Kvržica na anusu, šta je?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mileta1999
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2018 1:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Kvržica na anusu, šta je?

Post od Mileta1999 »

Pozdrav, imam 19 godina i pre dva dana sam osetio kod ulaza u analni otvor bol, mislio sam da sam se oderao prilikom brisanja ali kada sam bolje pogledao video sam da tačno na ulazu u analni otvor postoji plava kvržica koja kada se stisne kao da je napunjena nečim i kada se gurne ka anusu može da se vrati u anus. Prilikom vršenja nužde nema bolova, nema krvi, stolica mi je žućkaste boje i po ceo dan mi se ide u wc ali samo pomalo žutog izmeta izlazi. Šta ovo može biti i kome da se obratim za pregled?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Kvržica na anusu, šta je?

Post od aaaca »

То ти је хемороид. Пробај да га вратиш одакле је изашао. И анус обавезно мажи неком маснијом кремом, на пример Павлогал. То услед напрезања или прекомерног грчења црева, крвни суд испадне кроз мишићна влакна.

Честа столица је вероватно последица упале дебелог црева. Можеш да пробаш да пијеш пробиотике, за почетак Мултилак један дневно на празан желудац.
Odgovori