URASLE DLAKE

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

URASLE DLAKE

Post od minjab »

JA IMAM PITANJE ZA SVE KOJI IMAJU OVAJ PROBLEM,ALI I ZA STRUČNE SAVETE.ŠTA DA RADIM MISLILA SAM DA MI DLAKE NA DONJEM DELU NOGE ,TAČNIJE NA SPOLJNIM DELOVIMA-LISTOVIMA,URASTAJU OD BRIJANJA ,PA SAM SE ONDA VRATILA NA DEPILACIJU.MA SVE JE ISTO I MNOGO ME NERVIRA-ŠTA DA PREDUZMEM ,MOLIM ZA SAVET. :cry: :cry: :cry:
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

To ti je iskljucivo od depilacije iz razloga sto depilacija oslabi koren dlake pa iz tog razloga one kasnije urastaju!Strucnjaci savetuju da se povremeno noge obriju da bi da bi koren malo ojacao i da dlake rastu bez urastanja,ali ja to ne praktikujem.Godinama se iskljucivo depiliram i nije mi tesko da( kada sam dokona)urasle dlacice izvadim pincetom.Sve ima svoje prednosti i mane,pa tako i uklanjanje dlacica.Pa tako brijanje je jednostavno,ali zato dlacice brzo izrastu a depilacija je po meni bolje i trajnije resenje,osim sto je problem to urastanje .Ti sama proceni sta je efikasnije i bolje rasenje za tebe!POZDRAV!
viki2006
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 17, 2006 12:18 am

Post od viki2006 »

Ja sam vec pokusavala ovde da dodjem do nekog odgovora na pitanje koje si i ti sad postavila, ali bezuspeno... nikada me niko do sda nije posavetovao sta bih mogla da uradim. Najgora stvar od svega je to sto mi je i moj dermatolog rekao da tu prakticno pomoci nema... dava la mi je razne kreme, masti, pravljeno mi j enesto i u apoteci ali nista...cak ni malo poboljsanje. Koristila sam i neki losion ( sad sam zaboravil akako se zove, ljubicasta bocica, pojavilo se kod nas pre nekih godinu dana... seticu se pa cu ti naknadno napisati) ali meni ni on nij epomnogao. Moj dermatolog kaze da je njena sestra sredila noge sa tim losionom, ali kao sto rece ja sam samo svoj novcanik olaksala ali sebi nisam pomogla.
Sto se tice brijanja meni ni to ne pomaze... koliko god ne isla na depilaciju vec samo brijala noge poboljsanja nema.
Minja, u toku dana cu se potruditi da se setim naziva losiona pa cu ti napisati...ti probaj, mozda tebi pomogne.
Ako neko zna nesto sto je nekome pomogle neka obavezno napise jer ja bih probala sta god da smatrate da moze da pomogne.
Veliki pozdrav i srecno
IT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:34 am

Post od IT »

oljaeha napisao:To ti je iskljucivo od depilacije iz razloga sto depilacija oslabi koren dlake pa iz tog razloga one kasnije urastaju!Strucnjaci savetuju da se povremeno noge obriju da bi da bi koren malo ojacao i da dlake rastu bez urastanja,ali ja to ne praktikujem.Godinama se iskljucivo depiliram i nije mi tesko da( kada sam dokona)urasle dlacice izvadim pincetom.Sve ima svoje prednosti i mane,pa tako i uklanjanje dlacica.Pa tako brijanje je jednostavno,ali zato dlacice brzo izrastu a depilacija je po meni bolje i trajnije resenje,osim sto je problem to urastanje .Ti sama proceni sta je efikasnije i bolje rasenje za tebe!POZDRAV!
Olja, trebalo bi da znas, kao i "strucnjaci" koji dele takve savete, da brijanje ne jaca koren dlake vec do toga dolazi iskljucivo zbog uticaja hormona (androgena). Vizuelno se cine jacim jer nakon brijanja izbija tup vrh zbog ugla pod kojim su isecene dok se kod cupanja formira nova dlaka s tankim vrhom i zbog toga izgleda slabije i upravo zbog toga dlake posle depilacije urastaju vise nego posle brijanja mada to nije pravilo. Pozdrav.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala Vam na savetima , Viki2006, ako nadješ naziv tog preparata daj napiši -ako ne nema veze (bar si se potrudila).
Što se tiče ''izvlačenja'' uraslih dlačica , oči su mi ispale ,kičmu sam iskrivila dok ih nisam skoro sve izvukla.....i na kraju sam morala da obrijem .
Ma ovo je da poludiš,posle mi ostane kao mala crvena tačkica na mestu gda je urasla dlaka.Ma grozno....A nisam do skoro imala takvih problema a depiliram se 15 i više godina, zato me sad i nervira toliko ta pojava ,jer je nije bilo. :evil:
Ko god zna nešto JAVLJAJTE, vidite da nas ima zainteresovanih više za ovu temu.
viki2006
Novi član
Novi član

Post od viki2006 »

