Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
bilibob napisao:Pozdrav svima!!! Interesuje me da li je neko mozda radio preglede ili operaciju u institutu za opekotine,plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju,a konkretno me zanima da li se placa ta operacija ginekomastije zato sto je meni moja doktorka(Milovanka Novkovic)rekla da ako bude trebalo da se radi operacija da to spada u domen estetske hirurgije i da se to placa.Ako je neko ovde izvrsio operaciju molim da mi kaze kad je to bilo (odprilike) i da li je platio (i koliko je platio).
interesuje me jos i da li postoki jos neka drzavna ustanova gde mogu da se obratim i da izvrsim operaciju besplatno jer trenutno vrsim rebalans budzeta jer ako ona i dalje bude potencirala da treba da se plati,da odem na drugo mesto jer mi se bas ne daje od 1000-2500e(koliko kosta operacija kod privatnika) .
Pozdrav i hvala unapred!!!!!!!!
E poz pa ja sam radio u centaru za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i mogu ti reci da su do jaja samo malo duze cekas posto ih ima gomila Inace sve najj.
Ja nista nisam platio kao i ostali nadam se Pa ako si iz bg-a ne placas i ako radis operaciju u gradu odakle si tako da nema sa da brines Moje slike pre i posle mozes vidis desetak stranica unazad tj njihov rucni rad Ako imas jos neko pitanje samo izvoli. eo je odje slike
Uzeo sam i nalaze krvi. Sve je u redu. Testosteron mi je blago iznad normale ali to je zanemarljivo... Već sam rekao da sam bio na ultrazvuku. Doktor sa ultrazvuka mi je rekao da nije ništa strašno i da idem na operaciju jedino ako mi smeta (da mi ne smeta ne bih se maltretirao sa doktorima i nalazima itd.)...
Sad trebam da odem kod doktorice endokrinologa sa nalazima krvi i ultrazvukom. Sad me intresuje šta tamo teba da se desi? Treba li endokrinolog da mi da uput za hirurga? Koliko sam shvatio ona treba da odluči je li potrebna operacija ili ne. To je problematično. Ja mogu da živim sa ovim bez ikakve opasnosti po zdravlje, te sa tog gledišta operacija nije potrebna, ali mi je društveni život nagrđen. Sad je problem oće li ona mene shvatit. Neće nju zajebavat drugovi ako skine majicu pred njima (dobro možda oće, pošeo je žensko ), niti će nju da šutne đevojka... Šta da radim ako mi počne priču da operacija nije potrebna i da treba sačekat dok napunim 20-22 godine, da vidimo oće li se išta promijenit? Meni mrak na oči padne kad pomislim kako su mi protekle 4 godine otišle u ku**c. Živ ne bi dočeka ovo ljeto s ginekomastijom a ne još 3-5 godina...
Savjeti? Hvala unaprijed
Da ona mora da ti da uput za hirurga.Ma opusti se nije ona tutuban tako sam i ja mislio pa mi je dala. Ona u svakom slucaju mora da zavrsi s tobom i ako je sve u redu po njenom misljenju nista ti drugo ne ostaje no operacija ,ako tebi smeta naravno, to mora da doda pa ne zvala se endokrinolog Ovo ti je sada najveci trip posle je sve lako .Ako se kojim slucajem desi da nece da te poslalje zguzvas taj papir i u korpu pa ides kod drugog ima ih fala bogu ,ostavis sve rezultate samo taj njen zakljucak mrs u korpu i odes kod drugog .
DDPG napisao:Uzeo sam i nalaze krvi. Sve je u redu. Testosteron mi je blago iznad normale ali to je zanemarljivo... Već sam rekao da sam bio na ultrazvuku. Doktor sa ultrazvuka mi je rekao da nije ništa strašno i da idem na operaciju jedino ako mi smeta (da mi ne smeta ne bih se maltretirao sa doktorima i nalazima itd.)...
