CTRL-veruj mi,od kada sam dobila Candidu,vec godinu i po,ja mukum mucim kao Isus Hrist.Meni se od pre par dana stanje takodje pogorsalo,samo sto ja ne smem da pijem nikakve lekove za Candidu,do 24. maja kad imam zakazanu kolonoskopiju. I ja sam pila mesecima Nistatin i raznorazne druge lekove i uvek mi se Candida vracala.Ali,ono sto je NAJGORE,kad lecimo Candidu,bujaju bakterije u crevima i to ili Eserihija,ili Klebsijela ili Proteus ili Enterococcous.One takodje jedva docekaju i to su Amerikanci mnogo puta napominjali u svojim tekstovima,zasto su za prirodnu varijantu lecenja. A,znate li sta je najinteresantnije: da Eserihija daje iste simptome kao Candida.Isto reaguje na voce,mlecne proizvode,testo (hleb,brasnaste proizvode) i slatko.Kad bi hteo neko da ti uradi koprokulturu i kaze ti da li ti se sada mnogo nagomilala Eserihija.Ali,to bi morala da porazgovaras direktno sa nekim od mikrobiologa koji rade na tim analizama u laboratorijama. Meni je gotovo uvek,posle lecenja Candide,nadjeno urinarno i ginekoloski puno crevnih bakterija.Cak sam morala posle da pocnem sa Gentamicin injekcijama,uz Nistatin naravno, da bi ih suzbila.A tako se opet vrtim u krug.Antibiotici stvaraju Candidu i tako redom. Ja sam vam vec pisala,zena koja je na VMA lecena od jako uvecane Candide,pila je : Diflukan od 150 mg (jednom nedeljno),NIstatin 3x1 ili 3x2 (ne znam tacno),Enterofuril (on suzbija Eserihiju),Orvazil (za anaerobne bakterije,amebe i protozoe).Primala je infuziju i pila i Probiotuk Forte i cak je i ponovila tu njihovu terapiju jos jednu nedelju,po povratku kuci,jer je imala opet proliv. Drzala je sve vreme dijetu za Candidu i cak nekoliko meseci posle terapije.I tek onda je uspela da izleci Candidu.Sad jede sve.Ali,nju nisu lecili gastroenterolozi,nego neka dr. koja je nefrolog.Eto,to su nasi lekari! Obavezno sad daj i urinokulturu i ginekoloski bris bakterioloski,da vidis da li ti se mozda Eserihija povecala.Ona hoce isto da daje mucnine i temperaturu. A,sto se tice Diflukana,ja sam ga pila u nekoliko navrata,ali dozu 3x150 mg,na svaka tri dana i i posle Diflukana,Candide je opet bilo u jako uvecanom broju.Cak se i dr.Doder cudio.Pila sam i Mikoseb 20 dana i opet mi nadju Candidu u jako uvecanom broju.Tek sad posle 3 meseca Nistatina,posle nedelju dana od prestanka,nije je vise bilo,ali sam ja i dalje s vremena na vreme imala prolive i ucestale stolice.Takodje kad bih pila Diflukan ili neki dr.antimikotik,ostetila bi mi se analna sluzokoza i hemoroidii i to me je uzasno peklo i bolelo. I ja sam za Uskrs pojela nesto slatko,pa sam uzela i neke brasnaste stvari i od tad su krenuli ponovo prolivi,krkljanja,nadimanja i gasovi. POLUDECU VISE OD ovog problema sa CANDIDOM,UNISTILA NAM JE CEO ORGANIZAM. Mnogi su mi pisali da vise nisu isti posle Candide. Moras jos proveriti da nije celijakija u pitanju i da obavezno uradis kolonoskopiju ,ako to vec nisi do sada.Ali,mislim da ti se kao i meni samo poremetila crevna flora,koju je uzasno tesko vratiti u normalu. Ja zivim takodje samo na par namirnica:TIKVICE (njih obozavam),boranija,meso,jaja,riba,supe.Ponekad jedem proju i krompir,ali mi i to smeta.Juce sam uzela malo slanine i takva ziganja sam imala i grceve u crevima.I svaki cas mi je stolica ili kasasta ili prolivasta ili tvrda.UZAS! Posle pecenih jabuka i kupus salate sam takodje (sutradan) imala prolive. Sacekaj jos par dana i ako ti ponovo nadju Candidu,onda moras uraditi ANTIMIKOGRAM,da vidis koju vrstu Candide imaas i na koji lek reaguje. Mora da budu 3 stolice negativne (date u razmacima),da bi se reklo da je iskorenjena Candida. Gocilija ce potvrditi.IKAR je drzao posle terapije Diflukanom jos godinu dana dijetu.Ja sam ga zamolila da mi napise sta je konkretno jeo tada.
|