STITNA ZL. i AUTOIMUNI GASTRITIS

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

STITNA ZL. i AUTOIMUNI GASTRITIS

Post od quincekap »

Koji su simptomi autoimunog gastritisa i koliko stitna zlezda utice na njega?
Operisan mi je desni lobus stitne zlezde 2006 god,zbog nodusa i povecanih antitela,kao i PTH.Svi ostali hormoni su bili u redu.Imala sam i tegobe kao sto su:lupanje srca,zamaranje,tremor u rukama,bol u grudima,zglobovima i misicima,kao da me je neko tukao.Ucestale respiratorne infekcije i oticanje vrata.Sve se to posle operacije smirilo.
Ipak,posle godinu dana PTH je poceo ponovo da raste,da bi prosle godine dostigao 121.Jonizujuci kalcijum je bio ispod normale,mada blago snizen.Nisam ni znala da mi se od toga stvorio kamen u desnom bubregu,kog sam jedva izbacila u januaru prosle godine.
Onkolog me salje na scintigrafiju paratiroidnih zlezda,koje prilikom prve operacije nisu odstranjene.Scintigrafija je radjena radioaktivnim tehnicijumom i vec pri ubrizgavanju kontrasta pocelo je da mi "gori" u zelucu.Primeceno je pojacano nakupljanje MIBI-ja u levom polju stitne zlezde.
Posle 10 dana pocinje uzasan gastritis i gastroenterolozi su me lecili antacidima.Test na Helikobakteri je bio negativan.Medjutim,bolovi postaju ucestaliji,"gori" mi stalno iz predela jetre i tankog creva i kao da vraca u zeludac koji mi se grcio.Posto razni antacidi nisu imali efekta,salju me na operaciju zucne kese (kamen od 1 cm i 2 polipa).
Medjutim,tad pocinju moje muke.Ucestale dijareje,pecenje rektalno,nespecifican uretritis,kamencici u bubrezima se stalno stvaraju,cas u levom,cas u desnom bubregu.
Gastroenterolozi me salju kod endokrinologa i obrnuto.Svi hormoni su u redu.Cak se PTH spustio.Jedino je TSH poceo da opada,pa sam ja smanjila dozu Eutiroxa,sa 25 mcg,na pola od 25.Tada su se ucestale stolice kojih je bilo 5-6,svele na 2-3.
Godinu dana su mi na UZ cas videli nove noduse,cas nisu,jer sam isla na biorezonantne terapije,pa su verovatno bili zamaskirani.
Konacno su mi na Onkologiji u avgustu uocili noduse,jedan je u formiranju od centimetar.I dalje imam zastoj u varenju,"gorenje" sa desne strane,a gastrin je posle operacije zuci bio ispod granice.
Jel moguce da sve ovo pravi stitna zlezda i koje jos hormone bi trebalo da uradim? Pepsin? Da ponovim Gastrin?
Zaboravila sam da napomenem i da su mi posle operacije pronasli povecanu Kandidu u crevima,koju bezuspesno lecim vec godinu dana.PH stolice je kisela,a njoj verovatno to pogoduje. Kako suzbiti pojacanu zucnu kiselinu? Jeste da je to pitanje za gastroenterologe,ali mi oni govore da mi verovatno i stitna zlezda pravi sve ove probleme.
Odgovori