hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Djuu, tako to ide valjda malo lepo pa malo ne...
Slika
Pa Majjce srecno ti bilo!

Matiash, Dzonik kako jeee???

kako ste svi?Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Hvala Iksa, nadam se da cu se skapirati malo..... :roll:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Januar 2005. godine
Znam i to me boli…
Svet, ne pripadam mu, nemam zig, nemam svoje mesto, nigde, osim u tvom srcu. Sve je od stakla,, sve se tako lako rusi, sva obecanja su prazna, radosti prolazne, a prave ljubavi tuzne…
Kako sam surovo lagao, kako sam smeo da te ostavim samu, a znao sam da si nezasticena! Nisam smeo da skupim hrabrost i otmem te od vetrova, nisam umeo da se trgnem, da ostavim ponos tamo gde mu je mesto – daleko od nas.
Obecao sam mnogo toga. O, da sam samo znao da tako malo ocekujes, ne bih ti nikad slomio srce! Bole me tvoje reci, peku, probadaju me kroz grudi poput stotinu vrelih nozeva! Bilo bi mi lakse da si umela da mi kazes da me mrzis, da nisi otisla tako bolna, tako tuzna…
Znao sam da ces pokunjeno spustiti glavu, da je dovoljna samo jedna moja rec da zaboravis sve, predjes preko svega, po ko zna koji put.
Nisam umeo, oprosti mi, nisam umeo da ti kazem da te volim, da si ti moje sve, da ne umem da gledam druge. Krao sam te nocima, krao od svih, samo da bih drzao tvoju kosu u ruci, samo da bih upijao miris tvog tela, da bi mi ostalo nesto kad odes, po ko zna koji put.
Bolela me je svaka tvoja suza, boleo me tajac kada bih te jako privio uza se, ne bih li na trenutak osetio tvoje srce, tvoje prisustvo. Nisam mogao da podnesem da te izgubim, nisam mogao sebi da dozvolim toliko, a nisam umeo da te zadrzim.
I dalje gajim nadu da ces doci, obecala si da cemo skoncati zajedno, da zelis da ono sto poslednje vidis, budem ja, da zelis da budes tu kad nam dodje kraj, da zajedno posmatramo zalazak Sunca. Znam da ne zivis, kao ni ja, kada smo daleko jedno od drugog, da ti sve ovo vreme predstavlja samo neki mucni period, koji mora da prodje, da bi doslo Blazenstvo. Posle kise dodje duga…
Nisam smeo da ignorisem tvoje poglede koji su govorili vise od hiljadu reci, tvoj sramezljiv osmeh, trzaj tvog tela kada te dotaknem, nisam smeo, ali sam to uradio.
Ne znam, mozda se i blizi kraj, znas i sama kako je neodredjena moja bolest. Mozda cu se sutra probuditi kao ludak, mozda cu zaboraviti sve sto sam znao, mozda te necu prepoznati kada te vidim. Nisam smeo to da ti uradim, ali nisam mogao da vidim opet tvoje suze. Lakse mi je samom, ja cu patiti za oboje…
Nemoj me zaboraviti, nemoj me osudjivati, ja sam i dalje tu, cekam, bez ijedne druge, jer nijedna nema tvoj pogled, tvoje poljubce, tvoj dodir.
Veruj mi, kada sam usamljen i tuzan, duboko u sebi potrazim kljuc za mracne odaje nasih uspomena, duboko skrivene u sebi. I kada naidjem na ogledalo gde dremaju slike sudbine, zagledam se i vidim tebe, onako nasmejanu i vedru kako trcis ka meni da ozivimo secanja.
Cekacu te i dalje, pa cak i onda kada budemo stari, kad nam zivot bude ispisao zivotnu pricu na licima, cekacu da skoncamo zajedno, cekacu da ispunis obecanje. Onda cu te ljubiti i grliti, kao da je prvi put, jer si ti zrtvovala bezbrizne godine svoje mladosti zbog mene, tako da je najmanje sto mogu da ti obecam – MOJA BUDUCNOST…
Volim te i dalje…
Suzani
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Iksice, nisi jedina koja je u haosu, ima nas dosta. :wink: Ali to te nece poremetiti da polozis ispit, zar ne?
Majja, kako je kod tebe? Trudi se da se sto vise odmaras i sve ce doci na svoje mesto.
Pozdrav i poljubac za sve!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Au Dzonik, razbio si me ovom pricom.......... :cry: :cry: :cry: :cry:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

:cry: Sve prave su ljubavi tuzne :cry:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Nakon seminara hepatologa na Tari, na kom je trebalo da se usaglase stavovi oko svetskog pristupa lecenju obolelih od hepatitisa C sa nasim, desilo se nesto sasvim deseto. Najave su da ce svaki oboleli morati sam sebi da placa svaki pregled, nezavisno da li je prvi ili drugi, treci...( biopsija, PCR, KKS, transeminaze i sve sto je vezano za ovu bolest ). I jedan statisticki podatak, u Zlatiborskom okrugu koji pokriva teriroriju od oko 600.000 stanovnika, od 3.000 dobrovoljnih davalaca krvi 300 su HCV pozitivni, sto govori da se uveliko zahuktava epidemija HCV. A nasa drzava stoji pognute i hladne glave, sto dovoljno govori gde zivimo. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma strasno!

Iskreno, nista bolje nisam ni ocekivala.

Pa tu se vrte ogromne pare, par ljudi drzi konce u rukama i skuplja kajmak.

grozno, najgori smo
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da, da.....na besplatnom testiranju po Domovima zdravlja u Bgd-u, na 50 testiranih, 5 je pozitivno!!!! :( :( :( :(

Na zalost, ni ljudi a ni drzava nisu svesni koliko je virus zastupljen, ocekuje se tek 2020. pravo stanje stvari, gde ce C biti kao "dobar dan"!!

Valjda ce se tada neko ukljuciti u problem!!??!! :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Aaaaaaaauuuuuuuuuuuuu citam i ne verujemmmm!!! :o :o :o :o ma mi smo us.... zemlja! Eeeee sa kim cu ja da radim... :evil: :evil: :evil:

Inace, Dzonik, ne ubacuj se u setno razpolozenje tolikooooo breeeee bolje odvali neku latino muziku pa plesi :D .

Ucim ljudi, sutra imam test :roll: ...

Sta da vam kazem, budite mi dobro, ima nade... :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Iksa, jesi li polozila? :wink: Hocemo li piti to pice? Majja, jesi li bolje? Dju, Mathias, Oz, ostali kako je kod vas?
Pozdrav za sve!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Iksic kako si prosla na testu? Polozila naravno, jel tako?

Ja sam danas vadila krv, transaminaze blago povisene, RF i CRP poviseni. Sve u svemu nista novo!

Ljubi vas Djuu
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Polozilaaaaaa :D :D :D , no to je tek da kazem, prag preskocen. Sada sledi veranje uz stenu- sledece nedelje.
Slika

Djuuxic, znaci status quo... :-? phhh, ne nerviraj se! Sta nam radi bebac??? Ljubi ga tamo! :D

Dzonik, si bolje?

Ostaliiiii???? Slika

Slika
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ceeeestitammmm!
Bravooo

Bebac spava, ceo dan je aktivan, nema 2 sekunde mira. U zivotu nisam videla aktivniju bebu :lol:

Svima kiss
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

BRAVO IKSA!! :D :D :D

Dzonik, nikako da se nakanim da ti odgovorim na mail.....sorry......
Jel imas ti msn??!!
Odgovori