TREBA MI POMOC DERMATOVENEROLOGA
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
TREBA MI POMOC DERMATOVENEROLOGA
e ovako imam 16 god i jos nisam imao odnos... uglavnom neznam od cega ali koza na glavicu mi je postala nekako ispucana i ponekad imam crvenilo ali niti pece niti svrbi.. bio sam kod doktora i on mi je rekao da to nije nista da ce proci... kaze to se zove "balanitis" i prepisao mi je canesten nedelju dana... medjutim nista se nije promenilo opet isto niti je bolje niti je gore.... Proslo je vec 3 meseca i nista se nije promenilo... uz to imam i tisonove zlezde - zakljucio sam citajuci ove forume, neznam da li one imaju neke veze sa tim??? MOLIM VAS POMOZITE JA NEZNAM O CEMU SE RADI!!! koliko sam ja citao nisam nasao nikoga sa ovakvim problemom.... postajem depresivan neznam sta da radim! Pomozite !!! 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cao!
Pokusacu da ti pomognem:
1.nisi napisao kako izgledaju tvoje promene, da li se javljaju posle uzimanja nekih lekova, hrane ili slicno, da li traju sva tri meseca ili se povlace itd. ima tu bezbroj pitanja na koja treba odgovoriti.
2.cak i da sve ovo napises tesko da ti neko napamet (a da ne vidi promene) moze reci o cemu se radi i to nije dobro da se probaju razne terapije a da se ne zna sta je problem, pa ti je moj savet da odes svom (ili nekom drugom doktoru) da ispricas kako si zabrinut, da das sve podatke koje sam ti gore navela (mada bi i on sam trebalo da te pita za iste), ako treba da zatrazis i bris sa penisa da ti se uradi kako bi videli da li postoji neka bakterija ili gljivica ili je mozda po sredi neko drugo kozno oboljenje (koje nije infektivne prirode).
U dermatologiji je takva situacija da se po meni, mnogo nagadja i menjaju razne terpije dok nesto ne upali a to moze i da zakomplikuje stvar. Zato budi uporan , nadji adekvatnog lekara i glavu gore! Ocekujem da mi javis kakvi su nalazi i naravno pozitivan ishod!
Veliki pozdrav!
Boni!
Pokusacu da ti pomognem:
1.nisi napisao kako izgledaju tvoje promene, da li se javljaju posle uzimanja nekih lekova, hrane ili slicno, da li traju sva tri meseca ili se povlace itd. ima tu bezbroj pitanja na koja treba odgovoriti.
2.cak i da sve ovo napises tesko da ti neko napamet (a da ne vidi promene) moze reci o cemu se radi i to nije dobro da se probaju razne terapije a da se ne zna sta je problem, pa ti je moj savet da odes svom (ili nekom drugom doktoru) da ispricas kako si zabrinut, da das sve podatke koje sam ti gore navela (mada bi i on sam trebalo da te pita za iste), ako treba da zatrazis i bris sa penisa da ti se uradi kako bi videli da li postoji neka bakterija ili gljivica ili je mozda po sredi neko drugo kozno oboljenje (koje nije infektivne prirode).
U dermatologiji je takva situacija da se po meni, mnogo nagadja i menjaju razne terpije dok nesto ne upali a to moze i da zakomplikuje stvar. Zato budi uporan , nadji adekvatnog lekara i glavu gore! Ocekujem da mi javis kakvi su nalazi i naravno pozitivan ishod!
Veliki pozdrav!
Boni!
Traje sva 3 meseca bez promena... i uvek je isto... od lekova sam koristio samo sinacilin i nimulid... Znaci kako je koza ispucala takva je i ne vraca se u prvobitno stanje, a crvenilo prestane kad stavim kremu ili operem... Nemam svog lekara, potrazicu nekog dobrog dermatovenerologa. VELIKI POZDRAV I HVALA ZA SAVETE!!!
-
- Stalni član
Mislila sam na to da li si pre nego sto je doslo do simptoma uzimao neke lekove?Neki antibiotici hoce da daju takve manifestacije. Popijes lekove i simptomi uslede. Vidim da si uzimao sinacilin, pre ili posle pojave simtoma? Jer je i sinacilin antibiotik i moze da izazove kandidu koja je deo normalne flore ali kad je nesto poremeti ona se okrene protiv organizma (tvoj je doktor koliko vidim na to sumnjao -balanitis je upala koja moze biti uzrokovana raznim mikroorganizmima pa i kandidom i dao ti je kanesten da mazes). Ali i ako je kandida u pitanju jedini nacin da se to potvrdi je uzeti bris sa mesta promene. Tako da samo adekvatan lekar moze da resi dilemu i ne treba da ti bude neprijatno da potrazis pomoc i to resis!
