GINEKOMASTIJA
Re: GINEKOMASTIJA
Kod Milosa Zarkovica, Klinicki Centar.
Nasao sam da u Klinici za opekotine plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju klinickog centra, rade estetsku hirurgiju izvan radnog vremena, i najjeftiniji su u odnosu na privatnike, neke operacije i do 50% jeftinije. Ako ne bude nista od drzave, najverovatnije cu tu...
Nasao sam da u Klinici za opekotine plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju klinickog centra, rade estetsku hirurgiju izvan radnog vremena, i najjeftiniji su u odnosu na privatnike, neke operacije i do 50% jeftinije. Ako ne bude nista od drzave, najverovatnije cu tu...
Meni je zakazano kod doktorke D. Pekic, idem u petak! Valjda ce mi "pomoci" malo (rekli su mi da je ona bas za to)!The napisao:Kod Milosa Zarkovica, Klinicki Centar.
bio sam juce kod privatnika da uradim EHO obe dojke,4 000 sam platio
napisao je u zakljucku
DOJKA OBOSTRANO UVECANE,SA JASNO FORMIRANOM FIBROGLANDULARNOM KOMPONENTOM,I DUKTALNIM SISTEMOM,BEZ IZDVAJANJA CISTICNIH I TUMORSKIH PROMENA
U AKSILAMA SE VIDE LIMFOGLANDULE DIJAMETRA DO 12 MM
ZAKLJUCAK: BILATERALNA GINEKOMASTIJA,BEZ JASNOG DIFERENCIRANJACISTICNIH I TUMORSKIH PROMENA.
URADITI EHO TESTISA I ABDOMENA (NADBUBREZNE ZLEZDE)
E sad meni nije jasno,ako mi budu uredu analize hormona,pa posle i eho testisa i abdomena kako onda oni mene da operisu ako nisu nasli razlog zbog kojeg mi se pojavila ginekomastija ?
on meni kaze da mora da se nadje uzrok bolesti
i jos mi kaze da se ova operacija vrsi samo u bg-u,da to u kg-u nema (nema strucni hirurg za ginekomastiju) to me malo bacilo u bedak
u ponedeljak idem da uzmem rezlutate hormona,i odmah idem kod endro. da mi to procita
i daj nek ovi sto su uradili operaciju nek kazu nesto,njihovo iskustvo sta kako,oporavak itd itd
napisao je u zakljucku
DOJKA OBOSTRANO UVECANE,SA JASNO FORMIRANOM FIBROGLANDULARNOM KOMPONENTOM,I DUKTALNIM SISTEMOM,BEZ IZDVAJANJA CISTICNIH I TUMORSKIH PROMENA
U AKSILAMA SE VIDE LIMFOGLANDULE DIJAMETRA DO 12 MM
ZAKLJUCAK: BILATERALNA GINEKOMASTIJA,BEZ JASNOG DIFERENCIRANJACISTICNIH I TUMORSKIH PROMENA.
URADITI EHO TESTISA I ABDOMENA (NADBUBREZNE ZLEZDE)
E sad meni nije jasno,ako mi budu uredu analize hormona,pa posle i eho testisa i abdomena kako onda oni mene da operisu ako nisu nasli razlog zbog kojeg mi se pojavila ginekomastija ?
on meni kaze da mora da se nadje uzrok bolesti

i jos mi kaze da se ova operacija vrsi samo u bg-u,da to u kg-u nema (nema strucni hirurg za ginekomastiju) to me malo bacilo u bedak
u ponedeljak idem da uzmem rezlutate hormona,i odmah idem kod endro. da mi to procita
i daj nek ovi sto su uradili operaciju nek kazu nesto,njihovo iskustvo sta kako,oporavak itd itd
Mora da se vidi uzrok ginekomastije, jer ako ima neki odredjen uzrok bitno je njega leciti. Ako je tzv idiopatska, tj bez poznatog uzroka radi se samo operacija...
Iskustava oko oporavka imas dosta u ovoj temi.
Iskustava oko oporavka imas dosta u ovoj temi.
E ovako,trebaju mi objasnjenja i moguca resenja od strucnih ljudi sa foruma...Navescu neke simptome i ostalo...A vi mi recite jel to moze nekako bez operacije ne zato sto se plasim noza ili bilo cega nego prosto ne zelim to ( sem ako ne budem morao)
E ovako imam 14 godina,visok sam 182 cm ,tezak malo manje od 70 kg,imam bubuljice po licu i ledjiima,bradavice su mi ispupcene ali veoma mekane,dok se par cm ispod nalazi nekakvo tkivo koje je tvrdo...Kada se najezim od hladnoce,paradajiza,ili neceg drugog vrati se u normalu (mislim kako bi trebala da izgleda muska dojka.Cuo sam da moze da ima veze sa ishranom.Da ne treba piti ili jesti mlecne i mesne proizvode...Da zaboravi da navedem jos nesto sto meni izgleda cudno a sad da li ima veze,i to sto ce nekome biti smesno nema veze
,volim da skidam krastice i ostalo sa koze i da jedem :DD
Odgovorite mi na sve ovo,svaki komentar je dobrodosao...
I da ako postoji neko bas strucan da preko ovoga moze da kaze kakava je to tacno bolest i kako moze da se leci 
E ovako imam 14 godina,visok sam 182 cm ,tezak malo manje od 70 kg,imam bubuljice po licu i ledjiima,bradavice su mi ispupcene ali veoma mekane,dok se par cm ispod nalazi nekakvo tkivo koje je tvrdo...Kada se najezim od hladnoce,paradajiza,ili neceg drugog vrati se u normalu (mislim kako bi trebala da izgleda muska dojka.Cuo sam da moze da ima veze sa ishranom.Da ne treba piti ili jesti mlecne i mesne proizvode...Da zaboravi da navedem jos nesto sto meni izgleda cudno a sad da li ima veze,i to sto ce nekome biti smesno nema veze

