Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
pozdrav, danas sam bio kod dermatologa i dao mi je da pijem 5 nedelja DOKSICILIN... dijagnoza glasi ACNE PAPULOSA ET PUSTULOSA...
imam 2 pitanja na koja vas molim da mi odgovorite:
1) da li je neko imao slichnu terapiju, i da li je potrebno da pijem neki lek za zeludac kako antibiotik ne bi napravio haos u crevnoj flori i zelucu...
2) da li je ok shto svakodnevno perem kosu samponom ALPECIN za masno teme, tj. da nije taj sampon prejak za pranje svaki dan...?
Imam i ja problema sa aknama,ali ne bih ti preporucila da pijes antibiotike,jer iz mnogih iskustava sam cula da naprave haos u stomaku nakon nekog vremena i da su pojedini imali bas bolove.Probaj radije da uzmes gel benzol peroksid 5% i neki losion za lice npr.klindamicin on je isto antibiotik i stavljas ga bas na akne.
Pio sam ranije dovicin/doksiciklin, uzimao tabletu u pola obroka, znaci ne pre, vec u toku obroka, poshto je jak lek. Za zube vazi samo za decu kojima su josh u razvoju, ne i za odrasle, a za kandidu je netacno, jer lek ubija sve moguce bakterije, viruse, pa i gljivicna oboljenja, upravo se i daje kad neko ima kandidu, znaci lek je za shirok spektar bolesti, jedan od (ako ne i) najjacih. Daje samo trenutne rezultate, dok ga pijesh, naravno po pitanju akni. I kontrolishi krvnu sliku dok ga pijesh, pa ako se pogorsha, prestani. Dobro je kao pocetak terapije, pa da posle nastavish sa adekvatnom lokalnom terapijom, bez antibiotika.
makki napisao:Pio sam ranije dovicin/doksiciklin, uzimao tabletu u pola obroka, znaci ne pre, vec u toku obroka, poshto je jak lek. Za zube vazi samo za decu kojima su josh u razvoju, ne i za odrasle, a za kandidu je netacno, jer lek ubija sve moguce bakterije, viruse, pa i gljivicna oboljenja, upravo se i daje kad neko ima kandidu, znaci lek je za shirok spektar bolesti, jedan od (ako ne i) najjacih. Daje samo trenutne rezultate, dok ga pijesh, naravno po pitanju akni. I kontrolishi krvnu sliku dok ga pijesh, pa ako se pogorsha, prestani. Dobro je kao pocetak terapije, pa da posle nastavish sa adekvatnom lokalnom terapijom, bez antibiotika.
hvala puno... sad mi je laknulo...
koliko dugo si ga pio?
i da li si koristio neshto za zeludac da ne bi napravio haos?
caos i hvala makki
Najduze sam pio skoro 3 meseca, i pre toga i nakon toga su mi davali dermatolozi (samo krace), koji izgleda to po prirucniku prepisuju. Krv sam pregledao vishe puta, i uvek je bilo sve ok. Ne brini se, nije to roakutan, ali uzimaj ga u toku obroka, kako bi stomak (zeludac) lakshe podneo.
Inace kod mene je davao rezultate dok sam pio, posle se sve vrati na staro, jer bakterije dolaze kao shlag na tortu kod akni, tj u finishu uticu da se formira akna, ali uzrok tome su zapushene pore, koje ostanu. Dok pijesh antibiotik bakterija nema, pore su zapushene, nema bubuljica, cim prestanesh eto opet bakterija i bubuljica.
Ja sam se gotovo ocistio od sebamed sapun//vichy normaderm kombinacije, koristim je vec mecec dana, sve je bolje i bolje, boja lica, izgled pora, mrtve celije nestaju s koze, izadje po koja sitna akna, ali prodje brzo, sad kad mi neko pogleda lice ne moze ni da nasluti da sam imao problema s aknama. Razmisli o toj kombinaciji ako je nisi probao do sad. Izuzetno je i nezna za lice, po sastojcima, php5.5 sapun i krema s termalnom vodom. I meni je dijagnoza bila jednom acne papulosa, mada u vecini slucajeva napishu acne vulgaris.
makki napisao:Najduze sam pio skoro 3 meseca, i pre toga i nakon toga su mi davali dermatolozi (samo krace), koji izgleda to po prirucniku prepisuju. Krv sam pregledao vishe puta, i uvek je bilo sve ok. Ne brini se, nije to roakutan, ali uzimaj ga u toku obroka, kako bi stomak (zeludac) lakshe podneo.
