Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Normalno da sam vise puta citao Diabetinu knjigu i smatram da predstavlja izuzetan vodic za snalazenje, kako u vezi davanja insulina tako i u pogledu ishrane.Ali, ipak smatram da ne moze generalno da se primeni pravilo da je 8 ccal jedan UH, pa sam zato zeleo da saznam ono sto me je interesovalo. Vise puta sam na nutri info trazio podatke o nekim namirnicama i dobijao ih s tim da napominjem da koristim i knjigu Vlade Velickovica za to , mada se cesto informacije o UH i ccal za istu namirnicu dosta razlikuju.Uzgred, na 6236 nema informacije za vec napred trazeni burek.Sta je, tu je.
Pozdrav
Da, i ja sam proverila i nema za burek. Verovatno je kranja odluka tima bila da ne stavljamo kombinovana jela jer nemamo dovoljno precizne podatke. Proveriću sa našim IT partnerima, izvinjavam se.