Odgovorite mi na sve ovo,svaki komentar je dobrodosao...

sada sam pogledao svoje snimke i nalaze
Pise da mi je SA DESNE STRANE NAGLASEN FIBROGLANDULARNI TROUGAO, DIMENZIJA 22MM.
Kolika je vama ta zlezda, da znam dali je ovo manogo ili malo...
Inace, za koji dan bi trebao na kontrolu, cetiri meseca vec pijem nolvadex...
Pise da mi je SA DESNE STRANE NAGLASEN FIBROGLANDULARNI TROUGAO, DIMENZIJA 22MM.
Kolika je vama ta zlezda, da znam dali je ovo manogo ili malo...
Inace, za koji dan bi trebao na kontrolu, cetiri meseca vec pijem nolvadex...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 11:50 am
BakiKG, moli boga da ti je ginekomastija idiopatska i da ne moraju dublje da te testiraju i analiziraju. Eho dojki za 1700din u klinici Dr.Ristic, ja sam zakazao za ponedeljak, ovi sa KBC B Kosa mi nisu uradili eho kako treba. I molim boga da mi nadju zlezdano tkivo (jer mi onda odma sledi zakazivanje kod plasticara) jer su mi svi hormoni, urologija i sve drugo sasvim u redu. Inace je 3400din ali je septembarska akcija, upola cene na sve ultrazvukove.
u ponedeljak idem da uzmem rezlutate analize hormona,i sa ovim ultrazvukom idem odmah kod endrokrinologaDoctorinja napisao:BakiKG, moli boga da ti je ginekomastija idiopatska i da ne moraju dublje da te testiraju i analiziraju. Eho dojki za 1700din u klinici Dr.Ristic, ja sam zakazao za ponedeljak, ovi sa KBC B Kosa mi nisu uradili eho kako treba. I molim boga da mi nadju zlezdano tkivo (jer mi onda odma sledi zakazivanje kod plasticara) jer su mi svi hormoni, urologija i sve drugo sasvim u redu. Inace je 3400din ali je septembarska akcija, upola cene na sve ultrazvukove.
meni je cudno kako mi endro. nije odmah dala da i ja uradim taj pregled testisa i te nadbubrezne zlezde kad je vama vecini to trazeno
-
- Novi član
Nisam pametan, nz sta da ti kazem. To su standardni pregledi na koje treba endok. da posalje pacijenta sa sumnjom na ginekomastiju.
Bio sam u petak kod endokrinologa, pregledala me je, i poslala na ispitivanje hormona, kod urologa, i da uradim eho dojki. Kad sve to odradim, opet kod nje!
-
- Novi član
Nisu mi nasli nikakvo uvecanje zlezdanog tkiva
znaci imam "samo" lipomastiju. A inace nisam debeo :O Je l' operacija lipomastije beslpatna pod okriljem drzave ?

To se resava pravilnom ishranom. Kada smanjis bf, tj.procenat masti u telu, to bi trebalo da ne stane.
-
- Novi član
To sam vec video negde, ali nema od toga nista, iste su mi i grudi i bradavice sad sa 85 kao i pre, kad sam imao 75kg.
Nema veze koliko kg imas, nego kako se hranis.. i kakav ti je bf...
Pa treba da budes srecan sto imas lipomastiju a ne gino..
Pa sta bi ja dao da imam lipo umesto ovoga...
Pa treba da budes srecan sto imas lipomastiju a ne gino..
Pa sta bi ja dao da imam lipo umesto ovoga...
-
- Novi član
Veruj mi da bih bio srecniji da su mi nasli zlezdano. Odmah pod noz i cao. A sad mora da korigujem ishranu itd da bih smanjio masti u telu. Kaman, sta mislis da je efikasnije, mora da se hranim travama, da ne jedem hleb i tako te skrobove, secere ... Bolje noz ?
meni jeste