ZA DR IVICU-KOME VEROVATI?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

ZA DR IVICU-KOME VEROVATI?

Post od oljaeha »

Bicu kratka!Vec pola godine kontrolisem HASIMOTO.Analize radim u najpoznatijoj laboratoriji u gradu i zadnji put su rezultati bili losi.Kada je dr odlucila da mi ukljuci terapiju,poslala me je u obliznju laboratoriju da ponovim sve (kako bi bila 100% sigurna) i tamo su rezultati bili perfektni.U obe laboratorije krv je vadjena isti dan (ako to ima ikakve veze?).Ovo se desavalo svaki put kada bih radila analize na dva razlicita mesta!Ja se osecam cas dobro cas lose!Pitanje je da li je moguce da krv vadjena u razlicito doba dana daje razlicite rezultate ili mozda jedna od laboratorija ne radi tacno analize (sto bi bilo zaista strasno ne samo zbog mene vec zbog ostalih ljudi koji se zbog netacnih analiza neadekvatno lece).I kome uopste verovati?Zahvaljujem na razumevanju!!!
laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Post od laradi »

Baš sam razmišljala gde da postavim pitanje, kad se pojavi tema i problem sličan mojem!?
Nakon biorezonance dobila sam uput i za endrokinologa, jer je utvrđeno i uvećanje štitne žljezde. Iako sam trebala da imam urađene analize krvi, labaratorija nije bila gotova, kada sam otišla na pregled i ultra zvuk štitne žljezde, na kojem je doktor utvrdio da je zapravo sve u redu, ali da se jetra napipava celih pet prstiju i to kako reče :"Na čudan način, deluje kao da je od plastelina, sa oštrim ivicama"-a zapisao je sledeće:
Jetra prelazi rebarni luk za oko 6-7 cm, sitnozrnaste, neravne površine, oštrih ivica, bolna na palpaciju.
Kako mi je rekao da sumnja na cirozu, ionako hipohondrična, već sam počela da razmišljam o najcrnjem. Bez obzira koliko čovek bio spreman na to, nije mu baš svejedno kad čuje smrtnu presudu!
Međutim, nakon toga odem po rezultate krvi, koji su rađeni jutros, a evo ih pa recite šta mislite? Pitanje je za dr Ivicu, ali i svakog drugog ko se razume u probleme sa jetrom. Evo rezultata:
eritrociti - 5,22
leukociti - 10,2
hemoglobin - 159
holesterol - 4,76
ALT (SGPT) - 20
AST (SGOT)
trigliceridi - 1,44
alkalna fosfaza - 82
LDH - 416 ( to mi je jedino malo povišeno, jer je gornja granica 378)
Ima i drugih, ali ne znam koliko su važni za moje pitanje i za jetru!
Da li može biti procesa na jetri, a da krv ne pokazuje baš ništa?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hashimoto moze da daje promenjive nalaze, jer se produkcija hormona vrsu u talasima. Kod ovakve nestabilnosti ili nepouzdanosti baznih rezultata, rade se slobodne frakcije hormona, odnosno fT3 i fT4.

Ovo za jetru - ako Vi sa ovakvim rezultatima imate cirozu, onda ste fenomen :) Jetra uvecana a 5 poprecnih prstiju???? To je bas puno. Zar nije bilo jednostavnije da se meri jetra ultrazvucno??? Ponovite transaminaze, trazite i GGT, i naravno - sasvim obican UZ abdomena.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Post od laradi »

Hvala Ivice, da znate da ste me poprilično utešili! Već sam napisala na drugoj temi, uradila sam običan ultra zvuk 11.01. i tada je utvrđeno da je jetra normalne veličine i eho strukture, bez fokalnih lezija i bez diletacije bilijarnog sistema. Nakon toga sam uradila i biorezonancu, snimak vam mogu poslati na PM, gde mi je u dijagnozi napisano za jetru: znaci hepatitisa i inflamacija jetre. Bolove i dalje imam iste, jedino što moram priznati da me je endrokrinolog ispipao bolje nego i jedan drugi lekar pre njega, tako da sam prvi put osetila bol pri takvom pregledu. Od jutros imam i dijareju, ali već danima nisam jela čvrstu hranu, već isključivo supu uz čajeve za jetru od maslačka i voćne sokove. Večeras u svakom slučaju večeras idem na pregled na Infektivnu, jer tako mogu izbeći traženje uputa i sve ostale administrativne začkoljice koje me već godinu dana sprečavaju da odem na kliniku, već se pregledam privatno! Apsurd našeg administrativnog sistema ogleda se u tome što da bi mi neko drugi overio karton na Birou za nezaposlene i produžio zdravstvenu, mora imati potvrdu da sam nepokretna, a ja patim samo od agrofobije! Naravno, uvažavaju se potvrde iz zvaničnih institucija, a tamo ne mogu stići bez uputa!
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

Po ko zna koji put ZAHVALJUJEM DR IVICI NA RAZUMEVANJU I ODGOVORU!!!!!!!! :lol:
Odgovori