Sad trebam da odem kod doktorice endokrinologa sa nalazima krvi i ultrazvukom. Sad me intresuje šta tamo teba da se desi? Treba li endokrinolog da mi da uput za hirurga? Koliko sam shvatio ona treba da odluči je li potrebna operacija ili ne. To je problematično. Ja mogu da živim sa ovim bez ikakve opasnosti po zdravlje, te sa tog gledišta operacija nije potrebna, ali mi je društveni život nagrđen. Sad je problem oće li ona mene shvatit. Neće nju zajebavat drugovi ako skine majicu pred njima (dobro možda oće, pošeo je žensko ), niti će nju da šutne đevojka... Šta da radim ako mi počne priču da operacija nije potrebna i da treba sačekat dok napunim 20-22 godine, da vidimo oće li se išta promijenit? Meni mrak na oči padne kad pomislim kako su mi protekle 4 godine otišle u ku**c. Živ ne bi dočeka ovo ljeto s ginekomastijom a ne još 3-5 godina...
Savjeti? Hvala unaprijed
Uput za hirurga dobijas od opste prakse na osnovu nalaza endokrinologa, bar je meni tako bilo. Ja sam imao lipomastiju, i bez problema je napisala da je potreban hirurski zahvat. Ja sam se sa tim patio evo 20god. Kako izgleda jos ce potrajati. Izvadili su mi masno tkivo, ali je ostalo salo koje treba skinuti. Treba krenuti sa fizickim aktinostima, a ja lenj . Desna mi je tu i tamo ok, ostalo sala ispod obe bradavice a leva je sad pocela da se savija po sred bradavice. Kad se ispravim ne primecuje se toliko cim se savijem ona upadne. Videcemo vremenom.
Samo pozitivno i ne odustaj, ja sam zbog toga uvek isao pogrbljen, ne smes potrcati . Sad se treba navici hodati ispravljen.
Kad si dlakav mnogo onda se ne izvaljuje i meni je malo leva sisa ulegnuta al polako se ispravlja mislim kakva je bila do jaja je sada Imam jos 2 meseca do posla godine valjda ce da bude kao pre jos kad krenem u teretanu joj
Pozdrav ljudi!Evo ubacicu moje slike,pa mi recite da li je u pitanju ginekomastija,da znam sta dalje da radim.Ovakvo mi je stanje s grudima od negde 12-13 godine do danas,imam 22.Ranije sam bio debeo,sad sam kao stap,jako mrsav,i grudi su se smanjile,al nije to to.
Radan_88 napisao:Pozdrav ljudi!Evo ubacicu moje slike,pa mi recite da li je u pitanju ginekomastija,da znam sta dalje da radim.Ovakvo mi je stanje s grudima od negde 12-13 godine do danas,imam 22.Ranije sam bio debeo,sad sam kao stap,jako mrsav,i grudi su se smanjile,al nije to to.
Ja mislim da je to ginekomastija... Al nisam siguran. Niko sa sigurnoscu ne moze da ti kaze samo na osnovu slike. Idi kod endokrinologa on ce ti reci. Ali to nije nista strasno. Jel ides u teretanu? Mislim da bi bilo dobro da krenes. Onda bi ti se lepezasti misici lepo oblikovali, i mislim da ne bi bilo potrebe za operacijom. Necu da pametujem, to je samo moje misljenje. Ne brini ti nista, nije to nista strasno Poz
Idem u teretanu vec vise od godinu dana.Ja mislim da je to salo,jer sam ranije bio bas debeo.I stomak mi je jos kritican,jesam mrsav,al jos imam sala.Grudni misici su mi jaki,al ima sala preko.Rekoh bolje da pitam,inace kad opipavam mekano je,nije tvrdo,zato se nadam da je lipomastija.Razumes da vise ne mogu da zivim s tim jako mi smeta,al sacekacu jos,mozda trening sredi stvar