HORMONI STITNE ZLEZDE

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: HORMONI STITNE ZLEZDE

Post od aaaca »

У случају ниске функције штитне жлезде код мајке, рођено дете увек буде идиот или кретен, нисам сигуран. Па ти види колико је важно.
moi-moi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 18, 2013 11:59 am

Post od moi-moi »

Izvini ja sad ne razumem da li si sarkastican ili ozbiljan? Ko zna, mozda je i moja majka imala nisku funkciju stitne zlezde.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Озбиљан сам. Дете буде тотално ментално заостало ако мајка има ниску функцију штитне жлезде. Зависно од нивоа интелигенције такве особе се називају дебилима, кретенима, идиотима итд. Не знам детаље па ако те баш занима мораш сама да проучиш.
moi-moi
Novi član
Novi član

Post od moi-moi »

Ja sam pitala da li utice na trudnocu, u smislu zaceca, i da li je taj moj tsh visok, bez obzira na referentne vrednosti. Hvala tebi na odgovoru, saznah nesto novo. Pozdrav.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па то сам и одговорио. Можеш да зачнеш ментално заостало дете. То реално и није заостало дете него потпуно неспособно за размишљање.

Прво треба да стабилизујеш хипофизу и штитну жлезду па тек онда размишљај о трудноћи.
moi-moi
Novi član
Novi član

Post od moi-moi »

Hvala na odgovoru. Zato sam i htela da pitam i vidim da li je sve ok. Cula sam u okruzenju raznorazne price a i procitala, te bih htela da predupredim moguce komplikacije. Obraticu se endokrinologu. Hvala jos jednom.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Чувај се и немој да се секираш. Најважније је да средиш своје здравље, а тек после долазе деца итд.
moi-moi
Novi član
Novi član

Post od moi-moi »

Ma ja sam vadila krvnu sliku i usput uradila te hormone. I ispostavi se da imam ozbiljan zdravsteni problem. Nije mi bas svejedno. Ali eto, dobro je sto pre saznati :wink:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Пошто ти је хипофиза појачала лучење TSH, а Т4 је близу минимума, највероватније имаш доста антитела која ометају рад штитне жлезде (вероватно Хашимото). Треба да провериш и Т3 и антитела.

Препоручио бих ти да почнеш да користиш домаћи препарат који се прави од белога лука и комовице јер је одличан против вируса за које кажу да су узрок оваквим проблемима. Рецепт имаш на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Имунитет.
moi-moi
Novi član
Novi član

Post od moi-moi »

Hvala za savet. Provericu i antitela i T3. Nego ta komovica i beli luk, ne obara pritisak? I da, ima li vremensko ogranicenje kada se vade ti hormoni, dani cikusa, doba dana itd?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

За вађење хормона нисам сигуран.

Онај препарат донекле снижава масноће у крви па ако због њих имаш висок притисак - спустиће га. Иначе нисам приметио да делује на притисак.
moi-moi
Novi član
Novi član

Post od moi-moi »

Naprotiv, imam nizak pritisak, zato pitam. Hvala :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Онда нема проблема.

Треба да повећаш унос минерала, соли, воде.
Odgovori