Inace kod mene je davao rezultate dok sam pio, posle se sve vrati na staro, jer bakterije dolaze kao shlag na tortu kod akni, tj u finishu uticu da se formira akna, ali uzrok tome su zapushene pore, koje ostanu. Dok pijesh antibiotik bakterija nema, pore su zapushene, nema bubuljica, cim prestanesh eto opet bakterija i bubuljica.
Ja sam se gotovo ocistio od sebamed sapun//vichy normaderm kombinacije, koristim je vec mecec dana, sve je bolje i bolje, boja lica, izgled pora, mrtve celije nestaju s koze, izadje po koja sitna akna, ali prodje brzo, sad kad mi neko pogleda lice ne moze ni da nasluti da sam imao problema s aknama. Razmisli o toj kombinaciji ako je nisi probao do sad. Izuzetno je i nezna za lice, po sastojcima, php5.5 sapun i krema s termalnom vodom. I meni je dijagnoza bila jednom acne papulosa, mada u vecini slucajeva napishu acne vulgaris.
bilo bi super kada bi bilo tako jednostavno... probao sam sve moguce sapune, gelove, pene i suspenzije... chak sam ishao i na 10 tretmana vocnim kiselinama, kao i nekoliko tretmana enzimima po murad-u...ali nishta... najludje od svega je shto sam akne (i to takozvane "mladalachke, prema rechima prof. karadaglica) dobio prvi put sada sa 25 god... profesor mi je prepisao dovicin 4 nedelje, a ako to ne upali onda roakutan...
pozdrav makki i hvala na odgovorima
Fedja, ti i ja izgleda imamo slican problem.I ja sam danas uradila desetu terapiju vocnim kiselinama(Murad) i dermatolog mi je rekla da uzmem dovicin , al' nedelju dana samo-pa ako bude trebalo produzice mi.Roakutan kod mene ne dolazi u obzir-u maju se udajem, a znamo vec da se ne preporucuje ako neko zeli bebu u skorije vreme...Inace sam pre mesec i po dana pila dovicin (isto samo nedelju dana), pre toga eritromicin-dve kutije...Nisam imala nikakve pratece pojave...
Dovicin pijem zbog nekih podkoznih"cuda" koja su mi se grupisala oko brade i nikako da prodju...
Vec ludim zbog svog stanja jer crvenilo od tretmana (posto mi redovno cisti lice) nikako da pocne da se smiruje-koristim zalfiju koju mi je makki preporucio-I OVOM PRILIKOM ZELIM DA GA POZDRAVIM I POHVALIM,uvek prvi odgovori svakome ko ima neke nedoumice!!!
Fedja sta ti je doca rekao da mazes na lice!?
Nadam se da si upoznat da je najbolje vreme za pocetak terapije Roakutanom mesec septembar, zbog preosetljivosti na sunce kome si izlozen tokom leta. Izbegavaj sunce i dok pijesh dovicin. Mozda sam te obeshrabrio za dovicin, ali mozda tebi bude od pomoci, sve je individualno I ja sam mnoge kreme probao, ali kazem ti ako nisi koristio Vichy Normaderm daj joj shansu (sad zvucim malo dosadno) Takodje sam se sa 25god. usrecio sa napastima, i u trecoj godini borbe mislim da sam za sebe nashao reshenje, znash vec koje:P
@Lu
Mozda s bebom nestanu i akne, ima i takvih slucajeva, uspostavi se hormonalni balans nakon porodjaja mada opet ima i slucajeva da se dobiju nakon Nemoj da odustajesh od zalfije, meni je to prvi put prepisao dermatolog pre godinu dana, tako da nije kucni izum, inace ti preporucujem istoimenu kremu da probash ako nisi (mogu da radim kao marketinshki menadzer Vichy-ja kako sam krenuo Pozdrav.
To mi je i lekarka rekla-to da kad bih ostala u drugom stanju da bi mi se verovatno lice sredilo-al' opet NI TO NE MORA DA ZNACI!
Beba ce ipak jos malo da priceka!
Znam da je vichy skuplja varijanta-al' ako je stvarno dobra....(sve se plasim -kupicu, a nece mi biti dobra!)Al vidim mnogi je na forumu hvale!
Idem da stavljam zalfiju!
Pozdrav !
