Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Pozdrav ljudi. Patim od ginekomastije vec dosta godina. Trenutno imam 25. ali nije tako strasno izrazeno i imam sala tako da ako bi smrsao mozda ne bi bilo toliko izrazeno.
Procitao sam na jednom stranom forumu savet kako da se kamuflira ali nisam jos isprobao pa ko je voljan moze da proba pa da kaze dal pomaze
Dakle kada ste u majici mozete staviti medicinsku traku(pretpostavljam da se prelepi preko bradavice) i koliko sam razumeo bice sve vreme onako kao kada je nadrazite, a kada idete na bazen stavite na bradavicu malo super lepka(ovo ne znam dal bih uradio jel je ipak to toksicno).
Dragi moji evo i ja da podelim s vama moj problem.
Elem sumnjam na ginekomastiju koja se javila oko 6-7og razredna osnovne skole i do sad nije bilo promena.
Krenuo u teretanu odavno misleci da ce da resi problem ali nazalost se povecalo sa rastom misica tj postalo je izrazenije.
Posto vidim da dosta ljudi uspelo da resi ovaj problem na jedan ili drugi nacin hteo bih ukoliko ste u mogucnosti da mi date par saveta tipa odakle da krenem i koje analize da uradim prvo iz BG sam ukoliko nesto znaci.
Stavljam par slika pa vi vidite.
Video sam da se pominje institu za majku i dete pa ako je tamo najbolje mesto za operaciju posto 1500-3000 evra na korekciju u privatnoj klinici bas i nije nesto sto bih mogao da priustim probao bih to da resim u drzavnoj instituciji.
Hvala unapred i evo slika.
Zanima me da li se operacijom skroz resavam ginekomastije,posto imam velike i ispupcene bradavice....Da li se vraca sve u potpunu normalu ? Na primer ovako http://albums.karike.com/1/1/e/11eb747798.jpg (stavio sam ovog pedera nisam nasao nista drugo) ... A ako se uklanja potpuno koliko se posle operacije ceka i miruje ? Za koliko oziljci nestaju i ostalo!?
P.S. Jel zna neko kako da duze vreme drzim grudi nadrazene ? Muka mi vise da jedem breskve kad god se skidam ...
Sad kad konacno imam 18 godina, mogu legalno da se operisem (ako ponovo nesto ne kenjaju). Ici cu sledece nedelje u centar za opekotine, plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Vi koji ste se operisali tamo, da li imate nekog hirurga da mi preporucite i koliko ce taj ceo proces trajati? Obzirom da znam da se mnogo ceka... Ako mozete, odgovorite sto ranije. Hvala! Pozz
danas sam isao kod endro. da mi procita rezlutate analize hormona,kaze da je sve uredu i imam jos da uradim eho testisa i apdomena ,posle toga da joj odnesem te rezlutate i onda da idem da zakazem kod hirurga
na pola sam puta
Pozdrav svima.
Imam 26 godina i obostranu ginekomastiju jos od puberteta. Pre nekih dva meseca sam odlucio da se operisem. Otisao sam direktno na VMA kod plasticnog hirurga (pregled se zakazuje telefonom danas za sutra i kosta 2000 din). On me je poslao kod endokrinologa (na taj sam pregled cekao 25 dana 1800din). Endokrinolog je samo pogledao testise i dao mi uput za laboratoriju da uradim hormone. Rekao je da ako je to ok, napisace mi uput za noz. To je to za sada. Inace jako su bili ljubazni i jedan i drugi...
korumpiran napisao:Pozdrav svima.
Imam 26 godina i obostranu ginekomastiju jos od puberteta. Pre nekih dva meseca sam odlucio da se operisem. Otisao sam direktno na VMA kod plasticnog hirurga (pregled se zakazuje telefonom danas za sutra i kosta 2000 din). On me je poslao kod endokrinologa (na taj sam pregled cekao 25 dana 1800din). Endokrinolog je samo pogledao testise i dao mi uput za laboratoriju da uradim hormone. Rekao je da ako je to ok, napisace mi uput za noz. To je to za sada. Inace jako su bili ljubazni i jedan i drugi...
Дакле плаћаш и са упутом цену као да идеш код приватника или осигурање то покрива?
Sa uputom se ne placa, ali ja nisam bas najbolje skapirao ko daje uput i kako to ide. Bilo mi je lakse ovako, a ispostavilo se i bolje. Endokrinolog mi je dao uput za laboratoriju, to ne placam, i kada se vratim sa rezultatima kod njega ne placam ni to. Tako da me je sve kostalo 3800.