminama
Dok ste na odmoru, uzmite neki antibiotik da pijete npr Ciprocinal, lokalno se tusirajte vodom i sapunom nakon toga posusite lepo tu regiju i ako mozete da nabavite Oktanisept naprskajte malo, ako ne uzmite neku antibiotsku mast i malo namazite, stavite malu gazu i obucite ves. Kad se vratite posetite plasticnog hirurga koji ce Vam aterom operisati. operacija je jednostavna u lokalnoj anesteziji.