Trajna epilacija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
saskica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 9:03 pm

Trajna epilacija

Post od saskica »

Treba mi hitna pomoc u vezi epilacije laserom!Ponuda u mestu u kome zivim je oskudna,a moj problem su kombinacija svetle i svetlosmedje,srednje grube dlake na bradi!Svela sam izbor na 2 lasera:Light-Sheer i Syneron,i ne znam za koji da se odlucim s obzirom na moj tip dlake!Molim vas da mi neko strucan ili sa slicnim iskustvom odgovori!Hvala!
valdi63
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 4:09 pm

Re: Trajna epilacija

Post od valdi63 »

saskica napisao:Treba mi hitna pomoc u vezi epilacije laserom!Ponuda u mestu u kome zivim je oskudna,a moj problem su kombinacija svetle i svetlosmedje,srednje grube dlake na bradi!Svela sam izbor na 2 lasera:Light-Sheer i Syneron,i ne znam za koji da se odlucim s obzirom na moj tip dlake!Molim vas da mi neko strucan ili sa slicnim iskustvom odgovori!Hvala!
Diodni laseri u vasem slucaju nece dati zadovoljavajuce rezultate. Znaci LightSheer vam nije dobra opcija. Syneron je proizvodjac a niste naveli o kom se njihovom aparatu radi. Ako je diodni laser onda vazi isto kao za prethodni aparat. U slucaju da se radi o IPL/RF aparatu, bilo kojem iz njihove palete, to vam je bolje resenje.
Na zalost, morate biti svesni da cete jako tesko fotoepilacijom eliminisati svetlosmedje dlake. Ipak postoji mala verovatnoca da koren dlake ima dovoljno pigmenta bez obzira sto ga stablo dlake nema. Takodje, mozda ce Syneron-ov aparat sa RF tehnologijom dati zadovoljavajuce rezultate.
Pozdrav
saskica
Novi član
Novi član

Post od saskica »

Ordinacija poseduje Syneron-ov diodni laser,IPL i Vela Smooth.Mene zanima posto je to Izraelski proizvodjac,da li ste upuceni koliko su efikasni,posto mozda imam predrasude,a i nigde nisam cula da neko ima isti?
saskica
Novi član
Novi član

Post od saskica »

Valdi63,zaboravila sam da ti se zahvalim za predhodni odgovor i nadam se da ces mi ubrzo odgovoriti i napisati jos nesto vise o Syneronu IPL,Vela Smooth,posto bih sto pre krenula na resavanje problema.Pozdrav
valdi63
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 4:09 pm

Post od valdi63 »

saskica napisao:Valdi63,zaboravila sam da ti se zahvalim za predhodni odgovor i nadam se da ces mi ubrzo odgovoriti i napisati jos nesto vise o Syneronu IPL,Vela Smooth,posto bih sto pre krenula na resavanje problema.Pozdrav
VelaSmooth se ne koristi za epilaciju vec za eliminisanje celulita. Trenutno aktuelni njihovi aparati su eMax (kombinacija diodnog lasera i IPL-a) i eLight (IPL) a iz starije generacije Aurora, Pitanga i dr. Nemas nikakvog razloga da sumnjas u kvalitet Syneron-ovih aparata samo zato sto su Izraelska firma. Bas suprotno, nekoliko Izraelskih firmi su medju vodecim svetskim firmama u oblasti primene laserskih i IPL aparata u kozmeticke svrhe.
Imas sasvim drugi problem, a to je svetla do svetlosmedja dlaka koju ces tesko eliminisati fotoepilacijom. Posto je u pitanju brada (mala regija), bolja varijanta je elektroliza ali je problem sto moras da nadjes odlicnog strucnjaka. Tu ti ne mogu pomoci.
Eventualno mozes da probas sa nekim od Syneronovih IPL/RF aparatom. Nisam siguran ali mi se cini da i njihov diodni laser radi u kombinaciji sa RF (radio talasi). Sustina je da emitovana svetlost njihovih IPL aparata ili diodnog lasera nece uticati na tvoje dlake i nece postici nikakav efekat. Ali paralelno sa tim koriste i RF koji navodno mogu delovati na slabo pigmentisanu dlaku. Misljenja su podeljena a na tebi je da probas. Sam metod sa Radio talasima nije zazioveo kao laserska ili IPL epilacija, a zasto, meni nije poznato. Neki testovi sa RF pokazuju efikasnost od oko 40% posle 4 tretmana na belim i plavim dlacicama. To je izvanredno jer standardni aparati za epilaciju ne bi dali nikakve rezultate. Koliko su ove informacije tacne stvarno ne znam.
Znaci, jedina sigurna opcija je elektroliza. Druga opcija Syneron a vredi da probas jer je mnogo brza, manje bolna i verovatno jeftinija metoda od elektrolize. Probaj pa sta bude. I javi rezultate, bas me zanima.
Pozdrav
saskica
Novi član
Novi član

Post od saskica »

Hvala ti puno,javljam rezultate!
Mary Jane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 16, 2010 5:34 pm

Re: Trajna epilacija

Post od Mary Jane »

Mene zanima da li je neko uspeo da se reši onih svetlijih dlačica na licu? Izgleda da tu pomaže samo elektroliza, mada vidim da postoje i neki laseri koji tretiraju i svetlije dlačice, ali nisam sigurna koliko uspešno...

Da li neko ima pozitivna iskustva sa elektrolizom i ukoliko da, gde je ona rađena, pošto je kod ove metode najvažnija stručnost? I na kraju koje su cene i kakav je efekat nakon jednog tretmana? Hvala unapred na odgovorima.
Odgovori