Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Debelo crevo (intestinum crassum) je deo digestivnog sistema koji se nastavlja na tanko crevo (intestinum tenue). Dužine je oko 1,5 m i čini jednu petinu ukupne dužine creva kod čoveka. Debelo crevo prihvata iz tankog creva crevnu kašu iz koje apsorbuje vodu i soli i prikuplja nesvarene ostatake i pretvara ih u fekalije. Debelo crevo počinje u ilijačnoj regiji pelvisa.
U njemu se nalazi mnoštvo bakterija koje imaju sposobnost sinteze vitamina koje organizam apsorbuje.
U anatomiji, anus (iz latinskog ānus "prsten, anus"), jest poslednji deo probavnog trakta, i konačni otvor rektuma. Sam se otvor zove čmar.
Kada je rektum pun, povećanje "pritiska" tera na širenje analne cevi kako bi izmetina dospela u cev. Rektum se smanjuje a izmetine putuju analnom cevi do anusa valovito pomoću peristaltike, to se zove peristaltika creva.
Kako bi sprečili nastanak bolesti, ljudi često peru anus nakon izbacivanja tvari pomoću vode ili toaletnog papira.
Za vrijeme puberteta muški spolni hormon testosteron počinje pojačano raditi, pa se stidne dlake javljaju i na anusu, u 13-14 godini kao tanke bezbojne dlačice. Kako muške genitalije sazrevaju a dlake na telu postaju deblje i tamnije, iste se karakteristike događaju i na anusu. Do 18. godine, anus je okružen stidnim dlakama.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pa kazem ja,guranje u crevo ma sve i da se klistrira (u sta sumnjam cisto) bem ti to...zasto bi "gurali "negde tamo kada ima lepsih i zdravijih mesta predvidjenih za to....da se anus smatra predvidjenim deca bi se odande radjala
mene samo brine to shto ce ta njegova nevina i fina devojchica da poludi kad se konachno uda i kad shvati lepotu vaginalnog orgazma...a poshto je mlada ima da pozeli da menaj partnera...e to chekam
znam znam, odvratna sam, ali samo sam realna
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Milane,moze to i obrnuto zar ne?mnogo je zdravije i normalnije imati vaginalno sex pa eto i iritirati anus ako je potrebno,nego muciti crevo,logika.a sto se tice svrsavanja to zavisi i od muskarca
Slazem se leptiricu, ali eto veruj mi da su one htele tako, ja inace ne volim bas da ga guram tamo, upravo zato sto je jako blizu mekse i toplije mesto
Hmm recimo da zelim da njima bude dobro i znam da redovno idu kod doktora i da su zdrave tako da se ne bojim od neke infekcije. A bude i meni khm dobro od toga samo ONO je ipak BOLJE
Nadam se da si procitao postove mislim da je tamara pisala nisam sigurna,o samom anusu i bakterijama koje se nalaza bez obzira koliko isao kod lekara sve u svemu meni dosta creva za danas