Pošto sam tek juče otkrio da ndbubrežna žlezda ustvari pripada u endokrine žlezde imam pitanje šta može da dovede do uvečanja iste npr leve do 12 cm a desna oko 2,5. Imam neke dijagnoze vezane za predhodnu istoriju bolesti ali me interesuje da li postoji mogučnost da neki virus ili kombinacija virusa ili šta več može da dovede do toga. Jedna mala napomena nedelju dana pre bolova koje mi je izazvala tako uvečana nadbubrežna žlezda sam se vratio iz Turske sa letovanja. Namerno za sada neću napisati postavljenu dijagnozu da ne bi svi krenuli od toga nego me čisto interesuju sve mogučnosti. I recimo koje lab. testove da uradim, na koju virusnu grupu da obrate pažnju prilikom tih testova. Svi predlozi i mišljenja su dobrodošli.
Unapred hvala
Nadbubrežna žlezda
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Posto si napisao da imas Hashimoto tireo. a kao st o sam znas da je to autoimuno obolenje, trebao bi da proveris hormone nadbubrezne zlezde. Sa Hashimotom mogu da se ave i neka druga autoimuna oboljenja. Tako da u dogovoru sa svojim endokrinologom, proveris i nalaze vezane za rad nadbubreznih zlezda.
Sve najboolje!
Sve najboolje!