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Stalni član
Nijedan od uzrocnika balanitisa (ako je to u pitanju) nije opasan. Lepo se uzme bris, vidi se sta je i daje se odgovarajuca terapija posle koje se promene povuku i uglavnom se nikad vise ni ne jave. Zato insistiram da posetis lekara iako je muskom svetu to ponekad (ma, vrlo cesto) neprijatno. Treba da razmisljas kako je to osnovna kultura, ici lekaru, kontrolisati se i slicno i kako je primat ocuvati sopstveno zdravlje.
Ako je sinacilin uziman pre pojave simptoma mogla bi kandida da bude uzrok, a ona kao sto ti napisah u prethodnom postu nije nimalo opasna, deo je normalne flore samo moze da bude malko dosadna ali se to sve resava odgovarajucim mastima i ne ostavlja nikakve posledice. Koliko dugo si mazao kanesten i kakvi su bili rezultati? Takodje razmisli o licnoj higijeni. Preterano pranje i upotreba jakih sapuna i kupki takodje remete floru i niposto nisu dobri. Najbolje ti je pranje mlakom vodom.
Ako je sinacilin uziman pre pojave simptoma mogla bi kandida da bude uzrok, a ona kao sto ti napisah u prethodnom postu nije nimalo opasna, deo je normalne flore samo moze da bude malko dosadna ali se to sve resava odgovarajucim mastima i ne ostavlja nikakve posledice. Koliko dugo si mazao kanesten i kakvi su bili rezultati? Takodje razmisli o licnoj higijeni. Preterano pranje i upotreba jakih sapuna i kupki takodje remete floru i niposto nisu dobri. Najbolje ti je pranje mlakom vodom.
Poseticu lekara. Kanesten sam mazao 2 - 3 nedelje (bio sam uporan) ali nije bilo nekih rezultata - jedino mi je kad namazem nestajalo crvenilo a koza je ostajala uvek naborana, medjutim crvenilo se kasnije vrati pa opet nestane i tako... Jesam preterivao sa sapunima i kupkama ranije to je sigurno ali skoro sam saznao da to nije dobro i da je topla voda dovoljna... E a kako se uzima bris, to me malo plasi - ali sta cu kad neznam nikad mi niko nije uzimao bris???
-
- Stalni član
E, za bris nemas cega da se plasis, ne boli apsolutno nimalo. Odes u laboratoriju, oni ti predju preko tog mesta odakle se uzima bris stapicem ( i btw, opasnije je kad vadis krv jer te bockaju, a ovde te maltene "pomaze") i toliko je tvoje, odes kuci i cekas rezultate.Oni u labaratoriji to sto su uzeli zasade na podlogama, vidi se da li ce nesto da izraste i na osnovu toga se prepise terapija. Mislim da nema niceg jednostavnijeg i sam bi mogao da uzmes bris kuci kad bi imao labaratoriju i odgovarajuce podloge 

Bio sam kod dermatovenerologa i rekla je: da ne treba da radim bris, dijagnoza je balanopostitis candidomaketica, da mi je koza suva i prepisala mi AD kapi (na bazi ulja) i Shampon za intimnu negu dr. volf kao i povremeno pantenol mast, moze da se dobije polnim putem ili zbog antibiotika, i rekla mi je da sto se tice sexa mogu normalno da se ponasam
Hvala svima koji su mi pomogli na forumu, e da nisam je pitao da li ja to mogu da prenesem devojci ???

-
- Stalni član
Imas ovde vise topika na temu kandide narocito na forumu ginekologija, pa mozes da procitas o tome kako bi trebalo da se hranis i sta da radis ako imas problem sa kandidom pa slobodno potrazi da se ne bih ponavljala.
Dobar deo ginekologa smatra da kandida nije polno prenosiva bolest vec da nastaje samo remecenjem flore ali se svi slazu u tome da dok traje terapija ne treba imati polne odnose!
Mislim da je to odgovor na tvoje pitanje!
Pozdrav i srecno!
Dobar deo ginekologa smatra da kandida nije polno prenosiva bolest vec da nastaje samo remecenjem flore ali se svi slazu u tome da dok traje terapija ne treba imati polne odnose!
Mislim da je to odgovor na tvoje pitanje!
Pozdrav i srecno!