ULTRA VISOK TSH !!!
ULTRA VISOK TSH !!!
Zanima me koje koje mogu biti posledice jako visokog TSH(TSH=165).Da li je moguce da nastupe promene na samoj stitnoj zlezdi?Do ove vrednosti se stiglo prevelikom i pogresnom dozom leka TIASTAT usled lecenja HIPERTIREOZE.Nakon hitnog prestanka uzimanja leka TSH je u roku od par nedelja spao na vrednost 6.I jos jedno pitanje,obzirom da je ovo slucaj moje tetke a meni skoro isto utvrdjena HIPERTIREOZA da li je rec o genetskoj predispoziciji? Hvala unapred 

Ako je tetka sa majcine strane onda je verovatno genetska predispozicija jer se autoimune bolesti kod zena cesto prenose po zenskoj liniji. Inace TSH je hormon hipofize koji stimulise rad stitne zlezde. da bi se utvrdilo da li je autoimuno odredjuje se kolicina antitela u krvi, a tacnu dijagnozu ce vam utvrditi lekar.
Vodite racuna kod koga idete, jer su nasi strucnjaci jako slabo edukovani po pitanju endokrinologije,a jos manje tireoidologije koja je uzgred, jos uvek nedovoljno ispitana.
Odlicni strucnjaci su prof. dr. Bozo Trbojevic iz Beograda, konsultanti instituta Cigota, kao i lekari zavoda za nuklearnu medicinu u Sremskoj Kamenici.
Pozdrav
Vodite racuna kod koga idete, jer su nasi strucnjaci jako slabo edukovani po pitanju endokrinologije,a jos manje tireoidologije koja je uzgred, jos uvek nedovoljno ispitana.
Odlicni strucnjaci su prof. dr. Bozo Trbojevic iz Beograda, konsultanti instituta Cigota, kao i lekari zavoda za nuklearnu medicinu u Sremskoj Kamenici.
Pozdrav