Nadam se da si upoznat da je najbolje vreme za pocetak terapije Roakutanom mesec septembar, zbog preosetljivosti na sunce kome si izlozen tokom leta. Izbegavaj sunce i dok pijesh dovicin. Mozda sam te obeshrabrio za dovicin, ali mozda tebi bude od pomoci, sve je individualno I ja sam mnoge kreme probao, ali kazem ti ako nisi koristio Vichy Normaderm daj joj shansu (sad zvucim malo dosadno) Takodje sam se sa 25god. usrecio sa napastima, i u trecoj godini borbe mislim da sam za sebe nashao reshenje, znash vec koje:P
nisi me obeshrabrio... naprotiv, tvoji saveti su dobrodoshli... )
nisam probao tu kremu... za shta je ona, tj. chemu sluzhi (hidrantna, na bazi b. peroksida, neshto trece)
@lu
recheno mi je da se umivam dercome clear suspenzijom ujutru i uveche...
kao i da stavljam (mazhem) na glavu sinoderm gel jel sam sklon i folikulitisu (dijagnoza FOLLICULITIS CAPILLITII)... ali sam to preskochio jer ce dovicin obaviti posao... doktor mi je jedino zamerio shto perem kosu svaki dan (koristim ALPECIN za masno teme(nemam peruti i ne opada mikosa ) jer mi se kosa jako puno masti)... rekao mi je da perem kosu sa Vichy zelenim samponom u pocetku 2x nedeljno, a posle 1x nedeljno... nisam probao taj sampon, ali chisto sumnjam da bi mi neshto pomogao... koristio sam Sebophane urijazhov za masnu kosu, vocni Herbal esensiz i sa svakim sam morao da perem kosu svaki dan...
Meni Dercom clear nije pomogao(al ne mora da znaci da ce to biti slucaj sa tobom)-jer mnogi su njime zadovoljni!
Mislila sam da li mozda koristis neku kremu za negu?!
Vidim MAKKI forsira Vichy...
nikako da je kupim!
Pozdrav
Vichy Normaderm je hidratantna krema za problematicnu, sklonu aknama, kozu, sadrzi kako ga zovu Zincadone A, Zinc Sulfate i Salicylic Acid, to su glavni sastojci, pored mnogih drugih, algi i cuvenu termalnu vodu. U kombinaciji sa Sebamed sapunom, nakon koga na osusheno lice nanesem ovu kremu, nishta mi vishe nije prijalo licu, a nijedna krema nije delovala vidno na bubuljice kao ova. Sem toga i boja lica mi se promenila, izgleda mnogo zdravije nego pre mesec i po dana. Procenat SA koji ima je verovatno jako mali, jer je izuzetno nezna, shto se oseti kad je stavite na kozu, mozesh naneti 5 sloja, a nece izaci akna od kreme, a i pishe da je nekomedogena.
Izguglujte po netu, mnogi je hvale, stvarno ne verujem da cete se pokajati ako je probate. ALi, samo u kombinaciji sa sebamed sapunom, jer recimo cim sa probao neki exfoliant gel, takodje Vichyjev, pogroshalo mi se stanje, jer je izgleda mnogo jak za pranje lica, koje mi je preosetljivo.
Ima u apotekama koje imaju Vichy kozmetiku TESTERA, pa trazite da probate, ali uzmite vishe kesica ako vam daju, jer recimo meni za jedno mazanje treba 2 kesice testera.
makki napisao:Vichy Normaderm je hidratantna krema za problematicnu, sklonu aknama, kozu, sadrzi kako ga zovu Zincadone A, Zinc Sulfate i Salicylic Acid, to su glavni sastojci, pored mnogih drugih, algi i cuvenu termalnu vodu. U kombinaciji sa Sebamed sapunom, nakon koga na osusheno lice nanesem ovu kremu, nishta mi vishe nije prijalo licu, a nijedna krema nije delovala vidno na bubuljice kao ova. Sem toga i boja lica mi se promenila, izgleda mnogo zdravije nego pre mesec i po dana. Procenat SA koji ima je verovatno jako mali, jer je izuzetno nezna, shto se oseti kad je stavite na kozu, mozesh naneti 5 sloja, a nece izaci akna od kreme, a i pishe da je nekomedogena.
Izguglujte po netu, mnogi je hvale, stvarno ne verujem da cete se pokajati ako je probate. ALi, samo u kombinaciji sa sebamed sapunom, jer recimo cim sa probao neki exfoliant gel, takodje Vichyjev, pogroshalo mi se stanje, jer je izgleda mnogo jak za pranje lica, koje mi je preosetljivo.
Ima u apotekama koje imaju Vichy kozmetiku TESTERA, pa trazite da probate, ali uzmite vishe kesica ako vam daju, jer recimo meni za jedno mazanje treba 2 kesice testera.
meni je problem shto mi se kozha jako jako jako puno masti... ako ta krema nije masna vrlo rado cu je uzeti... bojim se da mi josh vishe ne zamasti lice...