Minja, losion se zove Tendskin...mozes ga pronaci u bolje snabdevenim apotekama, cena mu je oko 1500 dinara. kazem ti da meni nije nesto pomogao, ali ima onih koji tvrde da njima jeste.
Inece, meni su noge godinama bile super posle svake depilacije i onda su odjednom pocele da se javljaju urasle dlake, tako da sada na nogama konstantno imam crvene tackice i mnogo me nerviraju... probala bih sta god mi neko prporucu samo da ih se resim.
Pozdrav i srecno
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

Ja nemam mnogo uraslih dlacica ali posto volim da ceprkam po preponama gde imam svega 3dlake i posto mi se dogadjalo da mi i te urastu,koristila sam Tendskin.Iskreno,to je zivo sranje.Koza mi se perutala a posle se oljustilo sve ono kuda sam mazala taj losion.A osim toga,ima UZASAN miris-kao sirce ili tako nesto.I mora da se maze vise puta dnevno.Ne znam samo da li je to sto sam ja imala losion ili ne jer je meni drugarica nabavila ali znam da se tako zove.I drugarica se oljustila!
Kada brijete noge,vrlo je bitno da se briju U PRAVCU RASTA a ne obratno kao sto to 95%zena radi!Tada mnogo manje urastaju!Svaki put nov,ostar zilet!I koristite neki gel npr.Gillete koji je namenjen bas za brijanje nogu kao i neku kremu sa smirujucim dejstvom za posle brijanja!Svaki 2,3x se depilirajte!Eto saveta iz prve ruke!
Srecno :lol:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Evo i mog saveta,ne znam da li je univerzalan ali kod mene je stanje super
Aparat za depilaciju,braunov
Pre njega urasle dlake,bubuljice,crvenilo ali otkada ga koristim sve je super dlake ne urastaju,mnogo sporije rastu,sve su tanje i slabije,koza je mirna i neupaljena
Jeste da kosta oko 3000 dinara ali kada saberete koliko dajemo novca za nove brijace,penu i ostalo posle nekog vremena lepo se isplati
pozdrav svima
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

I ja imam Braunov depilator,pa dlacice ipak urastaju.Mislim da to nema veze sa depilatorom,mada bi bilo super da si u pravu...Pozdrav svima!
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Eto vidis znaci ipak da sve zavisi od slucaja do slucaja......ko ce ga znati...
pozdrav
viki2006
Novi član
Novi član

Post od viki2006 »

Sto se mene tice ja sam protivnik depilatora... dok njega nisam pocela da koristim problem nisam ni imala... kupila sam ga i kao odem na depilaciju, p aonda cim malo krenu dlacice da rastu ja depilator u ruke i tako par puta dok jednom niej doslo do urastanja dlaka. Kasniej sam nastavila sa njim da depiliram samo ruke i kada su i tu pocela da urastaju dlaka bacila sam ga... zali boze para koje sam dala.

Sto se tice Tendskin losiona ima jak miris samo dok je u bocici, na kozi ne ostavlja apslutno niakakav miris.
Pozdrav
AjaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 2:57 am

Post od AjaBG »

Evo, da vam se i ja prikljucim...I meni se stanje popravilo otkako koristim epilator, ali izgleda da je to individualno. Inace, koristim ga samo za noge, posto sam na rukama par puta napravila cirkus - bubuljica do bubuljice. Sto me dovede do mog veeelikog problema: ne mogu da izbegnem pojavu bubuljica na preponama posle depilacije! Danima uzasno izgleda, svrbi...Bebi puder ne pomaze. Kazu da treba namazati neku antibakterijsku kremu, al' koju? Apotekarka mi je dala Hidrociklin, ali kad sam procitala sta je i zasta se koristi...ne znam...Ima li neko kakav savet, bas mi je hitno?! (za 2 dana krecem na more, depilacija neizbezna :cry: )
IT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:34 am

Post od IT »

@AjaBG: Probaj Stanicid mast, anti-bakterijska je a ne sadrzi kortikosteroide.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma da, ja sam od kad mi se pojavio problem sve redom isprobala .Pa tako kupim i Braunov depilator ,ma ništa sve je isto prepone budu mirne dok ne počne da se probija dlaka a onda se upali i mene to izludi i ja onda napravim krater od male tačkice .Od preparata nisam ništa stavljala ,nego ostavom da ''dišu'' pore .Očigledno da ni to nema veze .Ne znam šta da radim al što reče AjaBG još malo ću na more (prošle godine mi nije bilo baš tako-mada nije ni ovo stašno ALI ME NERVIRA- volela bih da mi bude ko nekad skroz glatka koža posle depilacije) :cry:
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

kakav god da je,Tendskin vam nikako ne preporucujem.A za to sa preponama:ako ih brijete,brijte u pravcu rasta dlaka i nikako svaki dan(znam da je to skoro nemoguce,ali one moraju bar malo da porastu).Ako ih depilirate,obavezno posle toga neku kremu za umirenje i kad primetite da ce da urastu,OSTROM pincetom,sterilisanom bar alkoholom,polako izvadite dlaku,ali ne na silu.Ako nece tog dana,pustite je malo.I posle opet nesto za umirenje.
Srecan put i lep provod na moru 8)
Odgovori