Vitilige i solarijum

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
soul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 4:16 pm

Vitilige i solarijum

Post od soul »

Vec par godina imam svetlije promene na obe sake..rekli su mi da su to gljivice(to su mi rekli u Kotodermu gde sam bila na pregledu lica..ali oni nisu dermatolozi nego farmaceuti)..
Pre par nedelja sam bila kod dermatologa koji mi je rekao da imam vitiligo..
svo ovo vreme nisam bila kod dermatologa jer se promene ne vide kad ne idem u solarijum..stope se sa bojom koze..
Doktor mi je rekao da nesmem da idem u solarijum :( jer su uv zraci stres za kozu,a stres siri vitiligo..
Tako da mi treba drugo misljenje..
Da li se vitiligo siri u solarijumu,tj da li smem da idem u solarijum?
Hvala!
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Re: Vitilige i solarijum

Post od mirja »

soul napisao:Vec par godina imam svetlije promene na obe sake..rekli su mi da su to gljivice(to su mi rekli u Kotodermu gde sam bila na pregledu lica..ali oni nisu dermatolozi nego farmaceuti)..
Pre par nedelja sam bila kod dermatologa koji mi je rekao da imam vitiligo..
svo ovo vreme nisam bila kod dermatologa jer se promene ne vide kad ne idem u solarijum..stope se sa bojom koze..
Doktor mi je rekao da nesmem da idem u solarijum :( jer su uv zraci stres za kozu,a stres siri vitiligo..
Tako da mi treba drugo misljenje..
Da li se vitiligo siri u solarijumu,tj da li smem da idem u solarijum?
Hvala!
Moj suprug ima vitiligo godinama i kad smo na moru bele fleke su mnogo mnogo izrazenije i cak ih je dobio i vise tako da ti je isto i sa solarijumom bele flke nemogu da potamne nikada samo budu jos svetlije ili normalno ako izgoris fleke izgore i budu roze ali nikada nepotamne!
Odgovori