coax_90 je napisao:
Pozdrav druze, veliko hvala na ovom iscrpnom odgovoru!

Ne znam da li je tacno, ali koliko god bar u teretani pogledao, izgleda da samo ja ovo na sebi primecujem, ali po temama na netu, vidim da nisam jedini kao sto kazes, izgleda da je to globalni problem danasnjeg muskarca...
Bilo bi lepo da jos neko podeli svoja iskustva, sigurno ce znaciti nama koji tek ulazimo u ovo.
I ja isto mislim da je ginekomastija, evo vec 4 puna meseca sam u teretani, promenio ishranu, smrsao sam nekih 10kg, skoro pa ce i trbusnjaci da se vide, ali ipak nema nekog poboljsanja kod gore pomenute desne dojke, i dalje se vidi...
Iz Loznice sam, mozda me to i ponajvise nervira jer smo mala sredina i nema toliko strucnjaka iz oblasti endokrilnologije, za hirurge nisam siguran. Ne znam da li bih mogao nekako sve to u Bg da odradim? Od hormona verovatno mislis na testosteron i estrogen, da li jos neka ispitivanja trebaju?
Posto nisam finansijski bas najbolji, kao i vecina nas, mislio sam kad sve ovo odradim i odlucim se za operaciju, da li ce moci da se odradi u Bg na VMA ili gde je vec najbolje, ali o trosku drzave?
Da li neko moze da preporuci dobrog hirurga?
Trudicu se da istrajem do kraja, pa sta bude, a tebi druze veliko hvala jos jednom, mislio sam da se nece niko ni javiti

Svaki covek najbolje poznaje svoje telo. Nekome ginekomastija(ili lipomastija) smeta, jer mu utice na psihu.
Obzirom na to kakva je kupovna hrana(prvenstveno meso), nije pubertet uvek jedini razlog nastanka ginekomastije. Mnogo se hormona nalazi i u mesu.
- Mozes u Beogradu odraditi hirurski zahvat, ali je jako vazno ko te operise. Preporuka za doktora/ku ce ti svakako biti potrebna. Zato je vazno da se javi jos neko.
Ja sam ranije trebao da idem kod Milomira Gacevica na operaciju na VMA, ali je on u medjuvremenu napustio VMA i otisao da radi u svoju privatnu kliniku.
Sto se tice ispitivanja, ja sam odradio sledeca ispitivanja hormona:
- FSH
- LH
- LTH
- ESTRADIOL
- TESTOSTERON
- 17- OHPROGETERON
- DHEA-S
- CEA
- CA 123
- CA 15-3
- HCG
To se sve ispita iz par bocica krvi koje ce ti uzeti.
Da, uslov je samo overena zdrav. kartica i troskovi operacije se ne naplacaju.