triderm i psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
femina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 1:42 pm

triderm i psorijaza

Post od femina »

Molim vas da mi kazete da li ova mast moze da pomogne kod psorijaze?
Vec par godina imam neke promene na stopalima (gornja strana) izgledaju kao skup malih pristica koji vlaze i nenarmalno svrbe narocito posle kvasenja. Bila sam kod nekoliko dermatologa i svaki ima svoju pricu, jedni da je u pitanju psorijaza, a drugi da nema veze sa njom!
Obicno se pojavljuje u prolece, a u jesen nestaju rekla bih same od sebe..
Ovog leta je bilo najstrasnije, koristila sam BELOGENT-neznatno poboljsanje, CANESTEN - jako se pogorsalo, TRIDERM - nakon 2 dana neverovatno poboljsanje desetak dana kasnije potpino se povuklo da bi dve nedelje kasnije opet pocelo da se pojavljuje :(
Zanima me koliko cesto i dugo mogu koristiti TRIDERM?
Da li se i kako moze utvrditi da je zaista rec o psorijazi?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Verovatno se kod tebe radi o pompholyx-u, verovatno. Jedna vrsta ekcema.
Nemoj da mazes Triderm, nicemu ne sluzi.
Javi se dermatologu, tako je najbolje za tebe.
femina
Novi član
Novi član

Post od femina »

Hvala na odogoru, reci mi molim te na osnovu cega si zakljucila da se ne radi o psorijazi? (volela bih da si u pravu :D )
Bila sam kod nekoliko dermatologa i dvojica su rekli da je u pitanju psorijaza, jedan dishidroza (nemam papir pa nisam sigurna da se bas ovako zove) radili su mi bris i pronasli neku bakretiju te na osnovu toga prepisali Triderm. Koristila sam do sad (po savetu nekoliko dermatologa) ELOCON, IMPETEX (clorchinaldolo+diflukortolone), CANESTEN, BIFAZON, TRIDERM i najnovije PSORCUTAN (calcipotriolo) koji me pecei izaziva crvenilo te sam prekinula terapiju i ponovo krenula sa tridermom-nakon druge aplikacije stanje se fantasticno popravilo!
Vise zaista ne znam sta da radim :-? osecam se kao zamorce-probaj ovo ili ono pa mozda bude bolje...
Ovako su mi noge izgledale letos. Tackice po listovima su se povukle same od sebe, a ovo na stopalima je proslo uz pomoc TRIDERMA medjutim od nedavno je pocelo ponovo da se pojavljuje
SlikaSlika
Ovo mi se pojavilo pre dve nedelje, slavili smo rodjendan, prala sam puno sudja i naravno bila jako opterecena time da sve bude kako treba.
Da li je u pitanju alergija na deterdzent ili od stresa.. potpino je isto kao na stopalima-skup malih pristica koji strasno svrbe narocito kad se pokvase :cry:
Slika
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Pristici nisu karakteristicni za psorijazu. Dishidroza je stari naziv za pompholyx. Takodje, izlaganje deterdzentu i pogorsanje promena je pre karakteristika ekcema.
Kada postoji sumnja, ili lekaru promene nisu dovoljno dijagnosticne, ne treba bezati od uzimanja biopsije, odnosno uzorka koze koji se salje na mikroskopsku analizu.
Anicici
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 4:45 pm

Post od Anicici »

mozesh saznati da li je psorijaza ili dishidroza samo biopsijom nishta nije sigurno jer dishidroza moze da uznapreduje u psorijazu shto je veoma teshko mukotrpno i bolno ako nisi ishla kod dr karadaglica probaj kod njega on ce te uputiti za dalje shta treba da radish
femina
Novi član
Novi član

Re: triderm i psorijaza

Post od femina »

femina napisao:Molim vas da mi kazete da li ova mast moze da pomogne kod psorijaze?
Vec par godina imam neke promene na stopalima (gornja strana) izgledaju kao skup malih pristica koji vlaze i nenarmalno svrbe narocito posle kvasenja. Bila sam kod nekoliko dermatologa i svaki ima svoju pricu, jedni da je u pitanju psorijaza, a drugi da nema veze sa njom!
Obicno se pojavljuje u prolece, a u jesen nestaju rekla bih same od sebe..
Ovog leta je bilo najstrasnije, koristila sam BELOGENT-neznatno poboljsanje, CANESTEN - jako se pogorsalo, TRIDERM - nakon 2 dana neverovatno poboljsanje desetak dana kasnije potpino se povuklo da bi dve nedelje kasnije opet pocelo da se pojavljuje :(
Zanima me koliko cesto i dugo mogu koristiti TRIDERM?
Da li se i kako moze utvrditi da je zaista rec o psorijazi?
Napisah ovo 28/10/2008 i evo samo da vam javim da sam na kraju batalila sve kreme i pocela da mazem ruke najobicnijim maslinovim uljem. U pocetku mi je bilo odvratno, a sada sasvim normalno i sve je nestalo :D jos pre godinu dana! Sad vise sudje ne perem bez rukavica, ne koristim vise nikakve kremice i mazalice osim maslinovog ulja, gde god me zasvrbi ja na komadic vate stavim ulja i premazem i evo Bogu hvala ne vraca se vise!
mala zvoncica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 27, 2010 1:34 pm

Post od mala zvoncica »

meni je ustanovljena psorijza pre par godina od strane cuvenog beogradskog dermatologa, imala sam na glavi, ledjima , laktovima i kukovima, ali su "pecati" bili manje nego kod jako obolelih pacijenata. probala sam sa kanestenom ali mi nista nije pomoglo dok mi nije rekla mama od drugarice za kremu " butavate" to je grcka krema. posle 2 dana mackanja kreme , sve ljuspice su spale i ostala mi je samo mala flekica (tamnija) . tako kad god krene da mi izbija i da svbi ja namazem kremicu. mada sam probala i zamenu za nju (dermovate) koja je odlicna, u isto je pakovanju samo nas proizvodjac. kremica nije skupa oko 300 din a imam je dugo.
nadam se da cu nekom pomoci, jer je meni jako pomogla.
pozzzzzz
SaRa984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 8:48 pm

Post od SaRa984 »

Ja sam psorijazu dobila jos u dwanaestoj godini, od tada probala sve i svasta. Vec par godina mi se nije toliko ispoljavalo, samo zimi po laktowima i kolenima. E sad, nakon druge trudnoce, dwa mesece nakon porodjaja, meni je koza bukwalno buknula, i za nepunih dwa meseca se toliko prosirilo da su mi jedino "cisti" lice, sake i stopala. Ostatak tela je istackan, kao kod dalmatinca. Na nekim forumima sam citala da pomaze tzv. Crni sapun iz Mrtwog mora. Nasla sam distributera kod nas i narucila i sapun i blato, pa cemo wideti ima li nekog poboljsanja od toga
psorijazabioska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 12:48 pm

psorijaza

Post od psorijazabioska »

Moja prva komsinka je bolovala od psorijaze. Imala je po nogama prilicno. Cula je za neke ljude iz Bioske, sela blizu Uzica, da je lece uspesno. Ja sam je odvozio do tih ljudi i pocela je tretman. Izlecila se. Vec dugo vremena joj se ne vraca a nema ni neki program ishrane. Jede sta stigne. Ti ljudi se kunu da joj se nikad nece vratiti. Kazu da su im dolazili ljudi iz bivsih Jugoslovenskih republika da bi se lecili i da su svakoga izlecili koga su poceli. Tome ih je naucio jedan stari sumar koji je umro pre dvadesetak godina. A sumar je naucio od odza iz Bosne, kazu ljudi da oni znaju svasta. I jos jedna bitna stvar, ljudi nisu alavi na pare. Ne naplacuju nista. Ne zive od ovoga vec od stocarstva i malina. Das im onako od ruke, koliko ti hoces. Oni samo zele da pomognu, i ja takodje, pa ko zeli da proba i ako je blizu neka pise na mail [email protected] Ja cu vas rado odvesti ili dati broj telefona pa se dogovorite. Nista vas ne kosta da probate. Pozdrav i sve najbolje.
DR@G@N@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 05, 2013 1:12 pm

Post od DR@G@N@ »

vec nekoliko godina imam neki cudan osip na glavi , svrbi i peruta se a kad puno cesem krvari prvi put kad sam otisla kod dermatologa dao mi je sinoderm i pomogao mi je medjutim cim prestanem da mazem on se povrati s vremenom postala sam imuna na sinoderm pa sam otisla kod lekara opste prakse i on mi je dao neki rastvor u flasici on je delovao isto kao i sinoderm na pocetku kad bi ga nanela na kozu na tom mestu bi pocelo da me pece i posle redovne upotrebe prolazi medjutim kad sam potrosila bocicu ponovo je pocelo da mi se vraca otisla sam kod lekara da mi prepise ponovo lek a on je rekao da se ne seca :x i dao mi triderm pokusala sam da mazem sa tridermom medjutim koza mi ne reaguje
prvi lekar mi je rekao da su gljivice drugi da mi je to od stresa ekcem nastao
Jel moze neko da mi pomogne makar da identifikujem sta je u pitanju ? :oops:
Odgovori