?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ristica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 7:01 pm

?

Post od ristica »

Pocetkom maja sam se javila doktoru opste prakse zbog lupanja srca, preteranog zamaranja, oticanja nogu...i on mi je odmah dao uput za endokrinologa, koji je zahtevao analize TSH, T3 i T4. Sa donetom rezultatima
T3-3.9
T4-277
TSH 0.1
lekar mi je dao terapiju Favistanom i rezultati posle 15 dana su bili
T3-1.35
T4-93
TSH-0.1
....sto je on protumacio kao dobri rezultati, ali mi je ostavio terapiju u trajanju od mesec i po dana sa po cetvrtinom Favistana ujutru i uvece.

Posle par dana sam pocela ne normalno da dobijam na kilazi, apetit se naravno povecao ali sam unosila istu kolicinu hrane kao i do tada. Javila sam se lekaru koji je rekao da je to "normalno". Poslusala sam ga ali posle mesec dana i dobijenih 10kg sam otisla kod drugog endokrinologa, ovaj put na VMA, i posle uradjenih analiza
TSH 6.73
T4 57.16
FT4 8.03
FT3 3.95
TG 300.3
ATG 90.62
lekarka je konstatovala predoziranost lekom i bez terapije sam bila 3 nedelje. Posle toga su rezultati
TSH 0.166
FT4 17.68
FT3 6.21
.....i dalje sam bez terapije.
Da li je to sada u redu i kakve posledice mogu da se dogode usled ovakvog skakanje referenci?
Inace ultrazvuk je pokazao da nemam nikakve promene na stitnoj zlezdi. Nema nikakvih nodusa, cvorica, cisti, niti je uvecana niti bilo sta drugo.
Pozdrav i hvala[/img]
Odgovori