TIMUS

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
choopie97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

TIMUS

Post od choopie97 »

imam 23 godine,prije dvije godine sam primijetila opadanje kose da bi mi ustanovili alopeciju areatu.I tako hodajuci po doktorima se ustanovi da su mi krajnici propali i da ih trebam vaditi.Tokom vadjenja nalaza za operaciju isla sam na slikanje pluca i doktorica je primijetila nekakvu mrlju sto joj se nije svidjalo i uputila me na CT toraksa.Ispostavilo se da je ta mrlja timus koji nije nestao i koji pored toga ima nekakve naslage na sebi.Medjutim kod kog doktora sam isla svi kazu ma nije to nista,mozes ti zivjeti sa tim,desava se i nije to nista opasno.Medjutim istrazivajuci mnogo o tome vidjela sam da ako timus ne nestane posle puberteta da to dovodi do autoimunih bolesti a alopecia je upravo to.
Molim vas da mi neko odgovori da li se to moze lijeciti i kako,jel to opasno jer sam stvarno uplasena neznanjem doktora u Banja Luci.
Jelena
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Osim kad izaziva autoimunom ukrstenom reakcijom bolest koja se zove Miastenia gravis, timus nije opas. Ako lekari nadju za shodno, odstranice vam timus, to je operativni zahvat, prilicno bezbedan.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori