Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Evo prilike da se upoznamo i opustimo uz pićence dobrodošlice... Obećavam da ću dogovoriti sastav koktela koji ne diže mnogo cuker... Doći će i admin celog doktor.rs sajta i foruma. Čekamo vas!
Evo prilike da se upoznamo i opustimo uz pićence dobrodošlice... Obećavam da ću dogovoriti sastav koktela koji ne diže mnogo cuker... Doći će i admin celog doktor.rs sajta i foruma. Čekamo vas! [/quote]
Lepo se provedite...
Iz Makedonije sam, citam vas duze vreme i htela bi da mi neko odgovori na sledece pitanje:
Imam 35 godina, dosad nisam imala dijabetes niti pa neko iz familije.Merila sam secer u krvi i ovo su vrednosti:
ujutro=5.4
prije rucka=6.1
pola sata nakon rucka=14.5
jedan sat nakon rucka=9.2
dva sata nakon rucka=5.8
HbA1c=5.83
Hvala na lepim željama! Šteta što si daleko, ali valjda će jednom biti prilike da se družimo.
Po ovome što si napisala, ja bih rekla da je sve ok. Zašto si radila ovaj profil, onako ili na predlog lekara?
[quote="Diabeta"]Hvala na lepim željama! Šteta što si daleko, ali valjda će jednom biti prilike da se družimo.
Po ovome što si napisala, ja bih rekla da je sve ok. Zašto si radila ovaj profil, onako ili na predlog lekara?[/quote]
Idem cesto u Beograd, obicno kada ima neki Aikido seminar kod Vracarevica(treniram aikido), pa bas bi htela da se upoznamo.
Ja sam inace imala spontani u 28-nedelji trudnoce(IVF oplodnja) i to se desilo pre 3 nedelje. Na veliku zalost, beba je bila ziva samo 2 dana u inkubatoru. U toku trudnoce(15 nedelja), konstatovan mi je trudnicki dijabetes, endokrinolog mi je preporucio dijetu od 2000 kalorija dnevno, secer sam kontrolirala sam vrlo uspesno sa glukometrom koji sam kupila za sebe, a osim toga kontrolorala sam i ketone u urini.
Sada skoro svakog dana vrsim kontrolu, ali uplasio me je ovaj rezultat koji sam dobila pola sata nakon rucka.
Uostalom, sacekacu jos 3 nedelje da prodze ovaj period(babinje), pa i onako moram da idem na OOGTT.
Hvala i puno pozdrava svima.
Mak35 napisao:uplasio me je ovaj rezultat koji sam dobila pola sata nakon rucka.
Ne znam ko ti je rekao da meriš šećer pola sata posle ručka.... I najzdravijem čoveku tada je nivo glikemije na najvišem nivou - 11, 12 ili ko zna koliko. Ali dobro, kad uradiš OGTT znaćeš tačno kako stoje stvari...
Mak35 napisao:Idem cesto u Beograd, obicno kada ima neki Aikido seminar kod Vracarevica(treniram aikido), pa bas bi htela da se upoznamo.
To bi bilo lepo... Zovni nas ako bude neko takmičenje, da dođemo i navijamo za tebe