Stitasta zlezda
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 10:49 pm
Stitasta zlezda
Stitasta zlezda je lako uvecana,regularnih kontura,normoehogenog izgleda,a u levom lobusu manja cista promera oko 4,5 mm.Unapred hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 10:49 pm
Prolaktin i stitna zlezda
Sestra mi zadnjih godinu dana ima uvecane vrednosti Prolaktina-1024.Menstrualni ciklus joj je uredan.Ginekolog joj je rekao da zbog Prolaktina moze da joj se desi poremecej ovulacije koji bi za posledicu imao mogucnost sprecavanja zaceca i uputio je endokrinologu.Kada je isla da se pregleda kod endokrinologa rekao joj je da velike vrednosti ovog hormona ukazuju na adenom mozga,ali da njene vrednosti i nisu toliko visoke i da postojanje menstruacije takodje ukazuje na nepostojanje tumora.Uradio joj je i ultrazvuk stitne zlezde i nasao dva manja cvorica i preporucio lab. analize.Uradila je sledece analize:TSH-1,44; FT4-17.1;Anti TPO-133.
Nazalost dobila ih je po povratku sa odmora iz Srbije u stranu zemlju gde radi.Naravno ici ce tamo na pregled,ali su joj zakazali tek za dva meseca.
Moze li neko da mi odgovori na sta ovo ukazuje i da mi neki savet.Doktor u Srbiji joj je rekao telefonom da je u pitanju tireoditis i da u njoj tinja neko obolenje i da je potrebno da uradi kontrolu za 6 meseci.
Hvala unapred.
Nazalost dobila ih je po povratku sa odmora iz Srbije u stranu zemlju gde radi.Naravno ici ce tamo na pregled,ali su joj zakazali tek za dva meseca.
Moze li neko da mi odgovori na sta ovo ukazuje i da mi neki savet.Doktor u Srbiji joj je rekao telefonom da je u pitanju tireoditis i da u njoj tinja neko obolenje i da je potrebno da uradi kontrolu za 6 meseci.
Hvala unapred.