Zdravo,
cuo sam da ima nekih promena oko uzimanja :
-traka
-lanceta
-materijala za pumpu
Naime sada valjda sada trake idu na 2-3 meseca a materijal na neki novi obrazac.
Molim nekog ko se razume u ovo da objasni kako se sada uzima terapija kako se nebi setali od lekara do apoteke i nazad ?
Pozdrav
trake za secer/lancete/materijal za pumpu promene ?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 10:59 am
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: trake za secer/lancete/materijal za pumpu promene ?
Od 1. marta je stupio na snagu novi Pravilnik o pomagalima. Izmene su sledeće:
1. Aparat za merenje šećera u krvi, NovoPen4 penkalo i pumpu piše endokrinolog na novom obrascu. Sa tim obrascem se ide direkt na komisiju RZZO, dakle više ne moramo kod lekara opšte prakse.
2. Igle, lancete, tračice... piše lekar opšte prakse za količinu dovoljnu za tri meseca. Dakle, podizaćemo materijal na svaka tri meseca.
3. Potrošni materijal za pumpe se i dalje piše na isti način, nema nikakvih izmena.
1. Aparat za merenje šećera u krvi, NovoPen4 penkalo i pumpu piše endokrinolog na novom obrascu. Sa tim obrascem se ide direkt na komisiju RZZO, dakle više ne moramo kod lekara opšte prakse.
2. Igle, lancete, tračice... piše lekar opšte prakse za količinu dovoljnu za tri meseca. Dakle, podizaćemo materijal na svaka tri meseca.
3. Potrošni materijal za pumpe se i dalje piše na isti način, nema nikakvih izmena.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 10:59 am
Za pumpe ovo nije tako u unutrasnjosti po apotekama.Diabeta napisao:Od 1. marta je stupio na snagu novi Pravilnik o pomagalima. Izmene su sledeće:
Primaju samo neki OPP ili PPP obrazac ( zaboravio sam ime )
Da li je tacno da za trake,igle,lancete ide obican recept a ne nalog ?
Tačno je da nekih promena ima lancete i trake i iglice idu na običan recept količina za tri meseca. Potrošni za pumpu na šest meseci kao do sada samo je formular nešto drugačiji ali je postupak isti.Što se tiče aparata Diabeta je u pravu sve je ostalo isto ali mi se čini da sad imamo jedan odlazak u Fond manje. Ovim su se rasteretili lekari u primarnoj zaštiti i mi dobili odlazak na tri meseca. Pravi potez bi bio da vrate savetovališta i dozvole prepisivanje i insulina u većoj količini.

Oprostite,
Moji roditelji imaju dijabetes i primaju insulin dva puta dnevno. Želeo bih da vas pitam, pošto ne znamo, kako stoje stvai sa trakicama i iglicama za merač nivoa šećera, da li mogu da se dobiju na recept?
Hvala unaped.
Moji roditelji imaju dijabetes i primaju insulin dva puta dnevno. Želeo bih da vas pitam, pošto ne znamo, kako stoje stvai sa trakicama i iglicama za merač nivoa šećera, da li mogu da se dobiju na recept?
Hvala unaped.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Na žalost, samo osobe na 4 i više doza insulina imaju pravo na 50 traka i aparat za merenje šećera u krvi. Tako je za odrasle preko 26 god. starosti. Nadamo se da će u Fondu konačno staviti prst na čelo. Poslali smo im tri dopisa i imali dva sastanka u vezi toga.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Nadam se da će biti nešto od togaDiabeta napisao:Na žalost, samo osobe na 4 i više doza insulina imaju pravo na 50 traka i aparat za merenje šećera u krvi. Tako je za odrasle preko 26 god. starosti. Nadamo se da će u Fondu konačno staviti prst na čelo. Poslali smo im tri dopisa i imali dva sastanka u vezi toga.