Obilno opadanje kose na moru

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
meri333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2017 7:04 pm

Obilno opadanje kose na moru

Post od meri333 »

Jos dok sam bila mala, doktor je rekao mojoj majci da meni more ne prija, samo planina. Nismo se bas pridrzavali tog saveta. Kad sam bila vec devojka primetila bih da mi obilno opada kosa na moru, tako da bi se vratila kuci skoro celava. Isprva sam mislila da je do soli, pa uopste nisam kvasila kosu u moru. Ali ona je opadala istim intenzitetom. Nisam imala nikakve dijagnoze, niti vidnih bolesti. Izbegavala sam posle more i zbog skakanja krvnog pritiska. Tek mnogo, mnogo kasnije otkrivena mi je hipotiroidnost, samo tsh nije ok, drugo jeste. Zasto mi more ne prija na taj nacin? Ima li jos neko takvo iskustvo? Volela bih da cujem strucno misljenje...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Obilno opadanje kose na moru

Post od aaaca »

Опадање косе због мора стварно не може да има икакве везе. Па ниси на Марсу него си само мало променила климу и воду. Међутим ако не опереш косу од соли а узмеш хистерично да је чешљаш густом четком - ето проблема.

Особама које имају хипертиреозу не прија врућина и море, а теби баш треба да прија.

Баш бих волео да знам на основу чега је онај лекар још док си била мала, рекао да ти море не прија.
Odgovori