POTREBNA MI JE POMOC

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dea13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2010 12:43 am

POTREBNA MI JE POMOC

Post od Dea13 »

Ljudi, potrebna mi je pomoc, informacije i savet. Imam 22 godine i poslednjih 7 godina imam zdravstveni problem. Pocelo je u 7.razredu nakon dobijene prve menstruacije.Nakon toga godinu dana nisam imala ciklus.Doktorka mi je dala lutestrol injekcije pod izgovorom da imam malu cistu (vodenu)..Da ne duzim mnogo nakon toga sam dobila i pocela da se gojim. Menstruacije su izostajale sve vise, usledio je dabroston, jos injekcija lutestrola.Zatim kada sam stigla do 2 godine receno mi je da zbog viska kg ne dobijam.Ja sam smrsala 12 kg i dosla na normalnu kilazu ali nista se nije promenilo.Otisla sam kod druge doktorke koja mi je prepisala jeanin pilule, od kojih sam u prvih mesec dana dobila 8 kg.Presla sam na Yasmin, kilaza je stala na kratko a zatim sam opet pocela sve vise da se gojim i dobila opet ciste uprkos terapiji.Prestala sam sa pilulama na svoju inicijativu posle 2 godine.Neredovni ciklusi su se nastavili. Vremenom sam dobila neki vid ekscema po licu, opale su mi obrve, pocela je kosa da mi opada, i da se nenormalno masti. Potom sam od 5 po redu doktroke dobila pilule za izazivanje menstruacije i yaz tablete.IMALA SAM 20 dana ciklus..uzas. Prestala sam i sa njim i otisla na UZ.Ustanovili su mi da imam cokoladnu cistu 55x63mm na levom jajniku.Postalo je konfuzno.Niko vise nije znao da li imam endometriozu ili policisticne jajnike.Secer je krenuo da mi varira konstatno od 4-8 vrednosti, hormoni stitne zlezde su mi u haosu (TSH,smanjen, T4-preko granice, calcitonin-smanjen), ugojila sam se uglavnom u predelu stomaka i ruku, povisen mi je prolaktin i to dosta.
Posle nekog vremena pocela sam da imam psihicke probleme poput depresije, napada panike i insomnije.Bila sam na AD ali nista mi nije znacajno popravilo stanje.
Imam napade kada osecam da mi je znatno pao ili skocio secer.
I onda odem kod ne znam ni ja kog doktora (primariusa za fertilitet i sterilitet) po redu koji posle 20 min UZ i silnih analiza koje sam mu donela zakljucuje da ne moze da mi pomogne i covek mi rece : "Dete, ti nemas problem sa jajnicima vec sa hipofizom.Po izgledu i po nekim karakteristikama moje materice i analiza zakljucio je covek da hipofiza ne salje signale zlezdama u mom telu da luce hormone, pogotovu polne hormone i rekao mi je da mi samo jedna zena moze pomoci a to je prof. dr Vera Popovic Brkic .Da li neko od vas moze da mi da preporuku da odem kod nje?
I kako da je nadjem i da uspem da zakazem. Zvala sam ali sestra Mila mi je rekla profesorka ne moze da me primi i da ce moci jedino u slucaju da masa nekih doktora napise da ne moze da mi pomogne.
Imam samo 22 godine, student sam i nisam iz Beograda.Isla sam do sada kod otprilike preko 10 doktora sto ginekologa sto endokrinologa i svi su moje stanje prepisivali trenutnom stresu ili policisticnim jajnicima, niko me nije izlecio samo su mi pogorsali situaciju.

Znam da sam malo udavila sa ovim tekstom ali stvarno sam ocajna...
Iskreno vas molim za pomoc, broj telefona ili neku preporuku, jer ja ako ne krenem da se lecim (osim sto sam izgubila obrve) izgubicu i kosu i mogucnnost da imam decu jer moje telo ne funkcionise kako treba.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: POTREBNA MI JE POMOC

Post od dr ivica »

Niste nikoga udavili i nemojte da se izvinjavate, Vasi su problemi zaista ozbiljni i zalosno je sto je sve leceno "na nivou ginekologije", a da nije do sada konsultovan endokrinolog. Vasa istorija bolesti podseca na sindrom policisticnih jajnika, ali, kao sto Vam je rekao kolega, verovatno imate poremecaj na nivou hipofize.

Pod uslovom da se nista nije promenilo, pomenuta doktorka je na odseku za neuroendokrinologiju Instituta za endokrinologiju Klinickog Centra Srbije.

http://www.touchendocrinology.com/autho ... ed%5D-2900

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Ezel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2012 1:55 am

Re: POTREBNA MI JE POMOC

Post od Ezel »

НЕ ИДИТЕ КОД "ДОКТОРКЕ" ВЕРЕ ПОПОВИЋ БРКИЋ!

Нажалост, ово није жена ни лекар, ово је монструм! Убила ми је сестру својом погрешном дијагнозом, а дијагноза је била реалтивно једноставна, могу да замислим шта би било да је био комплексан случај! Ова сподоба не заслужује да ради у било којој здравственој установи. Пред Основним Судом у Београду подигнута је оптужница против ње, али пошто су судски вештаци њени пријатељи, такође професори на Универзитету оптужница је одбачена! Најискреније апелујем, да вам се не догоди оно што се догодило мојој сестри услед немарности, нестручности, људске глупости, ароганције ове сподобе.
Odgovori